Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Primaria nu imi accepta dosarul!


Francesca-Anais

Recommended Posts

Marius te rog da-mi un sfat!

Sunt in moment in Nicaragua, in America CEntrala,o tara din lumea a treia. Pentru ca am plecat in decembrie din tara , i-am lasat mamei mele o imputernicire ca sa se ocupe ea de indemnizatie, C.I in original si copie legalizata dupa certificatul de nastere al bebelusului plus celelalte declaratii si adeverinta de la servici.

Functionarele de la primarie nu imi accepta dosarul pt ca in imputernicire nu este mentionat" Conform Ordonantei de Urgenta nr...."

NU stiu ce sa fac, nu ma pot intoarce in tara, biletul meu de intors e in aprilie si nici atunci nu as fi vrut sa ma intorc, doar la anul. Nici nu imi permit sa vin in tara doar ca sa rezolv problema cu indemnizatia iar apoi sa ma intorc aicea unde se afla si tatal fetitei, din cauza serviciului. Cei de la primarie banuiesc ce au lucrez aicea, dar nu stiu cum isi pot ei inchipui asa ceva, cum sa lucrez intr-o tara unde peste 40 % din populatie nu are de lucru iar eu sunt cu un BB de nici 5 luni?

Se mentioneaza undeva ca asa trebuie sa fie imputernicirea, adica sa se mentioneze Ordonanta?

 

monika

http://pg.photos.yahoo.com/ph/monika_wolff/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Uite ce trebuie sa contina procura:

(3) Mandatarul este persoana imputernicita prin procura speciala de catre persoana indreptatita, in vederea solicitarii si primirii drepturilor prevazute de aceasta.

 

(4) Procura speciala prevazuta la alin. (3) este autentificata, dupa caz, de notarii publici de pe teritoriul Romaniei, de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei, este valabila 6 luni si trebuie sa contina urmatoarele elemente:

 

a) numele, prenumele, cetatenia, data si locul nasterii, domiciliul si actul de identitate ale persoanei indreptatite;

 

b) numele, prenumele, datele de identificare (actul de identitate, domiciliul, data si locul nasterii) ale mandatarului;

 

c) obiectul mandatului (intocmirea dosarului pentru solicitarea si acordarea drepturilor prevazute de ordonanta de urgenta, deschiderea contului curent, incasarea drepturilor curente si restante, semnarea extrasului de cont);

 

d) precizarea ca mandatarul are obligatiile ce revin persoanei indreptatite, inclusiv pe cea de a anunta in termen directiei teritoriale orice schimbare intervenita in situatia persoanei indreptatite de natura sa suspende sau sa inceteze acordarea drepturilor, cu exceptia celei prevazute la art. 7 lit. c) din ordonanta de urgenta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai bine un dusman intelept dacat un prieten neghiob! (proverb indian)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Monika,id="red"> sunt plecata din tara la fel ca tine. In noiembrie 2004 am facut o procura la notariat prin care il imputerniceam pe fratele meu. Deci nici vorba de ordonanta x/2005. Si el mi-a depus intr-adevar cererea si putea sa imi depuna si dosarul dar, pe asta l-a depus serviciul!

Deci: de ce nu iti depune serviciul dosarul? si mama ta doar cererea?

sunt fete pe forum, in ro si totusi le-a depus cererea socru, mama sau altcineva. se poate!

Activeaza-ti mailul sau PM sa imi fie mai usor sa te contactez cu detalii.

 

La 1 anisor e diabetic insulinodependent si are mare nevoie de noi!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Asa e Monika, sa incerce sa depuna dosarul fara aceasta imputernicire(acum cred ca trebuie sa incerce altcineva, pentru ca pe mama ta o recunoaste),multor fete le-adepus altcineva dosarul si l-au primit!

Si eu am sa trimit pe cineva acum in februarie(eu n-am lasat procura, ca nu stiam anul trecut ca o sa se schimbe legea),sa vedem ce sorti de izbanda am! Te tin la curent!

Si daca zici ca vii in aprilie, ai timp sa-l depui atunci,termenul este de 90 de zl, cam pana la inceputul lunii mai si daca il depui mai tarziu banii tot ii iei dar cu intarziere.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

 

Uite citeste si aici:

 

COMUNICAT DE PRESÃ

 

Aprobarea proiectului de hotãrâre pentru modificarea ºi completarea Hotãrârii Guvernului nr. 1825/2005

 

În ºedinþa Executivului de joi, 19 ianuarie 2005, a fost aprobat proiectul de hotãrâre pentru modificarea ºi completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr.148/2005 privind susþinerea familiei în vederea creºterii copilului.

