Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Panaritiu

Recommended Posts

Ce tratament folositi atunci cand faceti panaritiu? Inainte era ceva ca o solutie negricioasa ( cu iod?) pe care o foloseam si trecea mai repede , acum nu am mai gasit.

Eu cred ca am o predispozitie pentru asa ceva, in special la picior din cauza formei unghiilor si a degetului mare.

...Si e al naibii de neplacut!!!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Acum cativa ani, am fost nevoita sa ma operez de panaritiu la ambele degete mari de la picioare. Nu stiu de la ce a aparut, insa a fost singura solutie. Extrem de dureroasa, dar eficienta. Am ascuns lipsa unghiilor cu unghii false, deoarece operatiile au fost facute vara.

De atunci, fiindu-mi taiate unghiile in proportie de 90 % (cand au crescut, au crescut mai mici), sunt nevoita sa merg la pedichiura de fiecare data, unde imi taie colturile cat mai jos posibil si preventiv, aplica si o solutie negricioasa (poate cea de care vorbesti ?...).

Parerea mea este sa nu te joci cu asa ceva si sa apelezi la un salon, unde spui clar problema de care suferi.

Raza de soare, curand SOTIE de pui alintat

Foto

Eu am facut panaritiu la ambele degete mari de la picioare pentru ca, gravida fiind, in ultimele luni am neglijat pedichiura (pe care o faceam singura). M-am operat atunci, dar nu a scos unghia, a taiat doar colturile. A fost neplacut. Era vara trebuia sa ies afara cu copilul mic ... si eu aveam picioarele bandajate.

Vara trecuta (dupa 8 ani de la operatie) a trebuit sa ma operez din nou la o unghie. Ufff.

Sfatul meu: mergi la medic.

Doar chirurgical vei putea rezolva aceasta problema. Daca ai si puroi deja, n-ar strica si o analiza bacteriologica/antibiograma din acea secretie ca sa fii sigura ca scapi definitiv. Eu m-am operat de 4 ori cu extirparea completa a unghiei, a fost groaznic (se tot refacea) si doar ultima data am facut analiza de care iti spuneam, am vazut clar ce germene a fost implicat si am luat antibioticul potrivit. Numai asa am scapat. Si tot in timpul sarcinii mi s-a declansat aceasta problema asa cum mai spunea si Sorinsonia si am mai auzit si de alte cazuri.

Mire-mama de fetita frumoasa

http://community.webshots.com/user/Papucica

Momentan nu am puroi; stiu cum e si in aceasta situatie. Fetita mea a facut asta vara si i s-a facut degetul mare de la picior cat o nuca. Evident am ajuns la interventii de mica chirurgie( cu dren si tot tacamul). La mine e ca o stare de iritatie( daca se poate numi asa) si foarte rar ajunge sa colecteze puroi. dar ma doare. Ma gandesc si eu...: daca nu e infectat are ce sa imi faca medicul sau sa ma rezum la o pedichiura la salon??! da` chiar ca nu stiu ce sa fac, fiindca am patit-o odata dupa o pedichiura...si m-a dat pedichiurista cu...clor!Eu tot mai sper sa dau de chestia aia negricioasa, care facea sa imi dea inapoi!

Edessa, daca situatia nu este foarte grava poti sa incerci urmatoare solutie: un pahar de apa in care pui o lingura de sare, fierbi un pic saramura obtinuta si apoi bagi degetul in ea si tii cat rezisti. La inceput, cat e foarte fierbinte n-ai sa poti sa tii degetul inauntru foarte mult, insa trebuie sa fortezi un pic nota - fara sa iti arzi pielea, normal. Eu stiu metoda de la bunica, este testata si functioneaza (este drept ca am aplicat-o din timp, cand nu era situatia chiar foarte grava).

Sanatate!

mmc

"Trebuie sa ne golim de prea plinul Eu, ca sa mai intre in noi un pic de Dumnezeu." Petre Tutea

o idee: compresa cu bitter suedez. dar cat de cat original, nu contrafacut, ca nu garantez rezultatul. merita sa incerci macar, mie imi foloseste la tot felul de chestii din astea - rani, infectii, raceli, amigdalite etc.

sa te bandajezi si sa stai peste noapte.

Varza, mama , varza!

Eu fac infectie la unghiile de la picior cam la fiecare 2,3 saptamani, ca mi le tai de aiurea.

Daca era sa merg la operatie , cred ca aveam vreo 100 pan acu'.

Se procedeaza asa!

1.Nu iti taia unghiile rotunjit(din colturi) ci drept,asa cum le taiem la bebelusi.

2.Daca ti le tai din carne si ai deja colturi, care (evident) nu le poti lasa sa creasca ca tot la infectie ajungi ....at fa asa:

-dezinfecteaza cu alcool medicinal instrumentele de taiat unghiile

- la sfarsit dezinfecteaza ungiile cu alcool

- aplica un strat subtire de Mibazon(il gasiti la farmaciile veterinare si are o combinatie f puternica de antibiotice)

3.Daca nu ai facut cele de mai sus , sau din alte motive ...poti ajunge la infectie.Adica ti se inroseste si te doare in jurul unghiei si ai dureri si la mers,poti face asa:

se ia o frunza de varza prospata sau murata

se inteapa marunt cu o furculitz si se aplica in 2,3 straturi peste locul inflamat .

La sfarsit se fixeaza cu pansament pus strans.

Fetelor, eu ma trezesc in miezul noptii de durere cateodata si asa noaptea bajbai in frigider dupa varza.

In 30 min pe ceas imi trece

Daca nu gasesc varza intru in panica ca am dureri f mari.

Sanatate tuturor si nu combateti ce am spus, pana nu testati pe pielea voastra!

Pe tema verzei sunt tratate intregi scrise.

Jean Valnet, renumit chirurg francez , folosea varza in infectii de mai multe origini

Mie imi trece cu sinerdol. Pe care acum il pun preventiv dupa fiecare pedichiura pe care mi-o fac singura. Si dupa care invariabil ma infectez. Pina acum am reusit sa evit metoda chirurgicala. Sanatate!

Lilianna

Omul poate sã facã tot ce vrea, dar nu stie sã vrea. (Etienne de Senancour)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...