Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

prajitura cu mere


catia

Recommended Posts

  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cea mai simpla prajitura pe care o stiu:

3-4 oua, 300 g zahar, 200ml ulei, 400g faina, 1lingurita bicarbonat stins cu zeama lamiie, 5 mere razuite.

Se amesteca cu ling de lemn ouale cu zaharul, se adauga uleiul, faina, merele si bicarbonatul si se baga la cuptor.

Cind e coapta se presara cu zhar praf.

Cristina

 

--

 

http://sysopconsulting.homeunix.net:8080/

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Iti dau doua retete.

 

Placinta cu mere

 

18 linguri de apa

18 linguri de ulei

1 pachetel drojdie

i lingurita praf de copt(rasa)stinsa cu o lingura de otet.

Faina cit cuprinde .Nu se lasa sa creasca.Se imparte compozitia in doua ,se intinde o foaie o pui in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,pui compozitia si dupa aceea foaia a doua .

Ptr. umplutura.

Mere ,cit vrei ,eu am pus doua kg,date pe razatoare.

scortisoara si daca ai si nuca vreo 200 g,e f. gustoasa ,merita sa o incerci.

 

Prajitura Antoaneta.

5 oua

5 mere date pe razatoare

1 1/4 cana faina

1 praf de copt(sau 1 lingurita amoniac)

1 1/4 cana zahar

4 linguri ulei

Albusurile se bat spuma.Galbenusurile se freaca cu uleiul pina se face ca o maioneza ,se adauga zaharul si se amesteca pina se topeste.Se adauga restul de ingrediente.

CREMA; 1 cana zahar

2linguri cacao

1 pahar apa

Se fierbe pina se ingroasa ,se adauga 1/4 margarina.Aceasta crema se pune deasupra prajiturii dupa ce o scoti din cuptor.Se mai presara nuca de cocos ,(daca vrei)

 

[recevere]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
Originally posted by saftoiu_gina

Iti dau doua retete.Placinta cu mere 18 linguri de apa 18 linguri de ulei1 pachetel drojdiei lingurita praf de copt(rasa)stinsa cu o lingura de otet.Faina cit cuprinde .Nu se lasa sa creasca.Se imparte compozitia in doua ,se intinde o foaie o pui in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,pui compozitia si dupa aceea foaia a doua .Ptr. umplutura.Mere ,cit vrei ,eu am pus doua kg,date pe razatoare.scortisoara si daca ai si nuca vreo 200 g,e f. gustoasa ,merita sa o incerci.Gina la aceasta placinta cu mere nu ai nevoie de zahar,oua?si de care drojdie trebuie pusa proaspata sau uscata? eu avem in genul acesta o reteta dar fara drojdienu calca adevarul in picioare ,daca vrei sa ai trecere la oameni[foto]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Iata si reteta mea.

Un pahar de apa (250 ml) in care se dizolva 4 linguri de zahar, 4 linguri ulei, un cubulet de drojdie, un praf de sare, faina cat cuprinde. Se framanta aluatul, se lasa la crescut. Se intind 2 foi. Una se pune in tava unsa cu marga si tapetata cu faina. Se intinde umplutura de mere rase cu scortisoara, zahar si esenta de rom si apoi a doua foaie care se inteapa din loc in loc cu furculita. Rece se pudreaza cu zahar pudra vanilinat.

Pofta mare!

 

printze

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...