Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

analize sange la copii mici, cand...???

Recommended Posts

Am deschis acest subiect in dorinta de a afla daca sunt cumva singura mama inconstienta, care pana la varsta de aproape 2 ani a puiutului ei, nu i-a facut niciodata, dar absolut niciodata analize complete de sange...???

Mai sunt mamici ca mine...???

Copilul este perfect sanatos, nici racit n-a fost decat o singura data, este vioi, ia in greutate, toate sunt ok....asa ca, nici prin minte nu mi-a trecut sa-l intep degeaba..

oare ar trebui sa-i fac totusi analize...??

daca da, unde imi recomandati..? un laborator de incredere, care sa indice pe foaie valorile pt copii, nu cele pt adulti, sa ma crizez eu....

Astept raspunsuri..

Multumesc,

Denisa, mami lui Cosmin

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Si noi suntem in aceeasi situatie. Pediatra a spus ca daca nu "vede" motive sa facem analize nu are rost. Pana acum am luat-o de buna, dar tare as vrea sa-i fac si eu cateva analize de sange, sa stiu cum stam cu fierul, calciul si celelalte. Numai ca nu stiu unde sa ma duc si ce sa cer. Ma gandeam ca la Cantacuzino....

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)

Poze Mara si Matei

Denisa, si eu sint o mama "inconstienta"[:D], ca si tine. Baiatul meu are 1 an si 7 luni. Numai ca noi am fost de curind la spital si acolo i-au facut analize in vederea unei investigatii. Vreau sa spun ca luarea de singe a fost pentru copilul meu un stres destul de mare. Ma bucur ca nu l-am supus la el mai devreme, fara a fi imperios necesar.

O prietena de-a mea, medic, imi spunea chiar cu putin timp inainte de internarea noastra, ca daca puiul se dezvolta normal, ia in greutate, maninca bine, nu se imbolnaveste, nu e nevoie de analize de singe, tocmai din motivul de a nu chinui copilul in zadar, ci doar atunci cind e intr-adevar nevoie.

Daca nu era chestia cu spitalul acuma, nici nu ma stresam cu analizele de singe, cred ca le faceam abia inainte de a-mi da copilul la cresa/gradinita.

------------------

Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!id="blue">[;)]

Atunci io`s [alcool]

Am facut analize la 5 luni si la 17 luni sa fiu io sigura ca mandra e ok [flo] Si e ok [^]

________________________________________id="red">

Daria & [majoreta]Giulia (2004 08 16)id="red">id="Trebuchet MS">

[floare3] Haideti la bazar sa-l ajutam pe id="red">ALEXid="blue"> !id="red"> [floare3]

[foto] Supercopiii iulie/august 2004id="size2">id="red">id="Times New Roman">[colegi]

Fata mea, tu ai ceva cu copilul asta, zau asa! Esti decisa sa nu-l lasi sa creasca in pacea lui, acolo [:)]. Pai daca e in regula copilul si creste frumos asa cum stim, ce-ai sa-l intepi aiurea??

Mai bine te-ai duce cu el sa-l evalueze pediatra ca n-ai mai fost de 100 de ani, recunosti? [:p] Si iti spune ea daca e cazul sai chinui baiatul cu analize!

Pupici pufosi si da-i pace!

P.S. La cate vitamine si uleiuri si siropuri si mai stiu io ce bagi in bietul copil o sa iasa bine si la valorile pentru adulti [:D].

Cre' ca s-ar criza aia de la laborator, nu tu. O sa se sperie ca li s-au stricat aparatele.

Pupici la Cosminel! Offffff, el e baiat bun saracul, numa' ca are o mama cam ciudata [:D].

Hai ca mai vorbim.

Flavianaid="green"> si [copil] Tiana Mariaid="red"> (20.03.2004)id="navy">

Album Tiana

Tzop si eu! La controlul de 1 an si jumatate ne-a facut doctorita o hemograma, cu o picatura de sange luata din degetel. Nu a zis nici pas copilul, ba mai mult i s-a parut foarte interesant si a studiat indeaproape ce i se intampla. Hemograma insa nu da si calciul. Da compozitia sangelui in general (globule d'alea, d'alelalte [:D]) din care rezulta printre altele si cum sta cu fierul.

Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.id="red">

Bazar pentru Alex, un baietel diabetic de 1 an

Uite ca eu fac parte dintre acele mame paranoice care si-a dus copilul sa-l intepe. Fetita mea are un an si jumatate si toata lumea imi zicea ca e palida (asa este, vedeam si eu) si mai ales am vazut ca mananca mai cu "cantec" si m-am decis saptamana asta sa merg cu ea la analize.

I-a luat sange din vena de la manuta si vreau sa va spun ca asistenta a zis ca ea n-a mai vazut copil asa cuminte. A plans putin cand i-a bagat acum si apoi a tacut si se uita curioasa cum curge sangele in eprubete, in timp ce eu o tineam si era sa-mi vina rau de mila ei [xx(].

Analizele au iesit toate super si ne-am linistit, nu e nici anemica, nu e decat... creola, ca tac'su. Pe el nu l-am vazut in viata lui rosu in obraji si pitica seamana cu el. Asa ca m-am resemnat, dr mi-a zis ca asa e ea la ten si n-o s-o vad rosie ca pe alti copii.

exact cum a patit anemona,am patit si eu saptamna asta,am dus copilul la doctor sa-i i-a analize,i-a luat din cap sange si a plans rau,dar nu aveam ce sa fac era si este cam galben,e adevarat ca este putin ciocolatiu desi noi suntem albi se arunca in neamuri.Pana vineri stam cu inima stransa cand aflam rezultatul.

[bibe] Cristian - 31 mai 2005

http://photos.yahoo.com/ddenisa73

Denisa, galbeni sunt multi copii de la alimentatie in perioada asta, cat le dam mancare "portocalie", mai ales mancarea de la borcanele predispune la carotenemie (beta-carotenul din legumele si fructele colorate nu poate fi metabolizat in totalitate si se depune in piele, dar nu e periculos). Daca ii dai mancare de la borcanele sau supe cu morcov, cartof dulce, rosie, fructe gen portocala, piersica, se poate sa capete un aspect galben-portocaliu. Daca schimbi alimentatia se rezolva, dar nu e nimic periculos.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...