Adi Publicat Februarie 10, 2006 Raport Distribuie Publicat Februarie 10, 2006 Buna, Acum 3 ani se putea face o asigurare suplimentara pentru a beneficia de o indemnizatie de crestere a copilului mai mare. Nu dati cu pietre: acum se mai poate face asa ceva? Exista vreun subterfugiu legal pentru asa ceva? Va multumesc. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rozi Postat Februarie 11, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 11, 2006 Nu se mai poate. Acum trebuie neparat sa obtii venituri impozabile. Sau sa beneficiezi de concedii medicale, sau de ajutor de somaj. Si toate astea vreme de un an anterior nasterii copilului. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adi Postat Februarie 12, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 12, 2006 Eu ma refer la o persoana cu "acte in regula", angajata, cu plata la zi a obligatiilor fata de stat, cu vechime cativa ani. Poate face ceva, sa platesca ceva in plus timp de un an inainte de nasterea copilului pentru a beneficia de o indemnizatie mai mare decat cele 8 milioane. Multumesc mult. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Postat Februarie 12, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 12, 2006 Se pot face asigurari dar acestea se vor fructifica doar si numai doar pentru pensie. Incepand din acest an pensiile sunt pensii restul sunt separat. CIC nu mai apartine de pensii. Marius Pernes home page - www.marius.rdsor.ro Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
uneori_om Postat Februarie 12, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 12, 2006 Revin si eu cu o intrebare pe care v-am adresat-o cu ceva timp in urma. In categoria de venituri impozabile intra si veniturile realizate din norma partiala de munca? Gabriela Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rozi Postat Februarie 12, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 12, 2006 quote:Originally posted by AdiPoate face ceva, sa platesca ceva in plus timp de un an inainte de nasterea copilului pentru a beneficia de o indemnizatie mai mare decat cele 8 milioane.id="quote">id="quote">Din 2004 (daca nu ma insel), indemnizatia CIC este aceeasi petru toata lumea, indiferent cat ai cotizat. Varianta despre care vorbesti a disparut de-atunci. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rozi Postat Februarie 12, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 12, 2006 quote:Originally posted by uneori_omRevin si eu cu o intrebare pe care v-am adresat-o cu ceva timp in urma. In categoria de venituri impozabile intra si veniturile realizate din norma partiala de munca? Gabrielaid="quote">id="quote">Si veniturile salariale obtinute dintr-un contract de munca cu timp partial sunt venituri impozabile. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
uneori_om Postat Februarie 13, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 13, 2006 Multumesc. Intreb pentru ca acum doua saptamani am depus dosarul la primarie iar cand am fost sa intreb mi s-a spus ca a fost respins pentru ca nu indeplinesc conditiile de stagiu de cotizare complet, Ori eu intelesesem ca orice persoana care realizeaza venituri impozabile are dreptul la CIC.In aceste conditii ce ma sfatuiti sa fac? Ce lege sa le bag sub nas? Gabriela Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rozi Postat Februarie 13, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 13, 2006 Gabriela, am dat un raspuns partial, pt ca si intrebarea ta era... partiala Revin cu detalii pe care le-am mai postat aici, dar le repet: Conditia pt a beneficia de CIC in 2006 este de a fi obtinut venituri impozabile 12 luni anterior datei nasterii copilului. Daca aceste 12 luni se gasesc si in anii 2004 si 2005 (nu stiu daca e posibil, zic teoretic), socoteala sta astfel: - pana in iulie 2005, perioada lucrata cu contract de munca cu timp partial, chiar daca veniturile au fost impozabile, se considera proportional cu timpul lucrat - adica: ai avut 2 luni contract cu 4 ore pe zi, se considera doar o luna; daca ai platit asigurare individuala la Casa de Pensii, se considera perioada integrala cat ai platit; - intre iulie 2005 si decembrie 2005 (inclusiv) - se considera stagiu perioada in care ai platit la casa de pensii, indiferent de timpul lucrat si de felul in care ai platit (prin contract de munca sau asigurare individuala); - dupa 1.1.2006, se considera stagiu lunile in care obtii venituri profesionale impozabile (chiar daca nu ai lucrat toata luna). Gabriela, in cazul tau e posibil sa fi lucrat cu timp partial ceva luni inainte de iulie 2005 in anul dinaintea nasterii, de aceea nu ai stagiu complet. Imi pare rau ca patesti asta... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
uneori_om Postat Februarie 13, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 13, 2006 Intradevar, am lucrat 11 luni anterioare nasterii copilului deci practic eu am 4 luni jumate de cotizare. (cei 14 ani lucrati cu norma intreaga nu se pun:) ) . Am inteles.Dar faptul ca in paralel cu munca depusa cu norma partiala mai am un cotract civil iar veniturile realizate in urma acestui contract au fost supuse impozitarii ma ajuta cu ceva? Gabriela Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.