Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

sfat juridic....va implor!!!!

Miki8

Recommended Posts

Scuze dar intru direct in subiect.Ma despart de sotul meu dupa 13 ani de casatorie , fara acte insa. O parte din valoarea casei in care stam a fost platita in timpul mariajului, iar casa figureaza pe numele lui. Intrebarea mea strict juridica este urmatoarea, eu pot sa cer o suma de bani proportionala cu perioada in care am contribuit si eu la aceasta plata. Mai exact, casa a fost cumparata in 1990 si platita in rate pina in 1997. Din 1993 pina la finalul platii am contribuit si eu la aceasta plata. Orice parere ma va ajuta si voi simti ca nu sint singura in acest cosmar.

Va multumesc, stiu ca sinteti extraordinare.

Miki

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Concubinaj de 13 ani?

Daca da, exista anul trecut un proiect de lege dar nu stiu daca a fost aprobat in care se stipula ca dupa 10 ani de concubinaj bunurile dobandite in acest timp devin bunuri comune. In acest caz casa nu este bun comun fiind dobandita inaintea relatiei voastre.

Daca proiectul a fost aprobat ai dreptul la aceasta suma pt. ca din 93' si pana in 97' ai contribuit si tu la plata. Si chiar daca nu plateai direct tot contributie se chema(e la fel ca la casatorie), se considera ca ambii parteneri contribuie la toate cheltuielile.

Daca proiectul nu a fost aprobat e mai greu, tb. sa demonstrezi ca ai contribuit si tu.

Imi pare rau ca nu e un raspuns concret si ca nu pot sa te ajut cu aceasta informatie.

Am inteles bine, nu e vorba nici de sot, nici de mariaj?

Sau este un concubinaj intai, si apoi casatorie? Dar casa era cumparata anterior?

Oricum:

Daca e vorba de divort, e clar, partaj al bunurilor comune.

Daca a fost doar o uniune consensuala, nu ai nici un drept legal, daca nu esti co-proprietar al casei.

Se poate face insa un partaj voluntar, daca proprietarul accepta acest lucru. De fapt, o intelegere.

Daca nu, iti ramane doar varianta instantei. Introduci o actiune pentru valorificarea unui drept de creanta (este de fapt o actiune in pretentii). Prin ea ceri instantei sa-l oblige pe el la plata sumei de bani la care crezi tu ca esti indreptatita.

De aici incepe distractia, pentru ca trebuie sa demonstrezi ca ai participat cu adevarat la plata in acei patru ani, eventual ca fara banii tai nu avea din ce plati sau nu-i mai ramaneau sa se intretina si atunci foloseati banii tai in casa. Te poti folosi de documente si inscrisuri, de martori. Te-ar ajuta foarte mult daca ai avea, de exemplu, vreun virament dintr-un cont al tau in contul datoriei, sau daca faci dovada ca ai platit tu de pe cardul tau, de ex. Daca el se opune, iti dai seama ca va aduce si el martori cum ca cu banii tai iti luai numai pantofi sau mai stiu eu ce magarie ii trece prin cap.

Ca sa primesti ceva, iti trebuie probe solide, dar depinde foarte mult si de nivelul veniturilor voastre (daca al lui este mai mic, poti convinge instanta ca si banii tai s-au dus acolo, altfel nu v-ati fi descurcat - ar fi un aspect)

Cam asta este. Poate totusi faceti o intelegere, e mai simplu, nu va mai tarati in instanta. Daca nu, apeleaza la un avocat, singura nu te vei descurca usor.

Succes!

Mai bine un dusman intelept dacat un prieten neghiob! (proverb indian)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...