Nicoleta Publicat Februarie 13, 2006 Raport Distribuie Publicat Februarie 13, 2006 Salut. Am fost in week-end la sora mea care are o fetita de aproape 2 luni. Copila este agitata, dar nu mai agitata decat alt copil de varsta ei. Au fost cu ea la medic si li s-a spus (2 medici dintr-un orasel de provincie, btw) sa ii dea 2 fenobarbital pe zi, dim si seara, pana se linisteste. Copilul in rest este perfect sanatos (agitatia inseamna ca plange noaptea, uneori, dar se stie ca sunt colicile). Oare medicii nu au ceva la cap? Voi ce ziceti? Nicoleta Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
felicia74 Postat Februarie 13, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 13, 2006 Unii probabil. Fetitza mea a scapat de icter cu... fenobarbital (aici este indicat ca pune la treaba ficatul si scapa de boala mai repede) si sa stii ca nu adormea intotdeauna dupa ce i-l dadeam. Ba din contra, cateodata era mai agitata ca inainte. Si nu lua decat juma de pastila de 2 ori pe zi. 2 pastile pe zi mi se pare cam mult. Plus ca la ea nu se justifica, are doar 2 luni, mai dureaza pana isi face program, pana ii trec colicii, cum ai spus si tu. Felicia + Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jasmine Postat Februarie 13, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 13, 2006 Eu zic ca ar fi aiurea sa-i dea fenobarbital unui bebe atat de mic.Plange?Pai plange ca e singurul lui mod de exprimare.Poate are colici,poate ii e fomica,poate doar simte nevoia de afectiune. Mai bine ar incerca Baby Water(produs de o firma egipteana).Calmeaza colicile si are si un usor efect sedativ,dar e pe baza de ulei de seminte de marar.Se gaseste in farmacii. Eu asta ii dadeam cand era asa de mic.Ii dadeam seara la culcare si se mai linistea. Jasmine si [copil] Radu (26.10.2004) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aime Postat Februarie 13, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 13, 2006 Si mie mi se pare aiurea fenobarbital la asa un bebe mic si fara un motiv anume...cred ca toate am trecut prin perioade de agitatie ale bebilor...si bine zicea Jasmine, e singurul lor mod de a ne spune ca exista, ca-s acolo, langa noi. dr astia is cam de moda veche, sau stiu si eu? Bine ca nu le da si mac sa suga in batista...ca pe timpul bunicilor nostri . aime Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mariussimiuc Postat Februarie 13, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 13, 2006 Din cate stiu Fenobarbitalul se da in functie de greutatea copilului,6mg/kg,parca.Dar totusi,sa dai la un bebe atat de mic Fenobarbital mi se pare aiurea.Sora ta cum a procedat?Ia dat? Miha id="red"> si [comoara] Robert id="blue"> (18 id="purple">nov 2004)id="purple"> [foto] Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bunid="red">id="Comic Sans MS"> Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!id="size3">id="green"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nicoleta Postat Februarie 13, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 13, 2006 Servus si multumesc pentru raspunsuri. Sora mea i-a dat copilului numai o data Fenobarbital, a zis ca nici o schimbare in comportament. A zis ca a citit prospectul si ca s-a ingrozit. Insa uneori o lasa puterile si imi spune ca inclina sa asculte de medici...[V] Multumesc si de sfaturi, ii voi recomanda Baby Water. Ii tot spun ca nu mai e mult si vor scapa de dureri, insa nu stiu exact ce va face. Este si treaba ei, evident. Insa pe mine ma sperie perspectiva asta a drogarii.... Nicoleta. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cristina_C Postat Februarie 13, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 13, 2006 I-a dat o data - bine-ar fi sa nu-i mai dea si alte dati! Dupa colici mai este un pic si vin dintii- alt motiv de agitatie! Unii copii sunt mai agitati decat altii, plang mai mult, dorm mai putin - sa se inarmeze cu multa rabdare! Eu stiu ca feobarbitalul se mai prescrie si pentru a preveni convulsiile in caz de febra foarte mare la bebelusi. Cristina, mama lui Robert, 14 decembrie 2002 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alexa si mami Postat Februarie 13, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 13, 2006 sunt de acord cu fetele, e prea mic bb. eu i-am dat alexei, la recomandarea dr, la un episod de 3 zile de viroza cu febra mare (cum spunea si cristina_c), dar avea 6-7 luni. sanatate! alexa & famid="red">[copil] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bimilit Postat Februarie 13, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 13, 2006 eu zic ca e prea mica pt fenobarbital .s-ar pute sa aiba reactie inversa si sa o agite.inca putintica rabdare si se linisteste bb.sa incerce si cu debridat (pt colici)si intra pe www.cosmeticeonline.ro, la sectiunea produse naturale pt copii.aici e un sirop tare bun pt colici.la noi a dat rezultat. Bianca - soacra cu DOUA nurori[bang]! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tomecica Postat Februarie 14, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 14, 2006 si eu i-am dat alexiei dar dupa 6-7 luni , si doar atunci cind mi-a facut febra f. mare [peste 39.5] si de frica sa nu faca convulsii. cred ca daca vrea sa-i dea , sa nu-i dea mai mult de o pastiluta , jumatate dim , jum seara. dar doar pt ca este agitata , nu cred ca ar trebui sa-i dea . mai bine incearca s-o linisteasca altfel. luminita:mami de 2 scorpiute;ADRIANA-STEFANIA[7 ani] si ALEXIA-MARIA [1 an] " ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE" LAO TZE fotografii si DESENELE ADRIANEI Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.