Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

imi amorteste mana

tomecica

Recommended Posts

de cite ori stau la calculator simt ca-mi amorteste mana stanga. o sa-mi spuneti, poate , sa nu mai stau [:D] , dar sincer nu stiu ce se intimpla. aveti idee din ce cauza patesc asta?

luminita:mami de 2 scorpiute;ADRIANA-STEFANIA[7 ani] si ALEXIA-MARIA [1 an]

" ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE"

LAO TZE

fotografii si DESENELE ADRIANEI

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

spondiloza cervicala

ia-ti un scaun cu inaltimea reglabila - se pare ca nu stai la o inaltime confortabila fata de tastatura si mina stinga e intr-o pozitie in care nu e relaxata (cotul prea sus sau prea jos, sau deplasata din acuza pozitiei corpului si a miinii drepte fixate pe mouse

fa pauze la fiecare juma' de ora si gimnastica de specialitate (pentru git si umeri) - sunt miscari speciale pt cei care stau la calculator -

" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"

sunt dreptace. cel mai mult imi amorteste degetul mic si inelarul.Prima data am patit asta in timpul sarcinii dar am crezut ca o sa treaca cu timpul.e ingrijorator.........

luminita:mami de 2 scorpiute;ADRIANA-STEFANIA[7 ani] si ALEXIA-MARIA [1 an]

" ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE"

LAO TZE

fotografii si DESENELE ADRIANEI

Nu, ala afecteaza mai ales primele trei degete.

Cel mai probabil e ce se numeste neuropatie ulnara (ulnar nerve neuropathy- citeste si tu pe internet) care rezulta dintr-o compresie la cot (acolo unde te "electrocutezi"cind te lovesti) sau la pumn (in dreptul degetului mic dar la nivelul pumnului). Cauza e uneori o lovitura sau pozita cotului/pumnului. Daca spui ca este mai rau cind stai la calculator, cred ca trebuie sa vezi cum tii mina stinga, poate o rezemi pe muchia mesei, sau tii cotul pe minerul scaunului sau pe masa intr-un anumit fel. Sarcina poate sa agraveze compresiile astea. O solutie ar fi sa porti un manson cu o pernita da vata in dreptul nervului la cot sau pumn, depinde unde e problema. Daca nu merge, se poate injecta cu un steroid.

Nu, primul e produs de o compresie a nervului median la nivelul pumnului (ala trece printr-un canal ingust care se poate ingusta si mai mult dupa miscari repetitive, diabet, sarcina, poliartrita reumatoida) si se manifesta prin amorteli in primele 3-4 degete si uneori dureri chiar si de la pumn in sus, apoi slabiciune in muschii mainii. A doua este o boala inflamatorie (probabil autoimuna) a tuturor articulatiilor desi de obicei afecteaza articulatiile mici ale mainii si incepe de obicei prin dureri ale degetelor, umflaturi ale lor si dificultate in a inclesta pumnul dimineata care tine mai mult de 30 minute.

Primul se trateaza cu schimbarea meseriei [:D], terapie fizica si operatie iar a doua se trateaza cu medicamente care deprima sistemul imun.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...