raalucutza Publicat Februarie 10, 2006 Raport Distribuie Publicat Februarie 10, 2006 este prima data cand scriu aici si as vrea tare mult sa ma ajutati cu o reteta de prajitura super buna!nu stiu sa fac nimic si vreau sa incep de undeva!poate stie cineva sa faca amandine sau asa ceva!ca nu imi vine acum cum le cheama! RALUCA 25+ http://community.webshots.com./user/raalucutza Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
raalucutza Postat Februarie 10, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 10, 2006 ma tin scai de capul vostru acum!asa le zice amandine !nu cunoaste nimeni reteta???ca pe net am gasit una dar ..... RALUCA 25+ http://community.webshots.com./user/raalucutza Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
numeioana Postat Februarie 10, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 10, 2006 Aoleu, mai raalucutza, tocmai la amandina te-ai infipt si tu?! Eu sincera sa fiu decat sa ma apuc sa fac ceva asa migalos mai bine ma duc si cumpar de la cofetarie mai multe feluri...asa de diversitate[:D] uite o reteta asemanatoare cu cea pe care o foloseste matusa mea: Amandina de cofetarie Blat cu zahar ars: 7 oua, 190 gr. zahar, 300 gr. faina, 1-2 praf de copt Crema cacao: 250 gr zahar, 350 gr margarina, 50 g cacao, esenta de rom si vanilie Ciocolata pt. glazura: 3/4 bucati (de o suta de grame) Sirop: 250 ml apa, 100 gr zahar, lamaie rasa, esenta de rom Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul dupa care se adauga galbenusurile si faina. Se toarna compozitia in forma si se coace timp de 35 min. la 175 grade. Blatul se lasa sa se raceasca dupa care se taie 3 foi de marimi egale. Fiecare foaie se stropeste cu siropul preparat. Se unge prima foaie cu crema, se pune cea de-a doua foaie deasupra, se unge iarasi cu crema si se acopera cu a treia foaie, pe straturile de crema se poate presara un pic de nuca sau migdale macinate, insa nu prea marunt. Se da la rece 1 ora ca sa se intareasca apoi se taie sub forma unui patrat si se glaseaza in ciocolata. Bafta daca te incumeti! Ioana Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
raalucutza Postat Februarie 13, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 13, 2006 IOANA id="red"> multumesc pt reteta!greu nu e dar cred ca e mult de munca!am sa incerc sa o fac cat mai curand si am sa iti spun cum a iesit! RAALUCUTZA[gravi]25+id="red"> http://community.webshots.com./user/raalucutza Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hanako2004 Postat Februarie 13, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 13, 2006 wawww amandina[pofta]suna bine o sa fac si eu insa trebuie sa-mi fac timp ca am o gramada la dosar...prajiturile astea mau inebunit de tot[soc] cine stie sa faca savarinele ca tare jelesc dupa ele[pofta] va multumesc o zi buna[pup] [zana][foto]EMILY[copil][copil] [foto] [foto]poze[yami][foto] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
raalucutza Postat Februarie 13, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 13, 2006 am facut azi amandinele si mi-au iesit minunate!nu am avut ciocolata de decor potrivita dar poate ma invata careva cum se face crema de ciocolata care se da pe deasupra tortului ----sau sirop--ca asa ar fii fost mai bune!si nu sunt grele deloc de facut!e prima paji care am facut-o si mi-o iesit! RAALUCUTZA[gravi]25+id="red"> http://community.webshots.com./user/raalucutza Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.