 

Prin Normele metodologice de aplicare a OUG nr.148/2005 au fost reglementate condiþiile ºi procedurile de acordare a drepturilor de indemnizaþie pentru creºterea copilului, stimulent ori alocaþie de stat pentru copii.

 

Proiectul de hotãrâre a fost elaborat în scopul eficientizãrii modului de

aplicare a acestor norme, principalele modificãri introduse fiind:

 

1. eliminarea obligativitãþii beneficiarilor de a depune lunar, la primãria de domiciliu sau de reºedinþã, o declaraþie pe propria rãspundere cu privire la creºterea ºi îngrijirea copilului sau la realizarea de venituri profesionale.

Aceºtia vor depune declaraþia pe propria rãspundere o singurã datã, în momentul depunerii cererii de acordare a indemnizaþiei pentru creºterea copilului. Cererea de acordarea a indemnizaþiei ºi declaraþia pe propria rãspundere sunt componente ale unui singur document, anexa la normele metodologice. Deci, atunci când beneficarul completeazã cererea de acordare a dreptului va completa ºi declaraþia pe propria rãspundere.Beneficiarii au obligaþia de a comunica în scris primãriei orice modificare a situaþiei cu privire la creºterea ºi îngrijirea copilului sau la realizarea de venituri.

Primãriile vor transmite lunar, pânã în data de 10 ale lunii, la direcþiile teritoriale de muncã, solidaritate socialã ºi familie aceste modificãri cu privire la realizarea de cãtre beneficiari a veniturilor profesionale, de naturã a genera încetarea sau suspendarea drepturilor.

 

2. Pentru beneficiarii aflaþi în platã la data de 31 decembrie 2005, conform prevederilor Legii nr.19/2000, plata indemnizaþiei pentru creºterea copilului se efectueazã începând cu 1 ianuarie 2006 pe baza documentelor transmise de plãtitorii dreptului (angajatorul, Casele de Pensii, Agenþiile de Ocupare a Forþei de Muncã). Aceste documente conþin ºi cererea veche de acordare a dreptului, cererea fiind valabilã.

Beneficiarii au, însã, obligaþia ca în termen de 90 de zile de la data intrãrii

în vigoare a noii legi, OUG nr.148/2005, sã depunã la primãrii noua cerere de acordare a indemnizaþiei. În situaþia în care beneficiarii nu depun cererea în termen de 90 de zile de la data intrãrii în vigoare a ordonanþei de urgenþã (1 ianuarie 2006), plata indemnizaþiei pentru creºterea copilului se suspendã.Plata drepturilor se reia la o lunã dupã depunerea noii cereri, pãrintele beneficiind de toate drepturile în mod retroactiv, de la data depunerii cererii.

 

Exemplu:

 

Beneficiarul aflat în platã la data de 31 decembrie 2005, depune noua cerere la data de 20 mai 2006.

Conform modificãrilor la normele metodologice, aprobate în ºedinþa din 19 ianuarie 2006, el a primit deja indemnizaþia pe lunile ianuarie, februarie, martie, deºi nu a depus cererea în termenul de 90 de zile de la data intrãrii în vigoare a OUG nr.148/2005.

Plata drepturilor se suspendã la expirarea termenului de 90 de zile ºi se reia în luna urmãtoare depunerii cererii, adicã în luna iunie. Beneficiarul nu pierde drepturile, plata efectuându-se retroactiv începând cu luna aprilie 2006.

Biroul de presã 19 ianuarie 2006 Ministerul Muncii

 

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Salutare,

uite ca am si eu cam aceeasi problema si nu stiu cum sa-mi fac singura dreptate.

Pana la urma avem dreptul la indemnizatie daca nu stam pe teritoriul Romaniei, dar suntem cetateni romani?

 

Eu il insotesc pe sotul meu care-i la studii, in afara tarii si fiind in CIC de la 1 ianuarie, am lasat procura acasa sa rezolve cu dosarul, dar serviciul meu nu a trimis nici un act la primarie(sau unde mai trebuie), pentru ca o doamna de la personal considera ca n-as avea dreptul sa ridic indemnizatia, odata ce nu-s in tara cu copilul. Are dreptate?

In lege de ce se mai specifica ca putem face procura din afara tarii, de la consulate daca nu ne-ar da voie sa iesim din tara?

A mai trecut cineva prin asta sa ma lamureasca si pe mine?

Mutlumesc mult!

Simona

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...