Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Dreapta, stanga...cu ce a asociat??

Recommended Posts

Buna!! Fetita mea de 2 ani si 8 luni stie, fara sa se incurce, de cateva luni bune...de pe la 2 ani si 4 luni cred...care-i stanga si care-i dreapta! Stie care-i piciorul drept si piciorul stang...si urechi, ochi, nari [:D], tot ce are 2, ea stie care-i dreapta si care-i stanga! CULMEA CULMILOR e ca stie si care-i stanga si dreapta MEA, cand sunt fata-n fata cu ea....stie ca e INVERS decat la ea!!

Nu am deschis subiectul ca sa-mi laud fetita[:D], ci sa va intreb, daca stiti, oare CU CE A ASOCIAT de a invatat?? Se intampla sa aiba un...simt al orientarii un copil asa mic?? Tin minte ca eu am invatat care-i dreapta si care-i stanga in momentul cand am inceput sa port ceas la mana, deci pe la 7 ani! [:D]Mana cu ceasu' era stanga, cealalta era dreapta!![:D] Dar ea ceas nu are...nici altceva...nici un semn distinctiv intre dreapta si stanga!! Si TOTUSI.....le stie!!!!! FARA SA LE INCURCE!!

Am eu copil supradotat?[alcool][:D]

[pis]_Ella, [copil]Emma & [bibe] Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

http://community.webshots.com/user/emmaandreea

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Pisiid="blue"> nu uita ca noile generatii de copii sunt mult peste media inteligentei noastre cand noi aveam varsta lor! Expunerea lor la informatie e f mare! Fetita ta e f receptiva si isteata, asa s fetitele au startul mult mai rapid. Receptivitatea ei plus atentia pe care i o acordati impreuna fac f mult. Stai sa vezi la 3 la 4 anisori cum te uimeste de nu ti vine a crede!

M am uitat si eu pe poze. Sa ti traisca maimutica e dulce foc!

Corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.comid="red">

Multumim mult![pup] Da...ce sa zic? Mie una mi s-a parut ciudat...are doua maini la fel...doua picioare la fel....doi ochi la fel etc[:D] Cum a facut diferenta intre ei asa devreme...nu stiu!! Are un simt al orientarii mai dezvoltat, probabil!

quote:Originally posted by corinadana

Pisiid="blue"> nu uita ca noile generatii de copii sunt mult peste media inteligentei noastre cand noi aveam varsta lor! Expunerea lor la informatie e f mare! Fetita ta e f receptiva si isteata, asa s fetitele au startul mult mai rapid. Receptivitatea ei plus atentia pe care i o acordati impreuna fac f mult. Stai sa vezi la 3 la 4 anisori cum te uimeste de nu ti vine a crede!M am uitat si eu pe poze. Sa ti traisca maimutica e dulce foc!Corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.comid="red">

id="quote">id="quote">[pis]_Ella, [copil]Emma & [bibe] MateiPovestea nasterii lui Matei ;)http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237http://community.webshots.com/user/emmaandreeaDeschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Pisi, am explicatia!( cel putin asa ma laud...)

Andrei are un an si 10 luni si stie care ii e stanga si care ii e dreapta de...cand a inceput sa mearga.Si tu, ca si mine, sunt convinsa, ai vorbit mult cu copilul..eu cel putin ii spuneam de cand avea cateva saptamani ...mergem in stanga..pisica e in dreapta....etc.Rezultatul? Am ramas si noi uimiti cand am vazut o gaza de un an si cateva luni ca o ia la stanga atunci cand ii zicem sa o ia la stanga si ...la dreapta cand ii spunem dreapta! Sa nu iti spun cum se uita lumea la noi!Cred ca nu e numai multitudinea de informatii "vinovata" de desteptaciunea copiilor, ci si ..cei 2 ani in care stam cu copiii acasa, precum si sarcinile dorite care fac ca parintii sa se ocupe mult mai mult de copii.

