danacaltan Publicat Ianuarie 30, 2006 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 30, 2006 In anul 2004, in urma divortului, s-a stabilit pensia alimentara in favoarea minorului in cuantum de 570000 ROL(raportata la venitul minim pe economieid="blue">), incepand cu data depunerii cererii. In aprilie 2005 id="blue">am facut cerere de majorare, precizind in cerere ca majorarea sa se realizeze de la 01.01. 2005, id="blue">deoarece de la aceasta data s-a majorat si salariul minim pe economie, la care se face referire in hotarirea de divort. In dispozitivul hotarii de majorare a pensiei la 750000 ROL, care s-a dat de catre instanta in urma cererii din aprilie 2005id="blue">, se specifica faptul ca cererea de majorare a fost acceptata, dar instanta nu mentioneaza cu ce data se aplica majorarea. INTREBARE: Mareata majorare se aplica cu data de 01.01.2005 cum am solicitat sau cu data depunerii cererii ??????? Faceti putzina lumina in mintea mea nelamurita, care stiti, care puteti.... Multzumesc. Danny mama & Vladutz fiul Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danacaltan Postat Ianuarie 30, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Ianuarie 30, 2006 Ce anume presupune onorata instanta ca se subintelegi, astfel incit nu mentioneaza data cu care se aplica hortarirea sa??? Multzumesc. Danny mama & Vladutz fiul Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lona Postat Ianuarie 30, 2006 Raport Distribuie Postat Ianuarie 30, 2006 Onorata instanta stie legea, si conform acesteia, majorarea pensiei de intretinere se stabileste de la data introducerii actiunii. Asa ca, in cazul tau, evident din aprilie. Mai mult decat atat, întretinerea este datoratã potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui ce urmeazã a o plãti. Asta inseamna ca daca ai avut cunostinta de faptul ca tatal obtine venituri mai mai decat cele pe baza carora s-a deschis dreptul copilului, si daca in mod concomitent nevoia copilului tau reclama mai multi bani decat cei pe care ii primeai, trebuia sa introduci actiunea in momentul acela, adica la inceputul anului. Ca sa eviti astfel de situatii in viitor, cere stabilirea unui procent din venituri, si atunci angajatorul tatalui va fi obligat sa aplice procentul, indiferent daca castigul va fi de 2 lei sau 200 de milioane. Cere in promovarea actiunii ca hotararea sa se comunice si firmei sotului. Daca te nemultumeste pronuntarea si mai ai timp pentru recurs, ataca hotararea. Dar nu cred ca ai sa primeste retroactiv. Mai bine un dusman intelept dacat un prieten neghiob! (proverb indian) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danacaltan Postat Februarie 15, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 15, 2006 Tatal a depus o adeverinta la dosar din care rezulta ca la aceasta data(februarie 2006 are salariul x). Instanta insa, cere adeverinta de venituri pe ultimile 6 luni pentru stabilirea pensiei ce urmeaza a fi achitata de acum incoloid="blue">?????????????????????? Atunci, ar fi interesant daca asi putea achita eu energia termica (si multe altele) - in anul 2006 la preturile din 2005!!!!!!!! Luminati-ma, va rog! Multumiri, Dana si bb Vladutz. Danny mama & Vladutz fiul Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lona Postat Februarie 15, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 15, 2006 quote:Originally posted by danacaltanTatal a depus o adeverinta la dosar din care rezulta ca la aceasta data(februarie 2006 are salariul x).Instanta insa, cere adeverinta de venituri pe ultimile 6 luni pentru stabilirea pensiei ce urmeaza a fi achitata de acum incoloid="blue">??????????????????????Atunci, ar fi interesant daca asi putea achita eu energia termica (si multe altele) - in anul 2006 la preturile din 2005!!!!!!!!Luminati-ma, va rog!Multumiri,Dana si bb Vladutz.Danny mama & Vladutz fiulid="quote">id="quote">La care dosar?N-ai spus ca deja s-a pronuntat?Mai bine un dusman intelept dacat un prieten neghiob! (proverb indian) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Laura T Postat Februarie 16, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 16, 2006 Dana, dar de ce nu ceri tu ca sa se stabileasca pensia alimentara ca fiind 25% din venitul net al tatalui? Ca atat are dreptul copilul tau, in cazul in care ex-ul nu mai are si alt copil. Sau stii sigur ca are doar minimul pe economie? Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 10 luni) si Ramona (3 ani si 9 luni) poze_cu_fetele_mele Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.