osna Publicat Ianuarie 29, 2006 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 29, 2006 chec simplu cu ciocolataid="red"> 250g unt 200g zahar 4oua 400g faina+1plic praf de copt 200ml smantana dulce,pt frisca 100g ciocolata tocata(am folosit ciocolata de menaj) am amestecat galbenusele cu untul care a stat la temp camerei(sa fie mai moale)si zaharul cu mixerul pina s-a topit putin zaharul.am pus apoi smantana si am amestecat din nou bine,albusele batute spuma tare si apoi faina+praful de copt.aluatul este mai gros. apoi am pus ciocolata taiata sau puteti sa o dati pe razatoarea cu ochiuri mari.acum e bine sa amestecaticu o lingura de lemn,usor pina ciocolata se incorporeaza in aluat. am pus in tava de chec(tava mare-28cm) si am copt la foc potrivit vreo 45-50min.incercati cu o scobitoare mai bine. rece l-am pudrat cu zahar dar se poate turna si glazura deasupra. noua ne-a placut foarte mult.de ieri pina acum nu a mai ramas nimic. [gravi]6+ Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kehleyr Postat Februarie 1, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 1, 2006 As vrea sa-l incerc, dar am trei intrebari : 1. Praful de copt il pui stins, nu? (scuze daca era evident, dar eu sunt mai capoasa ) 2. Oare merge si cu ciocolata amaruie? (70% cacao) 3. Ce inseamna smantana dulce? Ca in Ro nu exista decat smantana normala sau degresata, dar toata e dulce... e vreuna speciala? Mersi! Eu sunt mare amatoare de dulciuri cu ciocolata asa ca sigur nu va rezista nici macar o zi. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
osna Postat Februarie 1, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 1, 2006 Kehleyr praful de copt eu l-am amestecat numai cu faina,nu l-am stins inainte. merge si cu ciocolata amaruie,de fapt si cea care am folosit-o eu are 50%cacao -smantana dulce e aia din care se face frisca,e subtire,curge (nu aia groasa care o scoti cu lingura din pahar)-de la DORNA de ex ,ca asta imi vine in cap acum. spor la treaba! [gravi]7+ Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kehleyr Postat Februarie 2, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 2, 2006 Mersi. Acum trebuie sa caut smantana . Am sa iti spun cum mi-a iesit! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kehleyr Postat Februarie 6, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 6, 2006 Am facut checul si s-a mancat in 30 de minute . E drept ca eram 6 oameni, dar a fost primit cu muuult entuziasm. Am folosit exact smnatana Dorna de care mi-ai spus tu! Cred ca totusi ar fi fost mai bun cu o ciocolata un pic mai dulce, a mea avea 70% cacao... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
osna Postat Februarie 6, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 6, 2006 pai sa va fie de bine!si ma bucur ca v-a placut. data viitoare incearca cu o ciocolata de menaj care are numai 45-50% cacao. [gravi]7+ Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
narcisa Postat Februarie 6, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 6, 2006 Osnaid="red">, la cite grade l-ai copt? 180? 200? multumesc narcisa Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
osna Postat Februarie 7, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 7, 2006 narcisa l-am copt la 185 grade,am cuptor simplu fara ventilatie [gravi]8 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.