Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Balmos


Recommended Posts

  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

esti pe-aproape dar nu ai pus degetul [;)]...fiindca n-ai cum sa faci acum balmos adevarat, cu jintuiala iti recomand sa faci balmos din iaurt. Deci cumperi 2 iaurturi mari, normale, simple orice marca vrei tu si le pui la fiert. Poti sa pui si niste smantana...pe langa iaurtul ala...Cand incep sa "fiarba" incepi si pui malai exact ca la mamaliga, nu stiu cantitatile dar pui si tu cate putin, pana cand iti dai seama ca ai pus destul [hippi]. Si continui procedura exact ca la mamaliga normala, tot amesteci pana se fierbe malaiul ala si balmosul e ca o mamaliga mai fina, cu gust dulce sarat acrisor ... mi-ai facut o pofta de mor!

 

zi-ne ce-ai reusit!

 

Serbanica talharica


ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual [^]...id="red">id="size1">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

E prima oara cand aud de aceasta reteta.Mie-mi place mamaliga foarte mult[cool].Am sa incerc si eu reteta.

Acum o intrebare,cred ca e cam stupida,dar intreb...cu ce se poate manca?O mancam ca pe o mamaliga normala?

Pai daca e dulce....nu merge cu fripturica sau alte mancaruri[ups]

Sau cum?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Initial creeata de miria_cristina

Cred ca asa se numeste![xx(] Este o mamaliga dulce si cu lapte sau cam asa ceva. Mi-a cerut sotul, dar habar nu am cum se face. Nu ma ajutati?[flo]


id="quote">id="quote">Balmos400 gr malai, 1 1/2 l lapte indoit cu apa, 200 brinza de oaie, sare dupa gust, smintina Se pune la fiert laptele indoit cu apa din care se face o mamaliga ceva mai moale. Cind este gata, se adaoga brinza de oi si se amesteca pina se incorporeaza bine toata brinza. Se rastoarna.Se serveste foarte fierbinte, gramajoara in farfurie cu smintina deasupra.Poti modifica cantitatile dupa numarul de persoane, dar asta este ideea...Pofta buna![flo]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Alyssa [flo], asta-i mamaliga cu branza toata ziua...Ori de cate ori comand balmos la restaurant si-mi aduc aia mamalia cu branza mor de ciuda. Io am scris aici o reteta "facatura", nu e balmos adevarat reteta mea, dar seamana la gust. Balmosul adevarat e cel cu jintuiala, dar nu mamaliga cu branza...

 

Serbanica talharica


ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual [^]...id="red">id="size1">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mai, eu asa cred ca jintuiala este practiz "zer" adica chestia aia care se scurge dupa ce faci branza de oaie. Se mai gaseste in piata la tarani, dar nu tot timpul, ci in anumite perioade, plus ca io niciodata nu am cumparat din piata, am facut doar cand am primit din surse stiute...

 

Schema aia cu iaurt poti sa i-o dai si copilului bineinteles, la fel cum poti sa-i dai mamaliga cu branza.

 

Nu pui zahar, adica daca vrei tu pui un pic, dar eu nu am pus niciodata...poti pune si un pic de sare.

 

Serbanica talharica


ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual [^]...id="red">id="size1">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by roxana1974

Alyssa [flo], asta-i mamaliga cu branza toata ziua...Ori de cate ori comand balmos la restaurant si-mi aduc aia mamalia cu branza mor de ciuda. Io am scris aici o reteta "facatura", nu e balmos adevarat reteta mea, dar seamana la gust. Balmosul adevarat e cel cu jintuiala, dar nu mamaliga cu branza...Serbanica talharica


ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual [^]...id="red">id="size1">
id="quote">id="quote">Scuze... am scris reteta din cartea Sandei Marin, am crezut ca ii poate fi de ajutor.Dar daca tu spui asa, poate asa este...[flo]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

uff adevarul e ca nu vreau s-o contrazic pe dna Sanda Marin, eminenta cenusie a materiei numita "bucatareala" ... si eu tot dupa cartea ei ma iau la gatit, vorba aia legea-i lege, dar, totusi, la capitoul balmos, stiu sigur ca balmosul original e ala cu jintuiala [:)]. Habar nu aveam ca exista in cartea sa reteta de balmos...

 

Serbanica talharica


ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual [^]...id="red">id="size1">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...