Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ce gatim azi - pentru pitici (4)

aime

Recommended Posts

• Răspunsuri 144
  • Creat
  • Ultimul răspuns

buna ziua!

vreau sa va intreb, am vazut ca mai sunt persoane care ingroasa laptele praf cu cereale...

Vlad numai asa mananca, cu lingurita; ma chinui sa-l invat sa bea din canita, dar nu, el si ceaiul il vrea tot din lingurita.

asa ca dimineata si seara, cate 210 ml de lapte ii ingros cu 3-4 lingurite de cereale (de obicei de la milupa, ca alea de la nestle am constatat ca nu se umfla DELOC).

oare e prea mult - 8 lingurite de cereale pe zi?id="orange">

dimineata il mai pot ingrosa si cu banana, mi-am facut pentru mine, la blenderul vertical, si e o bautura foarte buna.

intre timp s-a stricat (blenderul vertical), dar merge si la cel al lui Vlad...id="Comic Sans MS">id="navy">

Bazar pt Alex

Alex, un bb de 1 an, diabetic, are nevoie de noi!!!

Never underestimate the power of human stupidity. - A. Einsteinid="Comic Sans MS">id="green">id="size1">
id="right">

[hippi] Cristinaid="red"> & [copil]Vladid="blue">id="Comic Sans MS">[comoara]cel mai iubit dintre pamanteni are un an si patru luni [cavaler]id="size1">id="Comic Sans MS">id="navy">
id="left">

Distribuie pe alte site-uri

si tot de cand am inceput cu laptele praf (pana acum o saptamana a supt lapte de la mami) mananca mai putin din celelalte alimente - probabil ca laptele praf e mai consistent...

si sunt putin debusolata, ma gandesc daca nu mananca prea putin. [help]

inainte avea urmatoarele mese:

- la 8,30 - lapte de la mine;

- 10,00 - branza calcica (din 1/2 L lapte - la dorna sau milli), cu 1/2 banana, un mar, suc de fructe (sau mar+morcov, sau sfecla rosie, portocala, mandarina, in fiecare zi alta combinatie).

tot in branza ii mai puneam, la indicatia pediatrei, cate o lingurita de morcov crud ras, sau telina sau sfecla rosie rase.

- 14,00 - piure de legume (cartof, morcov, patrunjel, brocoli sau conopida) cu carne de vita sau ficat sau ou.

si supa de legume (sau de legume si carne de pui), in care ii mai pun si bors proaspat, la fiert).

- 19,00 - a doua masa cu legume, orez si carne de pui sau de peste.

- 21,30 - doua iaurturi cu cereale.

acum mananca laptele pe la 9 si nu prea ii mai este foame la 10; asa ca i-am scos masa de branza si i-am facut doar din 250 de grame de lapte; si i-am dat-o sub forma de desert, la ora 14...

sa vad cum "lipesc" de alte mese fructele si sucul de fructe si legumele crude...id="Comic Sans MS">id="navy">

Bazar pt Alex

Alex, un bb de 1 an, diabetic, are nevoie de noi!!!

Never underestimate the power of human stupidity. - A. Einsteinid="Comic Sans MS">id="violet">id="size1">
id="right">

[hippi] Cristinaid="red"> & [copil]Vladid="blue">id="Comic Sans MS">[comoara]cel mai iubit dintre pamanteni are un an si patru luni [cavaler]id="size1">id="Comic Sans MS">id="navy">
id="left">

Herra eu ce sa zic, Ale bea zilnic cam 270 de lapte dimineata si seara (in care are cam 2 cupe de cereale). Dimineata bea laptele pe la 7 jumate-8. La 10-11 incepe maraiala si bea suc de portocale. Nu vrea sub nici o forma sa accepte ceva la lingurita, fie "sarat"(ou de exemplu), fie "dulce" (fructe, cereale). Se culca si cand se trezeste (ora 1-2) papa legumele cu carne (ciorba/supa sau felul 2 ceva). Dupa ceva vreme, variabil daca iesim afara sau nu, ii dau iaurt, cam 180 (pe gradatie de biberon) in bibe si il suge si pe asta. Altfel nu mananca. Raaaaar mai intra o a doua masa solida. Cand si cand mai vrea banana pe care o musca din mana mea, dar nu o "dovedeste" in intregime, sau mar din care razuie cu dintii cateva micrograme cred. Ii fac mancarea cu gust, nu e vorba ca nu ii place, am incercat in fel si chip, refuza lingurita, refuza sa pape singura. Refuza chiar sa deschida gura sa ii bag eu ceva.

