Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cum se redacteaza o cerere de sponsorizare?

Recommended Posts

O prietena care a devenit de curind membru al unei asociatii umanitare si vrea sa se implice in stringerea de fonduri mi-a cerut ajutorul pentru a redacta o cerere de sponsorizare pe care sa o trimita la firme in speranta ca vor raspunde favorabil.

A mai aflat ca majoritatea cererilor de acest fel zac necitite si de aceea ne trebuie si sfatul vostru competent: cum ar trebui sa fie conceputa/prezentata pentru a avea cit mai multe sanse de raspuns favorabil?

Va multumim anticipat.

mami INA si bb Teo

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul răspuns

O cerere de sponsorizare trebuie sa fie mai intai de toate foarte concisa, coerenta si nu foarte lunga. Cam 1 pg A4

Uite cateva indicii:

- sus in stg pg se pune "catre...", "in atentia..."

- o f scurta prezentare a asociatiei din care sa rezulte clar misiunea, grupul tinta, scopul strangerii de fonduri, care va fi finalitatea acestor fonduri (prezentarea poate fi facuta in asa fel incat sa ajunga la inimi, sa se puna accentul pe sensibilizarea sponsorilor, cand citesti sa ti se ridice un pic parul pe tine gandindu-te ca ai putea fi tu sau cei dragi in situatia respectiva - daca stiam cu ce se ocupa asociatia ti-as fi putut da o idee). Ceva gen: cu sprijinul dvoastra veti putea aduce bucurie, speranta in sufletele...., veti alina suferintele...etc.

- sa specificati daca este cazul si nr celor care vor beneficia de ajutor, in ce va consta el, puteti pune chiar si suma pe care o doriti

- stiu ca toti cei care ofera sponsorizari sunt scutiti de un anumit procent din impozit. E bine sa specifici asta pt ca multi nu stiu acest lucru

- poti stabili mai multe tipuri de ajutor si in functie de importanta sumei acordate sa primeasca ceva cum ar fi: sa fie invitati la anumite evenimente ale asociatiei putandu-se face astfel cunoscuti, sa ii amintiti in rapoarte anuale sau in orice alte publicatii ca fiind sponsori, sa le promovati imaginea pe site-ul personal al asociatiei sau cu anumite ocazii, etc. Deci ceva simbolic din care ei totusi sa aiba ceva de castigat.

- la sfarsit multumiri si date de contact la care sigur sa raspunda cineva, orele de program

- si ca sa fiti siguri ca a primit-o si s-a uitat pe ea puteti cere sa vi se confirme primirea si sa primiti un raspuns oricare ar fi el pozitiv sau negativ.

- stampila si semnatura originala a presedintelui sau cel acre conduce asociatia.

Tot ce am scris eu aici ar putea parea f mult dar le sintetizezi si vor incapea intr-o pg.

Poti profita de legea prin care persoanele pot da 2% din impozit unui ONG. poti face fluturasi sau se te duci personal la institutii si sa le expui problema, sa le dai fise din alea de venit global si ei doar sa completeze.

Cam asta imi vine in minte acum. Sper ca ti-am putut fi de ajutor.

pa pa

Crinutz codita de maimutz

Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...