godzila Publicat Februarie 13, 2006 Raport Distribuie Publicat Februarie 13, 2006 Spuneti-mi si mie o reteta faina de cornulete. Imi plac de mor da nu stiu sa fac. Imi plac cornuletele fragede ..sa nu fie nici prea nisipoase nici prea tari. Si va rog sa-mi spuneti cantitatea de faina ..caci chestia cu "cat inghite" ma induce in mare eroare. Veraid="brown"> &id="size3"> [copil]Iulia Maria id="red">(17 octombrie 2005)id="size1"> id="Comic Sans MS"> POZEid="blue"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
miria_cristina Postat Februarie 13, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 13, 2006 340gr.faina(foarte exact) 250gr.margarina 100gr.apa in care se introduce o lingura de otet Se framanta bine. Se lasa la rece cateva ore - eventual de pe-o zi pe alta. Se foloseste pentru: CORNULETE, placinta cu branza, placinta cu mere, foi de cremsnit, saleuri. Eu, in acest aluat, cand fac cornulete amestec nuca pisata si nu le mai umplu cu nimic. Dar se pot umple cu rahat, dulceata sau ce mai vrei tu. Pofta buna! Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
miria_cristina Postat Februarie 13, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 13, 2006 Mi-am mai amintit unul! 100gr. branza de vaci 100gr. margarina un ou 5gr. sare 1/2 plic praf de copt Branza de vaci se amesteca, cu margarina, oul, sarea si praful de copt stins in otet. Se framanta usor faina pana se obtine un aluat de consistenta potrivita, care se lasa in repaur cca. 30 minute. Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
giulianne Postat Februarie 14, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 14, 2006 Iti scriu o reteta de te "lingi pe degete",exact ce vrei tu. 1 1/2 marg,unirea o topesti la foc mic cu 3 linguri zahar,dar sa n-o faci lichida,adaugi 3 oua,o cana lapte cald in care ai dizolvat in prealabil 1 1/2 pachetele drojdie , 1 zahar vanilat sau esenta rom,un praf sare si un iaurt sau (sana,smantana).Peste toate pui faina cat cuprinde cam 1 kg.Coca obtinuta o pui la crescut 30 min.Intre timp incalzesti cuptorul la foc moderat.Pui putina faina pe masa, iei un pumn bun de aluat si-l intizi ca o pizza,sa nu fie nici prea groasa ,nici prea subtire,cam 0,5 cm.Iei un cutit si tai forma rotunda in cruce ,apoi mai tai 1 data ,astfel incat sa obtii 8 triunghiulete.In partea lata pui jumate lingurita gem ,apoi rulezi spre varf.Poti sa pui daca va place in loc de gem ,rahat,dar sa fie taiat ca un cartof pai mai scurt.Asezi cornuletele pe tava de la aragaz ,dar sa lasi putin loc intre ele.Nu trebuie sa pui nimic sub ele,nu se lipesc.Le ti la cuptor cam 30 min.la foc moderat,apoi le presari cu zahar pudra. Bafta la bucatarie,si... [grasa] pofta buna!!! Apropo,vad ca fiica-ta e nascuta in luna cu mine,eu-s pe 16. Daca nu te descurci ,.[tel]da-mi un pm RAMONA MAMI LUI DENIS(12 ANI)[hagi] SI GIULIA(3 ANI)[hop] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alayna Postat Februarie 14, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 14, 2006 quote:Originally posted by miria_cristina340gr.faina(foarte exact)250gr.margarina100gr.apa in care se introduce o lingura de otetSe framanta bine.Se lasa la rece cateva ore - eventual de pe-o zi pe alta.id="quote">id="quote">Vreau sa fac aceasta reteta.dar nu pun nimic de crescut?Drojdie sau un praf de copt?"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Stinu Postat Februarie 14, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 14, 2006 Iti dau si eu o retea simpla si ieftina .Eu o fac foarte des .Problema este ca nu stiu sa iti dau cantitatea exacta de faina ,ci cu aproximatie . 2 pachete margarina , 250 gr bors 50 gr drojdie 150 gr zahar pudra , vanilie cca 500 gr faina 1 borcan gem care daca e prea lichid il amestec cu nuca . Iustina Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
miria_cristina Postat Februarie 14, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 14, 2006 Nu se pune nimic de crescut in aluatul pentru cornulete![biz] Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
raalucutza Postat Februarie 15, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 15, 2006 DA DA NU SE PUNE NIMIC IN ALUATUL DE CORNULETE!si e bine de stiut reteta ta miria_cristina![pup] RAALUCUTZAid="red">[gravi]26+id="red">cu[fetita]CELESTINAid="red"> http://community.webshots.com./user/raalucutza Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
saftoiu_gina Postat Februarie 15, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 15, 2006 miria cristinaid="red"> o sa incerc si eu reteta ,am facut odata si nu mi-au reusit,eu am pus drojdie ,inteleg ca nu se pune la cornulete. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Stefana Postat Februarie 17, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 17, 2006 Cele mai bune cornulete din lume: - o parte untura de porc curata (de obicei pun 250 g) - o parte smantana (tot 250 g) - sare - faina cat cuprinde, sa poata fi intinsa foaie. Si cu umplutura din nuci macinate cu cacao si sirop de zahar ies o nebunie. In loc de untura se poate pune si margarina (tot 250 g), dar nu ies atat de fragede ca celelalte. It's nice to be important, but it's more important to be nice Rochita de vanzare Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.