Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Tiroida in sarcina

Recommended Posts

Dragele mele,

Am o buna prietena care s-a operat anul trecut in vara de tiroida si dr. i-a recomandat sa mai astepte pana isi regleaza putin analizele si apoi sa ramana insarcinata.

Problema e ca fix cand se astepta mai putin a ramas insarcinata acum e in 3 luni si e cam disperata ca are analizele nasoale rau: cand e hipot. cand e hipert. si nu reuseste sa se stabilizeze. Basca ca i-au mai iesit si alte analize uzuale de sange sub / peste limitele normale de sange cu cate putin.

La echo - a fost ieri si a facut o echo si bb e voios si jucaus dar se teme de tiroida.

Spuneti-mi daca exista vre-un risc pentru ea sau pentru copil in acest caz. Sncer e disperata. Medicul i-a spus ca exista riscul ca acest copil sa fie retardat.

Pls., sa ajutam o mamica care iubeste mult copii.

[pup]

Behind every love is a great story

Luli

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Luli, eu nu pot sa-ti zic decat ca am o colega, mamica si ea de vrei 5 ani, care are probleme mari cu tiroida. Prima sarcina a tinut-o toata cu tratament, stiu sigur Gravibinon,dar altceva nu stiu ce a mai luat; de atunci a mai avut 2 sarcini pierdute tot din cauza tiroidei. Face tratament de mult cu Duphaston, dar nu stiu daca e numai atat. Fetita de 5 ani e o frumusete si o desteapta, deci n-a influentat cu nimic problema ei cu tiroida.

Mai mult sper sa afli de la fete mai cunoscatoare in domeniu.

Multa santate prietenei tale si sarcina usoara si sanatoasa!

Andreea.Pozele mele

• 2 weeks later...

Draga Luli. Cu tiroida nu prea e de joaca...mai ales in sarcina. Nu stiu ce sa-ti spun decat ce am aflat eu la Cluj saptamana trecuta. Mi-a gasit hipotiroidism (tiroida Hashimoto). Mi s-a spus ca nu e o problema asa de mare si ca am venit la timp, adica nu de mult mi-a aparut. Eu m-am dus pt ca m-am ingrasat f tare anul trecut si am banuit ca de la tiroida ar putea fi. Mi-a dat tratament cu hormoni, si mi-a zis ca abia in cateva luni, minim 2, pana cand mi se regleaza tiroida, sa nu ma astept la bb. Insa la fel de posibil e sa astept sa raman gravida si un an de zile. Tot aici am aflat ca la cele cu hiper tiroidism e mult mai grava problema. Explicatia pe care am primit-o a fost ca surplusul de hormoni trece prin placenta si afecteaza fatul, iar boala se numeste cretinism....Nu vreau sa te sperii dar mi s-a spus ca imediat cum aflu ca sunt insarcinata sa ma duc la Cluj si toata sarcina imi va fi indeaproape monitorizata pt a nu trece din hipo in hipertiroidism si pt a evita complicatiile pt bb.

Cam atat stiu sa-ti spun. Daca mai ai si alte intrebari iti raspund cu placere in masura in care stiu sa te lamuresc.

Incurajeaza-ti prietena si sa-si faca in mod regulat macar analizele hormonale...daca nu poate sale faca pe toate...

Pupici.

Miha

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...