Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Rugaminte...

magghyc

Recommended Posts

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Se deschide procedura succesorala la un notariat din raza localitatii unde a domiciliat unchiul. Acolo se completeaza o cerere care cuprinde datele complete ale defunctului, cele ale prezumtivilor mostenitori, actele de proprietate ale masei succesorale. La toate acestea se ataseaza actele in original, atat ale defunctului (certificat de deces, de nastere si de casatorie, daca e cazul) si cele de stare civila ale mostenitorilor. Iti mai trebuie un certificat de atestare fiscala eliberat de serviciul de taxe si impozite al primariei unde s-a inregistrat decesul. Mai e nevoie de un certificat de deschidere a succesiunii, eliberat de Camera Notarilor publici, dar de inaintarea dosarului aici se va ocupa notarul ales de tine.

Calitatea de mostenitor este stabilita de notar, pe baza actelor depuse.

Apoi incepe dezbaterea propriu-zisa. Asta inseamna de regula o singura infatisare, cu toti mostenitorii, in fata notarului, la biroul acestuia.

In final se redacteaza certificatul de mostenitor, si fiecare primeste cate o copie. Certificatul de mostenitor face dovada deplina in privinta calitatii de mostenitor si a cotei sau bunurilor ce se cuvin fiecarui mostenitor in parte.

Totul este insotit, evident, de taxe si onorarii.

In fata notarului se fac si eventualele declaratii de renuntare la succesiune (daca vreunul dintre mostenitori cedeaza).

Inutil sa-ti spun ca trebuie vazut daca nu exista vreun act de donatie sau vreun testament, care schimba fundamental datele problemei. De asemenea, masa succesorala se imparte intre frati doar daca nu exista mostenitori directi (copii) sau sotie supravietuitoare. De asemenea, daca nu exista si vreun parinte supravietuitor, care mosteneste si el.

Cam asta e. Pare complicat, dar nu e. Notarul te indruma pas cu pas. Succes!

Mai bine un dusman intelept dacat un prieten neghiob! (proverb indian)

Distribuie pe alte site-uri

Cu toata placerea!

Deschiderea succesiunii o poate face unul singur, si sa vina toti o singura data, ca sa nu umble pe drumuri. Gaseste un notar mai intelegator, de regula se inteleg asemenea situatii.

Numai bine, chiar daca o succesiune nu este chiar un motiv de bucurie, avand in vedere ca vine dupa un necaz!

[pup]

Lona,

Cred ca va fi mai mare alergatura decat castigul...ca e o garsoniera amarata intr-o margine de Bucuresti care se imparte la 5 frati..

Da, si ai dreptate, nu prea te bucuri de siuatii din astea, ca vin dupa o nenorocire...

Spune-mi, din ce stii tu exista posibilitatea ca un notar/avocat sa se ocupe integral de demersuri? Ai idee cat de mari sunt costurile pt asa ceva?

Eu sunt gravida cu risc, nu am voie decat la medic sa merg, in rest stau in casa, iar restul lumii implicate nu e din Bucuresti...

Magg

Se poate ocupa un avocat, nu stiu exact cat costa, oricum te "scapa" de cateva milioane.

Dar oricum trebuie sa te intalnesti cu el, ca sa-i dai actele, asa ca mai bine te duci cu ele direct la notar.

Nu e asa complicat. Trebuie adunate toate actele, si completata cerererea de deschidere a succesiunii. AActele casei, si certificatul de la Taxe si impozite.

Dupa depunerea actelor, practic se mai merge o data la notar. Se poate ocupa unul dintre ei de toate astea, doar la dezbatere sa vina toti.

Imi pare rau ca nu te simti bine si ca nu te pot ajuta cu mai mult, sunt la 300 km. Sanatate lui bb si tie!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...