Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

prajitura cu mere

catia

Recommended Posts

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cea mai simpla prajitura pe care o stiu:

3-4 oua, 300 g zahar, 200ml ulei, 400g faina, 1lingurita bicarbonat stins cu zeama lamiie, 5 mere razuite.

Se amesteca cu ling de lemn ouale cu zaharul, se adauga uleiul, faina, merele si bicarbonatul si se baga la cuptor.

Cind e coapta se presara cu zhar praf.

Cristina

--

http://sysopconsulting.homeunix.net:8080/

Distribuie pe alte site-uri

Iti dau doua retete.

Placinta cu mere

18 linguri de apa

18 linguri de ulei

1 pachetel drojdie

i lingurita praf de copt(rasa)stinsa cu o lingura de otet.

Faina cit cuprinde .Nu se lasa sa creasca.Se imparte compozitia in doua ,se intinde o foaie o pui in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,pui compozitia si dupa aceea foaia a doua .

Ptr. umplutura.

Mere ,cit vrei ,eu am pus doua kg,date pe razatoare.

scortisoara si daca ai si nuca vreo 200 g,e f. gustoasa ,merita sa o incerci.

Prajitura Antoaneta.

5 oua

5 mere date pe razatoare

1 1/4 cana faina

1 praf de copt(sau 1 lingurita amoniac)

1 1/4 cana zahar

4 linguri ulei

Albusurile se bat spuma.Galbenusurile se freaca cu uleiul pina se face ca o maioneza ,se adauga zaharul si se amesteca pina se topeste.Se adauga restul de ingrediente.

CREMA; 1 cana zahar

2linguri cacao

1 pahar apa

Se fierbe pina se ingroasa ,se adauga 1/4 margarina.Aceasta crema se pune deasupra prajiturii dupa ce o scoti din cuptor.Se mai presara nuca de cocos ,(daca vrei)

[recevere]

• 2 weeks later...
Originally posted by saftoiu_gina

Iti dau doua retete.Placinta cu mere 18 linguri de apa 18 linguri de ulei1 pachetel drojdiei lingurita praf de copt(rasa)stinsa cu o lingura de otet.Faina cit cuprinde .Nu se lasa sa creasca.Se imparte compozitia in doua ,se intinde o foaie o pui in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,pui compozitia si dupa aceea foaia a doua .Ptr. umplutura.Mere ,cit vrei ,eu am pus doua kg,date pe razatoare.scortisoara si daca ai si nuca vreo 200 g,e f. gustoasa ,merita sa o incerci.Gina la aceasta placinta cu mere nu ai nevoie de zahar,oua?si de care drojdie trebuie pusa proaspata sau uscata? eu avem in genul acesta o reteta dar fara drojdienu calca adevarul in picioare ,daca vrei sa ai trecere la oameni[foto]

Iata si reteta mea.

Un pahar de apa (250 ml) in care se dizolva 4 linguri de zahar, 4 linguri ulei, un cubulet de drojdie, un praf de sare, faina cat cuprinde. Se framanta aluatul, se lasa la crescut. Se intind 2 foi. Una se pune in tava unsa cu marga si tapetata cu faina. Se intinde umplutura de mere rase cu scortisoara, zahar si esenta de rom si apoi a doua foaie care se inteapa din loc in loc cu furculita. Rece se pudreaza cu zahar pudra vanilinat.

Pofta mare!

printze

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...