lucians Publicat Februarie 2, 2006 Raport Distribuie Publicat Februarie 2, 2006 Fetelor,sunt ingrijorata ca am vesti proaste de la Triplu Test.A iesit pozitv.Risc Sindrom Down id="blue">1/273,Risc Varsta 1/634,Risc Tub Neural 1/10000 si Risc Trisomie 18 1/10000.Ce-nseamna?Trebuie sa recurg la amniocenteza?Sau astept eco morfo de 20 sapt? Aceasta din urma,cat de concludenta este?Ma pot baza numai pe ea?Va pupic! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lauraa Postat Februarie 2, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 2, 2006 Pai depinde de ce ai tu de gand. Daca te gandesti sa avortezi daca afli ca are sindrom Down atunci te sfatuiesc sa faci amniocenteza cat de repede. Oricum daca astepti pana la 20 de saptamani nu cred ca se mai poate face ceva,in cazul in care vrei. Eu as face amniocenteza acum.E singura care iti poate da un rezultat concret si adevarat. Mama de [copil]Lara Celine id="red"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alina Postat Februarie 2, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 2, 2006 Vezi ca au mai fost subiecte despre triplu test,exista o probabilitate sa iasa fals pozitiv deci copilul sa fie perfect sanatos.Mai bine fa amniocenteza(parca intre 16-18 sapt se face),ecografia de morfologie fetala nu-ti zice despre SD. Alina Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
virgi Postat Februarie 3, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 3, 2006 Ce-ar fi inainte de toate sa mai repeti triplul test la o alta clinica???? Ecografia de la 19 -20 sapt..este destul de concludenta. eu am facut triplul test dar nu ma bazez pe el....este pur si simplu informativ...spune ca exista o sansa de 1 la 200 in cazul tau....ca bb sa aibe acest sindrom. mie mi-a iesit 1/1700....deci o sansa din 1700. Nu te stresa...asta e cel mai important....daca nu mai ai rabdare...fa amniocenteza....dar eu am citit ca au fost multe cazuri..de TT pozitiv.. amniocenteza a iesit tot prost..si in final s-a dovedit ca bb era sanatos tun. sa ne dai vesti bune. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Steluta Postat Februarie 3, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 3, 2006 Si eu te sfatuiesc sa repeti testul la o alta clinica, si abia apoi amniocenteza. Este important ca ecografia sa fie facuta cu cel mult o zi, doua, inainte de a ti se recolta sange. Eu am facut testul la Genetic Lab, cu ecografia facuta cu o saptamana in urma, si mi-a iesit risc crescut de defect de tub neural (1/50). Am repetat testul la Medlife cu ecografie facuta seara, si sange recoltat a doua zi dimineata, si rezultatul a fost negativ. Oricum si dr. ecografist mi-a spus ca acesta este doar un test statistic, orientativ. Dar stiu ca am avut momente cand mi-a fost tare frica. Am auzit de atatea cazuri cu TT pozitiv, si bebe era foarte bine. Incearca sa fii increzatoare. Cum imi spunea o prietena, daca este ceva in neregula cu bebe, mamica simte. Tinem pumnii! Steluta [gravi] 20+. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kehleyr Postat Februarie 3, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 3, 2006 Numai ecografia nu iti poate spune nici ea precis. Nu e bine sa amani amniocenteza prea mult, daca decizi sa o faci. Eu stiu ca riscul mai mic de 1/250 nu este atat de mare (asa scria pe rezultatele mele de la TT, ca fiind peste 1/250 e OK), adica este mai mic decat riscul dat de amniocenteza. Repeta testul la o alta clinica, si neaparat cum zic si fetele cu ecografie preferabil chiar in aceeasi zi, si la un ecograf bun, pentru determinarea precisa a varstei sarcinii. Daca iar iti iese risc marisor, ar trebui sa faci amnio. Sa stii ca interventia nu e grea (mi-a spus o mamica ccc care l-a facut) si sa mai stii ca din 200 de cazuri detectate pozitiv la TT, numai 1 avea cu adevarat SD -- cam asta e statistica. Sunt foarte multe rezultate fals pozitive. Oricum decizia se ia impreuna cu medicul tau ginecolog, care poate lua in consideratie si alti factori -- de exemplu daca ai facut eco de translucenta nucala in sapt 11-12 si a fost OK. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bee Postat Februarie 3, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 3, 2006 EU am facut TT in saptamana 20 si riscul de Sindrom Down era de 1:190. AM primit un telefon de la Clinica MedLife si mi s-a spus" Doamna trebuie sa faceti amniocenteza". Nu pot sa-ti spun cat de disperata am fost! Era prea tarziu sa mai repet testul in alta parte. Decizia mea a fost sa nu fac amniocenteza fiindca oricum n-ash fi renuntat la o sarcina atat de tarziu. SI bine am facut. M-am stresat pana la nastere, dar fetitza mea e bine sanatoasa, nu are absolut nimic. SI eu data viitoare sigur nu mai fac TT. Bafta multa! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adelapop Postat Februarie 3, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 3, 2006 dumnezeule ce pot citi aici...ingrozitor. cat stres si cate emotii si bebei sanatosi. si eu am facut TT - speram sa scap de el . nu am primit inca rezultatul. spuneti-mi TT il face toata lumea sau se vede din ecografie ca ai un risc mai mare??? [gravi]15+ Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kehleyr Postat Februarie 3, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 3, 2006 quote:Originally posted by adelapop spuneti-mi TT il face toata lumea sau se vede din ecografie ca ai un risc mai mare??? [gravi]15+ id="quote">id="quote"> Teoretic TT il faci numai daca esti in grupa de risc - adica peste 35 de ani (probabilitatea de SD creste cu varsta) sau antecedente de anomalii genetice in familie. Practic insa, in ultima vreme mult mai multi medici il recomanda, chiar si pentru persoane foarte tinere (~20 ani). Personal incep sa cred ca se exagereaza cu recomandarea lui pe scara larga, pentru ca totusi este foarte statistic si in majoritatea cazurilor numai sperie gravidele. Desigur, fiecare dintre noi are dreptul sa nu il faca daca nu vrea. Ecografia de translucenta nucala de la 11-12 saptamani sau masurarea pliului nucal la ecografiile de mai tarziu pot arata un risc crescut (pliu prea mare), dar tot nu este diagnostic, ci numai statistic. Numai amniocenteza este diagnostic si spune clar daca bb are ceva (cred ca prin strainatate exista si alte investigatii care la noi nu se fac). Insa amnio este totusi interventie chirurgicala si implica un risc, plus costuri mari, asa ca nu se poate face din prima. Kehleyr 17+ Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
claujro Postat Februarie 3, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 3, 2006 Si mie mi-au iesit proaste analizele de la Triplu test in sarcina cu Matei. Am plans pana m-am umflat, nu stiam ce sa fac... Doctorita mea mi-a spus sa le repet, la Giulesti (pe primele le facusem la o clinica particulara) si surpriza...la Giulesti au iesit normale, dovada ca Matei e sanatos si frumos! Repeta-le, parerea mea! Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005) Poze Mara si Matei Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.