Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Am nascut in strainatate - am vre-un drept?

Florentina G

Recommended Posts

Salutare!

V-as fi foarte recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu o informatie!

In februarie 2004 am plecat in Statele Unite cu un program de training de 18 luni, cu viza J1. Contractul l-am obtinut printr-o firma de recrutare si am fost nevoita sa-mi dau demisia de la locul de munca inainte de a pleca.

In luna mai 2005 am nascut o fetita iar pe toata perioada sarcinii mi-am continuat programul, fara nici o abatere. Dupa terminarea contractului(august 2005) m-am intors in tara si in prezent stau acasa pentru ingrijirea fetitei care acum are 8 luni.

Avand in vedere ca in prezent nu am nici un venit si ca in timpul in care am lucrat in strainatate nu am cotizat la CAS, credeti ca as putea beneficia de vre-un drept pentru cresterea copilului?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Tina si[copil] Mayaid="navy"> id="Lucida Console">

Pozele noastreid="navy">id="Lucida Console">

Maya la opt luniid="navy">id="Lucida Console">

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:Originally posted by Christel

Florentina trebuia sa ai cotizate macar 10 luni(inainte de nasterea copilului)pentru a beneficia de cic.Era bine daca iti faceai tu personal un contract de asigurari cu casa de pensii, in conditiile in care ti-ai dat demisia de la firma.

id="quote">id="quote">as completa ca daca nu ai aceste 10 luni atunci nu ai drept la indemnizatie.Cristina-----------------------------------------------Explica-mi, si am sa uitArata-mi, si am sa-mi aduc aminteLasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.Confuciusid="size1">id="red">

12id="red"> luni, nu 10. Aici vorbim despre CIC (concediu de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani).

Fetelor care stiti - poate Tina ar putea avea dreptul la indemnizatia aceea de nastere (pe care o da primaria, dar parca era un termen in care se putea solicita). Poate, daca e cazul, la ajutorul acela pt sustinerea familiei monoparentale.

Oricum la alocatia copilului are dreptul.

Multumesc mult pentru raspunsuri!

Sincer, nu eram deloc optimista in privinta drepturilor mele. Ma gandeam ca totusi poate este vre-o lege care sa protejeze o mama care a lucrat ca si celelalte pana in luna a noua si care desi a nascut in strainatate a ales sa-si creasca copilul in Romania.

Maya are certificat de nastere romanesc, beneficiaza intr-adevar de alocatie insa momentan atat eu cat si sotul meu nu avem nici un venit.

Asta pentru ca intentionam sa dezvoltam o mica afacere iar in momentul de fata suntem la stadiul de investitii si speram ca profitul sa apara abia din vara.

Cand am plecat din tara nu m-am gandit ca ma voi intoarce mamica si oricum totul a fost pe fuga si am lasat destule lucruri neterminate aici. Iar cand eram acolo, sincer nu m-am gandit la ce ma va astepta cand ma voi intoarce! Eram doar fericita ca voi fi mamica, eram plina de entuziasm si abia cand m-am vazut in tara mea am inceput sa [bang]

Va pup mult si va doresc numai bine!

Tina, ia stai nitel! Spune-mi, cat ai fost in State, ai avut vreun contract de munca (spui "o firma de recrutare"). Ai avut contract de munca cu o firma straina? Sau cu firma de recrutare si ai lucrat acolo? (nu stiu ce inseamna "program de training" [:I] ) Ai obtinut acolo venituri? Ai declarat aici immpozitul retinut acolo? SUnt multe intrebari, dar poate iese ceva.

Am avut contract obtinut printr-o firma de recrutare. Contractul de munca a fost intre mine si o companie HRC International care colaboreaza cu hoteluri din toata lumea si trimite tineri la perfectionare. Trainingul a fost de fapt tot contract de munca pentru ca ne-au rotit prin toate departamentele si am fost platiti exact ca orice angajat pe functie similara.

Nu am declarat veniturile, in schimb am platit toate taxele si impozitele statului american.

Am inteles ca exista un parteneriat intre Romania si SUA insa nu am prea multe informatii legate de ce vrevede asta.

Une as putea sa ma interesez?

Multumesc mult!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...