Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

sora mea e inselata de 3 ani

Recommended Posts

au tot ce isi doresc.Doi copii minunati,unul de 14 ani altul de 9 ani,traiesc in Spania de 7 ani,iar ea a aflat ca el o inseala....

Saraca,banuia ea ceva,dar nu voia sa o creada lumea paranoica,asa ca mai bine inghitea in sec.Nu mai faceau dragoste,decat o data la 2 luni,si atunci numai la insistentele lui.Se consuma in ea.A slabit enorm de mult/

Cum a aflat,pentru ca toate se afla intr-un final:sotul,venind acasa dupa 3 saptamani(lucreaza in Madrid,si vine mai rar acasa),aflandu-se in baie ii trimite sorei mele care era in living room, un mesaj:"ingerasul meu,te iubesc,nu mai pot fara tine,abia astept sa te tin in brate" Bineinteles ca mesajul nu era trimis unde trebuia,iar ea l-a intrebat:'Dragul meu ce este cu acest mesaj?nu sunt langa tine?"la care el albindu-se "este pentru tine toanto"

Bineinteles ca nu era primul mesaj de acest gen.In vara sora mea vede un mesaj pe telefonul lui(tot pentru amanta)"De ziua ta ingerasul meu iti doresc multa fericire,iubire,la multi ani si abia astept sa ne vedem,sa te simt"etc..Atunci ea nu a spus nimic,dar a banuit ca o inseala.

Dupa ultimul mesaj,sora mea s-a certat ingrozitor cu el,el a spus ca e nebuna ca el nu face asa ceva,ca e proasta,ca ar trebui sa se trateze,etc...dar mai tarziu a recunoscut cand sora mea i-a amintit si de mesajul din vara...

A spus ca e romanca,are 2 copii,sotul e in romania,sunt impreuna de 3 ani si ca o iubeste,ca nu se poate separa de amanta.

Ea e distrusa,se gandeste ca in afara de copii nu are nimic,l-ar parasi daca ar fi in tara,ar veni acasa,dar nu mai are nimic aici(ei inainte stateau in Cluj),serviciu nu are aici,acolo lucreaza la o sala de cinema,nu castiga foarte bine,si pe deasupra il iubeste,se gandeste si la copiii.

A venit in week-end acasa in Zaragozza,si numai s-au certat,dar de rezolvat nu au rezolvat nimic.Ea a spus ca e dispusa sa il ierte daca nu se va mai incurca cu amanta,iar el ii rade in nas.Stie nemernicul ca fara el,ea ar fi o nulitate"si ce ai sa faci?ai sa pleci in tara cu copiii?du-te ...Dar sa stii ca eu nu te-am inselat

(MINCINOSUL)

o trateaza in ultimul hal,ea nu mai suporta,mereu plange,ne scriem mesaje,pe msn.,vorbim ,dar nu stie ce sa faca.Ea crede ca e boala de familie :tatal sotului toata viata a avut amante,fratele sotului ei,a divortat ,si-a parasit copilul pentru una mai invarsta si cu 2 copii.

Ea acuma se uita pe internet la facturi,si nu ii vine sa creada ce mult poate sta sotul ei de vorba cu amanta,si pe deasupra si-a pus numele de Picasso.

Eu i-am spus sa mai suporte o perioada calvarul,oricum el vine doar in weekend acasa,sa isi stranga bani(pentru un apartament,si o masina)sa isi ia copiii,si sa vina in tara,sa divorteze,si nemernicul sa ii plateasca pensia alimentara pentru cei doi copii.

Pentru copii cred ca le va fi mai greu ,ca ei aproape ca au uitat limba romana,au multi prieteni,si cu greu s-ar desparti de Spania si de tatal lor pe care nici nu il cunosc.

Oricum,si daca nu va divorta,odata ce a inceput sa calce stramb,mereu o va face.

Mi-e teama pentru ea,sper sa nu se sinucida,ca mereu imi spune"Draga mea,nu mai am nimic.Pentru ce sa mai traiesc,copiii sunt mari,le va fi mai bine fara mine la toti.Eu il iubesc pe Ghita,dar el ma uraste,nu ma mai vrea.Sunt egal cu zero.Nu mai am valoare.

De cateva nopti o visez foarte urat,sper sa nu se intample ceve nefericire.

cezara

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Imi pare sincer rau pentru ce i se intampla sorei tale.Cred ca are mare nevoie de sprijinul tau.Nu ai putea sa-i faci o vizita? E o idee buna sa-si stranga bani si sa-si cumpere ceva al ei.Copiii nu sunt atat de mari pe cat crede ea; si la 30 de ani tot ne dorim sa avem parintii langa noi!Sunt rari barbatii care nu inseala, dar sunt niste prosti cei care nu inteleg ca familia e pe primul loc in orice situatie!Nu este bine nici pentru ea sa ramana alaturi de un asemenea om, nu poate sa indure la nesfarsit situatia, trebuie sa-si gaseasca echilibrul interior si sa-i demonsteze lui, dar si ei, ca nu este o femeie fara valoare, ca poate si fara el!E greu de inteles cum mai poate sa-l iubeasca , caci eu [sm].

