Lia70 Publicat Februarie 7, 2006 Raport Distribuie Publicat Februarie 7, 2006 Buna ziua! Poate printre voi se afla cineva care ma poate indruma. In vara acestui an am reusit si noi, in sfarsit, sa punem gresie si faianta in bucatarie. In acel moment, sotul meu (care a fost in tara 2 saptamani) a decis sa darame si zidul care delimita bucataria de camara (o incapere f mica si incomoda), marind astfel spatiul in bucatarie. Bineinteles, au inceput sa vina vecinii, administratorul, etc. sa ne ameninte ca am facut modificari in apartament fara autorizatie. Intr-adevar, este ilegal. Am depus imediat, in zilele urmatoare, toate actele la primarie si ne-au eliberat certificatul de urbanism cam dupa 2 luni. Noi am solicitat in cerere autorizatie si pt modificari in apartament si pt construire balcon (stam la parter), insa ne-am dat seama ca nu avem atat de multi bani si pt balcon. Intre timp sotul meu a plecat, eu sunt singura cu copilul si nu am avut timp sa ma interesez ce trebuie sa fac sa obtin autorizatia doar pt modificarea facuta. Pe site-ul primariei sector 6 nu sunt nici un fel de informatii. Acum cateva zile, administratorul m-a amenintat ca daca nu-i aduc autorizatia pana pe 15 feb, se duce si face reclamatie si o sa primesc o amenda usturatoare. Va rog mult, daca cineva poate sa ma ajute, daca cunoasteti pe cineva la primarie la care sa ma pot duce....... V-as ramane f recunoscatoare. Sunt disperata, am inceput serviciul, bb ramane acasa cu o ruda si nu stiu cum sa ma descurc. Va multumesc mult. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
copiloi Postat Februarie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 7, 2006 Sfatul meu ar fi sa promiti vecinilor ca veti reface peretele inapoi. Daca v-au cerut autorizatie, inseamna ca este vorba despre un perete de siguranta, care in nici un caz nu trebuia daramat. Asa risti sa platesti si amenda si sa fii nevoita sa faci si peretele la loc. Chiar daca aduci tu autorizatie (pe care, sa zicem, ca ai obtine-o intr-un fel sau altul), daca lucrarea din apartament este ilegala, risti si mai mult!!! Inconstienta se plateste!!! Alina Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CRIXIA Postat Februarie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 7, 2006 E destul de scurt timpul pentru a avea deja autorizatia eliberata! Pana pe 15 nu cred sa ai sanse sa o ai, doar cu vreo cunostinta tare! Ti-ai pregatit actele pentru solicitarea autorizatiei? pe langa certif de urbanism iti trebuie si o documentatie de la un proiectant(arhitect) cu modificarea si probabil ceva avize(ar trebui sa fie specificat in pag.2 a certificatului de urbanism). DAca le ai pe toate astea ai putea incerca sa depui si apoi sa prezinti Asociatiei dovada ca ai depus si ca astepti s-o elibereze. E altceva, decat deloc! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
super mami Postat Februarie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 7, 2006 Eu am patit-o prin '99 cu un vecin deosebit de enervant care tot statea in poponetul nostru sa vada ce si cum. Am facut si noi la fel ca voi. Era o prapadita de camara care avea o prapadita de aerisire (intrerupta la alte 5 etaje....cam toti de pe coloana daramaseara camara...dar el ne-a vazut pe noi na'). A facut reclamatie, a venit un tip si i-am zis ca asa era apartamentul cand ne-am mutat. Ca vecinul e idiot si dus rau si ca asta e. A iesit ditamai tambalaul iti dai seama, dar chiar nu aveam de gand sa ma agit si sa platesc pt fiecare obsedat. Ulterior am fost totusi la primarie pt autorizatii....sa fie. Am gasit pe loc "cunostinta". F amabili cei de acolo, chiar m-am mirat. Am dat o "atentie" si au eliberat hartiile mai repede. Oricum n-a mai venit nimeni dupa. Iar vecinul a inceput sa ne reclame din cauza cainelui....unii nu sunt niciodata multumiti Eventual promite-le ca faci aerisirea la loc...banuiesc ca asta-i oful. Castigi ceva timp si vezi dupa. Alexandra si Isabelita Isabel Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gaby Postat Februarie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 7, 2006 Buna, Eu zic sa stai linistita. Daca era debara nu -i problema. Acestea se pot face zob, nu sunt pereti de sustinere. Cat despre vecini parerea