Ca sa fiu on topic, azi i-am facut supa de pui cu paste (steline) ca mi-a fost lene sa fac galusti si mancarica de fasole verde.

Cristina si [zana] Ale (30.09.2004)id="violet">[foto]

Salut

Aime, te rog insereaza in mesajul tau cu care ai deschis noul subiect un link catre partea a 3-a ca sa ne fie usor sa accesam ce s-a discutat pe acolo.

Paine - eu ii dau si impreuna cu mancarica (fac dumicatzei de paine cu legume de ex, dar numai cu cele mai zemoase), insa cel mai bine o mananca intre mese ca gustare. Daca vede pe cineva cu franzela in mana e terminat de pofta. Sau, uneori, se duce la dulap si imi arata sacosa cu paine sa ii dau. Nu am ajuns inca sa pape "clasic" mancare cu paine. Avem timp.

Herra, al meu bea dimineata 250 ml lapte cu 2 masuri cereale iar seara 350 lapte cu 4 masuri de cereale. Ar fi deci minim 6 masuri pe zi, iar uneori ii mai fac piure de cereale la castronel, deci depasesc cu mult cantitatea asta. Cred ca e ok cat ii dai tu.

Hai ca va mai povestesc mai incolo, acuma se cere joaca

Mina si

Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati

din:09.09.2004

http://community.webshots.com/user/vizigotu

cronicile vizigotuluiid="green">"]cronica vizigotului[/url]id="green">

Salut

Aime, te rog insereaza in mesajul tau cu care ai deschis noul subiect un link catre partea a 3-a ca sa ne fie usor sa accesam ce s-a discutat pe acolo.

Paine - eu ii dau si impreuna cu mancarica (fac dumicatzei de paine cu legume de ex, dar numai cu cele mai zemoase), insa cel mai bine o mananca intre mese ca gustare. Daca vede pe cineva cu franzela in mana e terminat de pofta. Sau, uneori, se duce la dulap si imi arata sacosa cu paine sa ii dau. Nu am ajuns inca sa pape "clasic" mancare cu paine. Avem timp.

Herra, al meu bea dimineata 250 ml lapte cu 2 masuri cereale iar seara 350 lapte cu 4 masuri de cereale. Ar fi deci minim 6 masuri pe zi, iar uneori ii mai fac piure de cereale la castronel, deci depasesc cu mult cantitatea asta. Cred ca e ok cat ii dai tu.

Hai ca va mai povestesc mai incolo, acuma se cere joaca

Mina si

Azi Vlad piticu' papa asa:

7 - cereale cu lapte si biscuiti Milubrei(5 linguri de cereale+apa= 150g)

10 - un mar copt cu branza de vaci si biscuiti

14- pilaf cu carnita de vitel

18- banana cu branza de vaci si biscuiti

21- cereale Milubrei(7 linguri+ apa, ies cam 200g)

Herraid="red">, Vlad mananca azi in jur de 12 linguri de cereale facute cu apa, deci nu e mult cat ii dai tu. Nici baiatul meu nu vrea lapte din biberon, asa ca mananca cereale care contin lapte, cu lingurita. Dimineata i le fac mai subtiri si le bea din bibe, ca e somnorila.

Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)

Poze cu Vladutz

Azi teroristul meu a papat (sau va papa) dupa cum urmeaza:

7 - 250 ml lapte cu cereale de orez

10 - o felie de paine prajita cu unt si gem (nu prea e incantat de painea prajita) si niste tarta cu mere

14 - o pulpa superioara de pui cu cartofi tzaranesti si cateva inghitituri de tarta cu mere

18 - vreau sa ii fac gris cu lapte si zahar caramel (iese tare gustos: ard o lingurita mica de zahar in ibric pana se aureste un pic, apoi adaug laptele in care am pus cateva lingurite de apa, il las sa fiarba pana se dizova zaharul apoi pun grisul, cam 2 linguri rase, poate chiar mai putin, si mai fierb 15-20 min amestecand permanent). Se serveste racorit alergand copilu prin casa cu lingurita [:D]

21 - 350 ml lapte cu cereale.

Intre mese a ros la grisine si la mere taiate felii pe care a inceput sa le ceara verbal "maaaaa...".

Mina si

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...