Mare pacat ca femeile nu inteleg ca trebuie sa fie independente financiar si se bazeaza pe soti... eu cred ca acestia nu ar mai avea atat tupeu daca ar sti ca nevestele pot pleca oricand. Si le-ar respecta mai mult.

Nici eu nu inteleg cum poate sa-l mai iubeasca in conditiile astea dar am auzit chestia asta de atatea ori incat nu ma mai mir.

J

Cezara imi pare foarte rau pt sora ta. Explicatiile cred ca sunt tardive. Ma gandesc...la Oradea nu ar putea veni? Cred ca trebuie sa se desprinda si financiar si sentimental de omul care nu da doi bani pe ea. Spunand ca-l iubeste si acceptandu-si soarta, ii da dreptate lui. Si nu e nici corect nici normal. Si cum adica n-are pt ce trai? Dar copiii ce sunt? Tocmai in ei si in ea trebuie sa gaseasca puterea de a pune punct relatiei si de a merge mai departe. e usor de zis, da. Dar in momentul in care omul in care ai crezut si pe care l-ai iubit, te considera o nulitate, tu nu stai supusa acceptandu-ti soarta!

Fii alaturi de ea mereu. Sfatuieste-o sa-si gaseasca cumva fortele sa-l paraseasca si sa infrunte viata. Trebuie sa o faca pt integritatea ei sufleteasca si pt copii. Dumnezeule...cum sa se sinucida? Multa putere de lupta si speranta in suflet, va doresc amandurora!

incerc si eu sa intru in dialog pe aceasta tema in speranta ca voi putea ajuta cumva;totusi, nestiind nimic despre viata din Spania, despre legislatia de acolo ma intreb si te intreb de ce anume ar pleca de acolo? ce le-ar putea oferi copiilor aici?(ma refer la sist de invatamint in primul rind, la calitatea si nivelul de trai din Ro...)acolo nu ar putea divorta?

Eu as pune copiii pe primul loc si in situatia in care as dori un divort as incerca intai sa vad dk se poate acolo si in ce conditii, nu as rupe copiii de mediul acela dupa atitia ani.

Indrum-o sa caute totusi un avocat acolo care i-ar putea explica ce si cum sa faca.

M.

Pur si simplu nu inteleg ce se petrece in familia ei.In vara cand au fost in Romania,pareau atat de fericiti,cum nu prea mai vazusem un cuplu sa se inteleaga asa ca ei doi,dar aparentele inseala de multe ori.

Cat au fost in Romania,aveau un apartament,ea avea servici foarte bun(lucra la o banca)castiga foarte bine.El era mecanic auto,el castiga mai putin,nu se compara cu cat castiga ea.Intr-un final el si-a gasit de lucru in Spania cu mai multi ani in urma, si-a chemat sotia cu copiii,iar treptat el a ajuns sa lucreze autonom,are propria lui firma.

Ea ,foarte greu s-a acomodat intr-o alta tara,fiind obisnuita sa munceasca si ea,nici in prezent nu s-a acomodat acolo,desi in Spania,in acelasi oras mai am inca 2 surori care au familii acolo (noi fiind 4 surori,doar eu am mai ramas aici).

Asa cum am scris,daca ea se plangea sotului ca nu ii place cum se comporta acesta cu ea,el o facea paranoica,ii spunea ca la fel a fost mereu,dar ei au ajuns (anul trecut) sa nu mai faca dragoste decat de 5 ori pe an.

Eu am vorbit si cu celelalte surori,dar imi spun ca nu pot sa o ajute,ca ei aparent ascund totul de lume si nu se pot baga in viata lor,chiar daca au probleme.

Sora mea este cea mai mare dintre noi(38 ani),este o femeie frumoasa,dar se consuma foarte mult.In decembrie cand am vazut-o era foarte slaba,mi-a spus ca are probleme,dar atunci nu pareau atat de grave,dupa ce ea a primit acel mesaj s-a convins ce fel de sot are.

Problema este ca el nu poate renunta la acea femeie.

Imi spunea sora mea ca de copii nu se ocupa deloc,nu ii mai pasa decat de persoana lui si de amanta lui.

Nu stiu cum gresesc unele femei ca isi indeparteaza sotii de langa ele.Sotul ei avea totul pe tava cand venea acasa,de la curatenie lux,la haine curate,copii ingrijiti,temele facute.Ce ii mai trebuia oare? Ea le facea pe toate,ea a amenajat tot apartamentul unde stau,ea ea si iar ea.....iar el in acest timp se distra .

Din pacate ,nu stiu ce sfat sa ii dau.Daca se intoarce aici nu are nimic.Daca sta acolo,trebuie sa isi intretina copiii si ii va fi foarte greu avand in vedere faptul ca nu castiga suficient de multi bani sa se poata intretine.

