andreeaC Publicat Februarie 1, 2006 Raport Distribuie Publicat Februarie 1, 2006 [...] Textul initial a fost sters Desprecopii isi exprima intreaga durere prin pierderea nedreapta al Andreei Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
laura radulescu Postat Februarie 1, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 1, 2006 1.Banii pentru ianuarie trebuie sa ii plateasca angajatorul si apoi sa ii recupereze de la fondul asigurarilor sociale de sanatate(are dreptate, inca nu au aparut norme de aplicare a oug158, dar el tot isi recupereaza banii) 2.Trebuie sa primesti net 85% din media ultimelor 6 luni 3.Luna de concediu medical se considera si ea si ca baza de calcul pentru prenatal se ia suma pe care ai primit-o in concediu 4.Pentru toate lunile de pre si post natal suma ramane cea calculata la inceput(deci pentru februarie nu se recalculeaza luind in calcul luna ianuarie) 5.Nu ti se poate mari salariul in cartea de munca pentru ca ai contractul suspendat de drept 6.Daca se face o modificare in cartea de munca trebuie sa primesti o informare pe care sa o semnezi si apoi se face actul aditional 7.La chestia cu salariul mic din cartea de munca este prea tarziu sa faci ceva acum ca esti in prenatal. Problema trebuia pusa acum cca 6 luni. Si la mine a fost aceeasi situatie, dar, pe langa faptul ca m-am dus la munca pana foarte aproape de nastere, seful a avut bun simt si m-a platit in functie de cat luam in mana. Sper ca m-am facut inteleasa. Bafta la discutii! Sa ne tii la curent ca sunt tare curioasa ce raspuns primesti. Laura si bebe Cristina ( 20.06.2005 ) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andreeaC Postat Februarie 1, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 1, 2006 [...] Textul initial a fost sters Desprecopii isi exprima intreaga durere prin pierderea nedreapta a Andreei Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dianad Postat Februarie 2, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 2, 2006 Eu sunt in concediu medical din saptamana 15 de sarcina. De fiecare data in baza de calcul a intrat si medicalul (chiar daca pe el nu mi s-au oprit cas si cass, medicalul se considera perioada in care ti-ai platit aceste taxe). In calculul medicalul- inclusiv al concediului de maternitate=prenatal+postnatal- intra veniturile brute din ultimele 6 luni. Pe ianuarie cred ca i-ai incurcat si tu putin:"Eu le-am zis ca asta este indemnizatia de crestere copil.". Una este concediul de maternitate si alta concediul pentru cresterea copilului=CIC. In CIC poti intra cel mai devreme la 42 de zile de la nasterea copilului. CIC nu se mai plateste de angajator, pe cand concediul de maternitate da. Vez ca in Contractul colectiv de munca unic la nivel national pt anii 2005-2006 se spune : Art. 66. - (1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul. (2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani. (3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii. Din cate m-am interesat, acest contract este valabil pentru orice angajator din tara asta. DianaD 28+ Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andreeaC Postat Februarie 2, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 2, 2006 [...] Textul initial a fost sters Desprecopii isi exprima intreaga durere prin pierderea nedreapta al Andreei Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
laura radulescu Postat Februarie 2, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 2, 2006 "Art. 66. - (1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul." vrea sa zica cc ca ar trebui ca angajatorul sa-ti plateasaca din banii lui pe perioada pre si postnatalului, dar nu mai putin de 6 saptamani-aceeasi bani pe care i-ai lua daca ai lucra. Dintre privati nimeni nu face asta pentru ca nu recunosc contractul colectiv de munca. Cand se calculeaza media se ia in considerare brutul. Laura si bebe Cristina ( 20.06.2005 ) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tmm Postat Februarie 2, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 2, 2006 si eu am aceeasi problema. Eu sunt in concediu prenatal din decembrie ( concediu platit de angajator). Dar luna aceasta cand trebuia sa iau banii pe ianuarie, mi s-a spus ca nu angajatorul mai plateste acest concediu si sa ma duc la directia muncii. Asa ca de cateva zile sunt pe drumuri fara nici un rezultat. Stie cineva cine trebuie sa plateasca aceasta indemnizatie??? incepand cu 1 ianuarie.. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rozi Postat Februarie 3, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 3, 2006 Prenatal + postnatal = concediu de maternitate. Il plateste in continuare firma, dar isi recupereaza banii din alta parte. Sa citeasca Ordonanta de urgenta nr. 158/2005 privind concediile ºi indemnizaþiile de asigurãri sociale de sãnãtate, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 1074 din 29/11/2005, cu intrare in vigoare la 01/01/2006. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.