Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

stimulent-situatie neclara

irina1997

Recommended Posts

Am si eu mare nevoie de un sfat.

Fetita mea va implini doi ani in septembrie 2006.Am fost in CIC intre 1 ianuarie 2005- 31 iulie 2005.

M-am intors la servici in august 2005.

Beneficiez de stimuent daca la 1 ianuarie 2006 eram la servici?

Am depus dosar la primarie dar pe cai neoficiale am inteles ca a fost respins la directia muncii. Nu am primit inca instiintare oficiala .

Nu am probleme legate de stagiul de cotizare.

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Ar trebui sa ai dreptul.

Daca ti s-a respins dosarul, poate nu era complet.

Dar esti sigura ca ti s-a respins? Cine ti-a dat informatia, ar putea afla si motivul, daca acesta exista...

Te rog sa ne tii la curent si sper sa fie o informatie falsa sau sa poti corecta situatia.

Mi-a spus juristul de la directia muncii.

Dosarul este complet.

Mi-a zis ca motivul respingerii ar fi articolul 3 din HG.

Mi-a sugerat sa intru in CIC o zi si apoi sa ma intorc la servici.

Mie insa legea mi s-a parut destul de clara. In sensul ca si eu pot beneficia de stimultent chiar daca eram la servici la data intrarii in vigoare a HG.

S-a mai confruntat cineva cu aceasta situatie?

Irina, nu prea inteleg.

Stimulentul se acorda pe baza Ordonantei de Urgenta 148 / 2005, deci nu HG. Art 3 defineste cine are dreptul la stimulent:

" Art. 3. - (1) În perioadele în care beneficiarii drepturilor prevãzute la art. 1 alin. (1) realizeazã venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificãrile si completãrile ulterioare, se acordã un stimulent în cuantum lunar de 300 lei (RON), situatie în care plata indemnizatiei de 800 lei (RON) se suspendã.

(2) Începând cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul stimulentului lunar prevãzut la alin. (1) este de 100 lei (RON). "

Deci chiar nu inteleg unde e problema. Sper sa te lamureasca alte fete, dar cred ca s-a facut o greseala de interpretare.

Hai ca revin, citand art 3 din Normele de aplicare, aprobate, intr-adevar, printr-o hotarare de guvern:

" Art. 3. - Drepturile prevazute de ordonanta de urgenta se acorda pentru primele 3 nasteri survenite dupa data de 1 ianuarie 2006 inclusiv, fara a se lua în considerare numarul de nasteri anterioare acestei date."

Daca te iei dupa asta, cele care au nascut inainte de 2006 nu mai avem nici un drept. Mi se pare absurd. Hai sa mai vedem cine mai stie ceva.

Am citit si eu ca drepturile se acorda numai pentru nasterile survenite dupa 1 ianuarie 2006. Restul mamicilor care isi rup carca la servici dar au nascut mai devreme nu primesc nimic.

Bogdana, mamica de Cristina -bebe mic si Miruna -scumpete marehttp://pg.photos.yahoo.com/ph/bogdana_mitu/album?.dir=/95e8&.src=ph&.tok=ph43VyDBS5HERIVP

quote:Originally posted by mitub

Am citit si eu ca drepturile se acorda numai pentru nasterile survenite dupa 1 ianuarie 2006. Restul mamicilor care isi rup carca la servici dar au nascut mai devreme nu primesc nimic.

id="quote">id="quote">Unde ai citit?

Am recitit normele de aplicare a OU 148 / 2005. Scrie foarte clar:

" Art. 27. - Beneficiazã de stimulent siid="red"> persoanele care, la data de 1 ianuarie 2006id="red">, realizeazã venituri profesionale supuse impozitului pe venitid="red">, potrivit prevederilor Codului fiscal, si care au fost îndreptãtite sã beneficieze de indemnizatia pentru cresterea copilului, reglementatã de Legea nr. 19/2000, cu modificãrile si completãrile ulterioare. "

"Au fost indreptatite" - adica in trecut fata de 1.1.2006, si EXACT la 1.1.2006 REALIZEAZA venituri - deci lucreaza.

Ce spuneti voi mi se pare o alta dezinformare!

• 2 weeks later...

[bang]Sunt in aceeasi situatie ca si Irina1997, si tot la Craiova. Dosarul pentru stimulent nu mi-a fost primit, pentru ca la data de 01.01.2006 deja eram la serviciu, si de asemenea mi s-a recomandat sa intrerup serviciul cu CIC macar doua saptamani(???!) E clar ca la Craiova, nu la Caracal, s-au intamplat toate povestile alea celebre... Problema noastra insa, ramane "in picioare": ce putem face cu tembelii care au greesit si nu ne-au primit pana acum dosarul, avand in vedere ca stimulentul se acorda "de la data depunerii dosarului"? Dar, mai ales, cum i-am putea convinge ca trebuie sa ne primeasca dosarele? Sunt revoltata si furioasa . Nu am idee ce sa fac, si asta ma infurie si mai tare. Daca cineva cu idei si experienta vede asta...TE ROG MUUUULT, ZI-NE CE E DE FACUT!

PS Irina 1997, daca ai noutati de la "locul faptei", te rog mult, comunica-mi-le si mie!(mesaj privat). Multumesc!

Ioana

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...