Eu nu ma pot duce acolo,am si eu 2 copii micuti,si ce as putea eu rezolva,daca cele doua surori nu pot rezolva nimic?

Sper ca in seara asta sa mai pot sta de vorba cu ea pe msn. si am sa o intreb mai multe,dar parca ma evita.Si ieri era on line,dar a spus ca vrea sa se uite la facturile de pe internet,cu cine a mai vorbit sotul ei drag...

Doamne,nici eu nu as accepta asa ceva,dar ce poti face intr-o tara straina,unde nu ai nimic?/

cezara

Poate ca o sa vi se para ca sunt foarte dura, dar eu nu pot intelege femeile care isi plang de mila, care stau cu niste nemernici doar de dragul copiilor, le este frica sa ia viata in piept si , in loc sa incerce sa faca in asa fel incat sa le fie bine, se gandesc cum sa faca sa suporte in continuare situatia.

Eu nu as tolera asa ceva, mai bine saraca si linistita, decat bogata si nenorocita.

Sa divorteze, nenorocitul nu merita sa aiba o familie, sa vina in tara, sa apeleze la parinti, rude, prietenui, sa-si caute de lucru, sa-l dea in judecata si sa-i ceara pensie alimentara pentru copii. de ce sa mai suporte atata umilinta, pentru ce, pentru a avea izmene pe sarma?

Si acum...dati cu rosii.

cherry

OOOOOOOffffffff, ce situatie dificila. Nici nu pot sa-mi imaginez ce simte.

Daca ramane in Spania, ap. are deja (daca isi permite sa plateasca chiria) daca nu, sa inchirieze unul mai ieftin. El oricum va trebui sa-i plateasca pensie alimentara ptr. copii (in cazul in care ea se hotaraste sa divorteze; nu cred ca el se va opune.

E intotdeauna greu s-o iei de la capat, chiar si singura si cu atat mai greu cu 2 copii in grija. Dar nimic nu e imposibil; depinde doar de ea sa fie dornica de un nou inceput si cred ca tu o poti ajuta sa-si recapete increderea in sine, sa o ajuti sa inteleaga ca ii poate fi bine (poate chiar mai bine) si fara Ghita. Ajut-o sa inteleaga ca "copiii NU sunt mari" si inca au nevoie de ea si vor avea intotdeauna. Spune-i cat de des poti ce femeie deosebita e, repeta-i ca e frumoasa, desteapta, puternica si ca poate iesi din asta, ca nu are nevoie de el sa supravietuiasca sau sa-i creasca pe copii.

Parerea mea e ca decat umilita in felul acesta mai bine fara el. Convinge-o ca nu-l iubeste, ca e doar obisnuinta (asta daca poti), fa-o sa inteleaga ca e mult mai puternica decat crede si ca de dragul copiilor (cel putin) poate sa treaca prin asta. Aminteste-i ca Dumnezeu nu pune pe umerii nimanui mai mult decat poate duce. Spune-i sa se roage, Dumnezeu ii va da putere; roaga-te pentru ea.

Sa dea Dumnezeu sa-i fie bine, cu sau fara el.

Dumnezeu sa o aiba si sa va aiba in grija.

Numai bie va doresc!

Winners don't quit; quitters don't win.

quote:Originally posted by cherry22

Si acum...dati cu rosii.

cherry

id="quote">id="quote">

Cherry, stai linistita ca nu da nimeni cu rosii (cel putin, eu te asigur ca nu voi da cu rosii). Cezara a cerut opinii, pareri si sfaturi, nu a spus nimeni ca trebuie sa existe o parere unanima pe acest forum si daca nu esti compatimitoare si la unison cu restul lumii, nu ai voie sa postezi.

Pupici,

Nadia.

Winners don't quit; quitters don't win.

Nu cred ca e o idee buna sa vina in tara, in primul rand pentru copii, care s-au adaptat acolo.

Este posibil sa divorteze acolo?

Cat de mult i-ar afecta divortul pe copii?

Banuiesc ca el contribuie in cea mai mare parte, la cheltuielile de intretinere ale copiilor.

Daca ea ajunge la concluzia ca i-ar fi greu sa isi creasca singura copiii, sa incerce sa ia ce e mai bun din situatia actuala.

Nu trebuie sa ii suporte prezenta - el vine acasa doar in week-end. Ea ar putea, in week-end, sa iasa "la iarba verde" afara din oras, cu copiii, sau sa isi viziteze surorile, sau sa mearga la cumparaturi, sau la muzeu, sau... Ar putea sa faca in asa fel incat sa aiba cat mai putine contacte cu el, si sa isi organizeze viata intr-un mod placut. Trebuie sa ia lucrurile asa cum sunt: Ghita iubeste alta femeie. Nu are rost sa se mai gandeasca la el. Viata poate fi frumoasa si fara el.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...