mea este ca o fac din nestiinta si rautate. Am si eu din-astia... Despre autorizatie - acesta se poate obtine oricand. De exemplu, daca ai facut o modificare in apartament si vrei sa vinzi acel apartament nu poti decat dupa ce ai si autorizatia, deci se poate face oricand. Asa ca du-te la Primarie, depune pt. ea ce ai de depus, (te interesezi ca nu stiu ce documnete...SAU DAI CAUTARE PE NET CA SUNT FIRME DE ARHITECTUTA SI DESIGN CARE OFERA SI ASTFEL DE SFATURI, STIRI, cum s-or numi) Apoi le spui vecinilor daca te mai bat la cap ca ai trimis actele la primarie si nu sunt probleme ca peretele nu era de sustinere...sa stea linistiti! cCe tu nu ai limba sa le spui ceva...orice ca sa castigi time pana la autorizatie. Deci, repet, daca este asa cum spui tu, nu-ti face probleme- se obtine! Haidi pa! Si succes! Gaby si Razvan (smeu) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pepenash Postat Februarie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 7, 2006 Eu inteleg ca tu deja ai certificatul de urbanism si autorizatia pentru demolare/construire, nu? Chiar daca ai realizat doar demolarea peretelui, nu si construirea balconului, am dreptate? In cazul asta, arata-le autorizatia, le poti lasa si o copie la dosar, iar, cand veti avea bani, puteti realiza si balconul. Din cate stiu eu, astfel de autorizatii au valabilitate mai mare (un an sau chiar trei ani), astfel ca nu e obligatoriu sa te apuci de lucru imediat. Pepenash over and out! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lia70 Postat Februarie 7, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 7, 2006 Va multumesc mult pt raspunsuri. Chiar am sa contactez repede o firma pt proiect, dar cred ca totusi ar trebui sa ma duc si la primarie, nu? Poate gasesc pe cineva amabil, poate primeste si o atentie ceva, si ma indruma exact. Cat despre inconstienta noastra......, da este si inconstienta. Pur si simplu am uitat si ne-a luat valul. Dupa f multa vreme am reusit sa facem si noi ceva in casa noastra si iata ca trebuia sa fie ceva in neregula. Va dati seama, am avut santierul acesta in casa avand si copilul mic. Am stat cu caruciorul mai mult pe afara cat au lucrat muncitorii. Oricum, mii de multumiri. Cand o sa pot, o sa ma invoiesc de la servici intr-una din zile si sa dau o fuga la primarie. Va multumesc si va doresc mult succes in tot ce faceti! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Androix Postat Februarie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 7, 2006 Ce aerisire sa refaca mai, ca sta la parter??? Iar peretele ala nu e nici pe departe perete de rezistenta! Eu un amarit de perete de BCA al unei camari. Vecinul ala e dus cu pluta. Nu-ti face griji din cauza lui. Mergi la primarie si incearca sa rezolvi dar nu te panica pentru termenul dat. Nu are ce sa-ti faca. Andreea mamica lui [copil] Filip Stefan Pozici cu Filip Cum s-a nascut Filip Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arhistefy Postat Februarie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 7, 2006 Corect, nu ai de ce sa intri in panica pentru termenul dat. In eventualitatea in care te reclama si vine un control de la primarie, arata-le ca ai inceput demersurile pentru autorizatia de constructie si gata. ________________________________________________ La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine. Cu drag, Mihaela Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxana1974 Postat Februarie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 7, 2006 quote:Originally posted by ArhistefyCorect, nu ai de ce sa intri in panica pentru termenul dat. In eventualitatea in care te reclama si vine un control de la primarie, arata-le ca ai inceput demersurile pentru autorizatia de constructie si gata.________________________________________________La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.Cu drag,Mihaelaid="quote">id="quote">exact!!! nu te mai amari...vai ce ma enerveaza si pe mine vecinii astia binevoitori, am si eu ...o scara intreaga m-au reclamat de invidie pentru o usa mai "altfel" off prin ce-am trecut!Serbanica talharicace-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual [^]...id="red">id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.