Va felicit pt performantza de a recunoaste si in oglinda stanga si dreapta....noi inca nu ne dam seama...dar oricum ma complexeaza si pe mine( care, fie vorba intre noi,si acum ma gandesc cand am de ales intre stanga si dreapta..[;)]

[q] a mea are 15 luni si nici nu stie care-i e nasu. nu mai zic de urechi si alte cele.

deja treaba cu stinga , dreapta ........e mult......cel putin pentru gogosica mea. recuperam noi. pupici

luminita:mami de 2 scorpiute;ADRIANA-STEFANIA[7 ani] si ALEXIA-MARIA [1 an]

" ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE"

LAO TZE

fotografii si DESENELE ADRIANEI

Eeeee!!!! Stai linistita!! Daca nu-ti raspunde cand o intrebi....asta nu inseamna ca nu stie![;)] Crede-ma pe cuvant...STIE!! Ca nu spune sau nu arata...asta e altceva!! Ea inregistreaza tot si, cand o sa inceapa sa-ti arate cate stie...o sa fii uimita!![:D] Ai putintica rabdare!

quote:Originally posted by tomecica

[q] a mea are 15 luni si nici nu stie care-i e nasu. nu mai zic de urechi si alte cele.deja treaba cu stinga , dreapta ........e mult......cel putin pentru gogosica mea. recuperam noi. pupiciluminita:mami de 2 scorpiute;ADRIANA-STEFANIA[7 ani] si ALEXIA-MARIA [1 an]" ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE" LAO TZEfotografii si DESENELE ADRIANEI

id="quote">id="quote">[pis]_Ella, [copil]Emma & [bibe] MateiPovestea nasterii lui Matei ;)http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237http://community.webshots.com/user/emmaandreeaDeschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Intr-adevar generatiile de astazi sunt mult mai receptive si inteligente. Am observat asta nu numai la fetita mea [:D] ci si la alti copii. De exemplu a mea[copil]daca o intreb unde sunt ochii stie sa arate, dar numai la mine, imi baga degetul in ochi, daca o intreb unde e nasul se stramba, unde e parul se trage de par, cum e la fundulet face din nas ca miroase urat, si multe alte chestii (ciorapii, pantalonii)[greutati], si toate astea le face la 11 luni. La fel si alte cunostinte care au copii de aceeasi varsta au achizitii cam la fel, de exemplu la un an, baietelul unei cunostinte recunoaste animalele dintr-o carte si apoi le pupa.... Nu este o lauda dar cei mici ne baga in buzunar peste cativa ani, asta datorita si silintei noastre[berica].

[pup]

Pisi, ce ciudat si eu m-am trezit ca puiul meu stia care este stinga si care dreapta dar nu vorbea deloc. Mai mult, il trimiteam sa imi aduca ceva din niste sertare si ii spuneam din "din primul de sus" sau "din mijoc" si nu dadea gresi niciodata. M-am mirat si eu dar chiar nu stiu cum s-a orientat fara sa ii explic.In oras cind eram cu taxiul , daca ai stii cum spunea la sofer: "la dampta" si "la tinga"chiar pe drumul cel bun , am ramas masca...

Tomecica, stai linistita ca stie tot. Al meu nu spunea cum face ciinele si pisica nici taiat...Renuntasem sa-l mai intreb sau sa mai fac eu ca sa-l invat. Intr-o zi cind uitasem m-am trezit ca ridica un deget catre geam si-mi zice "mami, auzi ham-ham " latra un ciine afara...Mi-a cazut fata si mi-am dat seama ca el a stiut dar nu voia sa spuna...

csth

Ce chestie!! Ce copii destepti avem! Sa stii ca si Emma si-a dat greu drumul la vorba! Acum vorbeste...dar ff pocit! Zice "depu'" (dreptu') si "titu'" (stangu') si "deapa" si "tita"[:D] Intr-adevar, vorbitul nu are nici o legatura cu inteligenta copilului!

quote:Originally posted by stoichitescu cristina

Pisi, ce ciudat si eu m-am trezit ca puiul meu stia care este stinga si care dreapta dar nu vorbea deloc. Mai mult, il trimiteam sa imi aduca ceva din niste sertare si ii spuneam din "din primul de sus" sau "din mijoc" si nu dadea gresi niciodata. M-am mirat si eu dar chiar nu stiu cum s-a orientat fara sa ii explic.In oras cind eram cu taxiul , daca ai stii cum spunea la sofer: "la dampta" si "la tinga"chiar pe drumul cel bun , am ramas masca...Tomecica, stai linistita ca stie tot. Al meu nu spunea cum face ciinele si pisica nici taiat...Renuntasem sa-l mai intreb sau sa mai fac eu ca sa-l invat. Intr-o zi cind uitasem m-am trezit ca ridica un deget catre geam si-mi zice "mami, auzi ham-ham " latra un ciine afara...Mi-a cazut fata si mi-am dat seama ca el a stiut dar nu voia sa spuna...csth

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...