Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

ajutor!


raalucutza

Recommended Posts

  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Aoleu, mai raalucutza, tocmai la amandina te-ai infipt si tu?![:D] Eu sincera sa fiu decat sa ma apuc sa fac ceva asa migalos mai bine ma duc si cumpar de la cofetarie mai multe feluri...asa de diversitate[:D]

 

uite o reteta asemanatoare cu cea pe care o foloseste matusa mea:

 

Amandina de cofetarie

 

Blat cu zahar ars: 7 oua, 190 gr. zahar, 300 gr. faina, 1-2 praf de copt

Crema cacao: 250 gr zahar, 350 gr margarina, 50 g cacao, esenta de rom si vanilie

Ciocolata pt. glazura: 3/4 bucati (de o suta de grame)

Sirop: 250 ml apa, 100 gr zahar, lamaie rasa, esenta de rom

 

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul dupa care se adauga galbenusurile si faina. Se toarna compozitia in forma si se coace timp de 35 min. la 175 grade. Blatul se lasa sa se raceasca dupa care se taie 3 foi de marimi egale. Fiecare foaie se stropeste cu siropul preparat. Se unge prima foaie cu crema, se pune cea de-a doua foaie deasupra, se unge iarasi cu crema si se acopera cu a treia foaie, pe straturile de crema se poate presara un pic de nuca sau migdale macinate, insa nu prea marunt.

Se da la rece 1 ora ca sa se intareasca apoi se taie sub forma unui patrat si se glaseaza in ciocolata.

 

 

Bafta daca te incumeti![:D]

 

Ioana

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

am facut azi amandinele si mi-au iesit minunate!nu am avut ciocolata de decor potrivita dar poate ma invata careva cum se face crema de ciocolata care se da pe deasupra tortului ----sau sirop--ca asa ar fii fost mai bune!si nu sunt grele deloc de facut!e prima paji care am facut-o si mi-o iesit!

 

RAALUCUTZA[gravi]25+id="red"> http://community.webshots.com./user/raalucutza

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...