Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

E posibil?Ce se intampla?


alex26

Recommended Posts

  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:Originally posted by marius

Va fi amanat.Marius Perneshome page - www.marius.rdsor.ro


id="quote">id="quote">Nu se amana nimic. Instanta nu da amanare decat la primul termen, doar daca paratul solicita acest lucru pentru a-ºi angaja avocat. Faptul ca paratul nu este de acord cu divortul nu este sub nici o forma motiv de amanare.Iti voi spune pasii procedurali.La primul termen este obligatoriu sa se prezinte reclamantul (deci cel ce a introdus cererea).Absenta reclamantului duce la respingerea actiunii de divort, pentru ca se considera ca a renuntat la judecata. Sigur ca pot exista situatii speciale (sa fie in spital, de ex.) si atunci ori isi angajeaza un avocat, ori trimite o cerere de amanare atasand actele doveditoare pentru care i-a fost efectiv imposibil sa vina la primul termen.De obicei, la acest prim termen paratul ori cere amanare ca sa-ºi angajeze aparator, ori pur si simplu zice ce are de zis (de exemplu, ca nu vrea sa divorteze).Se da urmãtorul termen.Incepe audierea martorilor, prezentarea probelor. Daca este vorba si despre copil minor, se judeca si incredintarea lui. Se face ancheta sociala, daca sunt mai mari de 10 ani sunt chemati si ei.Si tot asa, pana se termina.Important este ca in cazul procesului de divort, pe tot parcursul, sotii pot fi asistati de avocat, dar nu reprezentati (cu exceptiile de care am vorbit - boala, inchisoare etc). In concluzie, chiar nu conteaza daca paratul nu vrea sa divorteze. Mai mut decat atat, daca instanta apreciaza ca incearca sa tergiverseze prin diverse tertipuri, daca cere amanari repetate, risca sa plateasca despagubiri partii afectate, in cazul nostru reclamantului. Deci se judeca in continuare, iar reclamantul va trebui sa demonstreze ca sunt motive întemeiate, raporturile dintre soþi sunt grav vãtãmate ºi continuarea cãsãtoriei nu mai este posibilã. Succes!Mai bine un dusman intelept dacat un prieten neghiob! (proverb indian)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sotul meu a introdus actiune de divort din culpa comuna. Eu insa nu mi=am dat acordul pt asta. Avem prima infatisare pe 10 martie.

Eu nu vreau sa viziteze copilul la mine acasa ci pe teren neutru? E posibil? Copilul are 3 luni. I-l duc eu unde stabilim impreuna. Si care este minim de ore in care poate sa il vada. El a cerut sambata de la 7-19 - 2 sambete pe luna. Eu nu vreau sa fie intervalul atat de mare.

Multumesc!

 

Alexandra

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by alex26

Sotul meu a introdus actiune de divort din culpa comuna. Eu insa nu mi=am dat acordul pt asta. Avem prima infatisare pe 10 martie.Eu nu vreau sa viziteze copilul la mine acasa ci pe teren neutru. E posibil? Copilul are 3 luni. I-l duc eu unde stabilim impreuna. Si care este minim de ore in care poate sa il vada. El a cerut sambata de la 7-19 - 2 sambete pe luna. Eu nu vreau sa fie intervalul atat de mare. Multumesc!Alexandra


id="quote">id="quote">Alexandra
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by alex26

Sotul meu a introdus actiune de divort din culpa comuna. Eu insa nu mi=am dat acordul pt asta. E posibil sa introduca actiune din culpa comuna daca eu nu am stiut ca face asta si nici nu mi-am dat acordul? Avem prima infatisare pe 10 martie.Eu nu vreau sa viziteze copilul la mine acasa ci pe teren neutru. E posibil? Copilul are 3 luni. I-l duc eu unde stabilim impreuna. Si care este minim de ore in care poate sa il vada. El a cerut sambata de la 7-19 - 2 sambete pe luna. Eu nu vreau sa fie intervalul atat de mare. Multumesc!Alexandra


id="quote">id="quote">Alexandra
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fiind vorba despre un copil atat de mic (care,chiar daca nu e alaptat natural,necesita alimentare la ore regulate si dese ),nu se va putea stabili usor programul de vizitare.Intr-adevar,intervalul propus de el e prea mare - practic o zi intreaga ,iar varsta copilului reclama prezenta mamei cu el,la intalniri.

Chestia cu locul intalnirii e ciudata : la tine nu vrei,singur pe copil la el nu prea poti sa-l lasi (si nici nu cred ca i se poate acorda)...Te va intreba instanta ce loc de intalnire propui.Nu stiu la ce te-ai gandit tu ca intelegi prin ''teren neutru'',sper ca nu parc

Nu exista un minim sau maxim de ore de vizitare.Totusi,in practica,daca sunt mentinute regulat legaturile dintre copii si parinti,intervalul de vizitare creste odata cu varsta copilului.

Eu cred ca cel mai bine ar fi (in primul rand pentru copil,dar si pentru voi)sa stabiliti tu cu el programul si eventual intelegerea voastra sa fie consemnata in hotararea judecatoreasca.Decat sa va certati pe toate chestiile inerente divortului,mai bine pastrati o relatie buna si pe viitor in interesul copilului,care este,totusi,al amandoura.

 

Sanatate !

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...