Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Contract nou & implicatii pe plan financiar?

strumph2in1

Recommended Posts

Buna Marius![hia]

pls help: trebuie sa semnez un contract de munca cu o firma prod. de soft. Ce fel de varinate am? Ce fel de contacte sunt si care e mai avantajos pentru mine? La ce fel de aspecte trebuie sa fiu atenta. Acum reintru pe piata muncii dupa 4 ani deci cunostintele mele sunt departe de a fi actuale.

Pe de alta parte, daca am intentia de a face un imprumut bancar, ce fel de contract ar trb sa semnez ca sa pot obtine imprumutul? (pe durata nelimitata sau pe 3 ani sau cum?)[biz]

Mii de multumiri si astept raspunsul tau.[flo]

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Pai daca discutam de contract de munca acesta in sine nu paote fi decat cum prevede legea, nu prea sunt variante. Ceea ce este important dupa mine este continutul acestui contract adica ce drepturi si ce obligatii sunt cuprinse in acest contract, cuantumul si modalitatea de plata, conditiile de incetarea a relatiei de munca s.a.m.d. Poate daca detaliezi (in masura in care doresti aceasta - eventual PM) pot sa ma gandesc mai clar la situatia descrisa de tine si sa-mi spun parerea mai complet.

Cat despre contractul de imprumut bancar depinde extrem de mult raspunsul in functie de:

1. Destinatia banilor

2. Capacitatea de plata (ramburasare) a creditului si dobanzii

3. Rata dobanzii practicata de banca pt creditele pe care le are in oferta in comparatie cu ofertele similare de pe piata.

4. Politica de comisionare bancara practicata si care in general nu este "afisata" la prima discutie.

Marius Pernes

home page - www.marius.rdsor.ro

Marius: mari secrete nu sunt:). Merci de raspuns.[flo]

Fapt este ca am stabilit verbal cu seful plata si modalitatile de plata: salariu fix plus parte variabila in functie de rezultatele pe teren. plata va fi esalonata in 2 chenzine ca si pana acum. dreptul la concediu si modalitatea de incheiere a contractului nu le stiu. Ce spune legea?

Ce tipuri de contracte sunt si in functie de ce se stabilesc: durata determinata sau nedeterminata. La ce se refera durata asta? Conditioneaza ea eligibilitatea mea in fata unui creditor?

Sper ca am fost mai explicita. Multumesc.[flo]

Contracte pe perioada determinata inseamna ca te angajeaza din data de pana in data de.... dupa care inceteaza de drept contractul Nu prea se mai fac astfel de contracte decat in anumite situatii. In marealor majoritate nu au un termen de incetare deci sunt nedeterminate.

La banca daca sunt determinate normal ca nu prea sunt bine vazute motivul e lesne de inteles deci are impact in scaderea nivelului de eligibilitate fata de un potential contract de credit daca este pe perioada determinata si daca aceasta perioada determinata este mai mica decat perioada de contract de credit. Dar este o teorie pentru ca asa cum spuneam contractele determinate sunt totusi exceptii.

Ceea ce este important insa este acea parte fixa. Vezi tu o banca pe drept cuvant este extrem de atenta la capacitatea de plata a celui creditat si pe sursele certe sau cu un grad de solvabilitate cat mai ridicat. Ori ca si salarii partea sigura este cea fixa, cea variabila este doar ceva... posibil cu un grad de incertitudine, greu de comensurat, asa incat se tine cont dar nu exagerat de mult in analiza ta.

Desigur asa cum spuneam conditiile de acordare depind extrem de mult de valoarea contractului, de perioada de timp pt rambursare, de dobanda, de capacitatea de plata si de garantii.

Marius Pernes

Contracte pe perioada determinata inseamna ca te angajeaza din data de pana in data de.... dupa care inceteaza de drept contractul Nu prea se mai fac astfel de contracte decat in anumite situatii. In marealor majoritate nu au un termen de incetare deci sunt nedeterminate.

La banca daca sunt determinate normal ca nu prea sunt bine vazute motivul e lesne de inteles deci are impact in scaderea nivelului de eligibilitate fata de un potential contract de credit daca este pe perioada determinata si daca aceasta perioada determinata este mai mica decat perioada de contract de credit. Dar este o teorie pentru ca asa cum spuneam contractele determinate sunt totusi exceptii.

Ceea ce este important insa este acea parte fixa. Vezi tu o banca pe drept cuvant este extrem de atenta la capacitatea de plata a celui creditat si pe sursele certe sau cu un grad de solvabilitate cat mai ridicat. Ori ca si salarii partea sigura este cea fixa, cea variabila este doar ceva... posibil cu un grad de incertitudine, greu de comensurat, asa incat se tine cont dar nu exagerat de mult in analiza ta.

Desigur asa cum spuneam conditiile de acordare depind extrem de mult de valoarea contractului, de perioada de timp pt rambursare, de dobanda, de destinatia creditului, de capacitatea de plata si de garantii.

Marius Pernes

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...