Freia Publicat Februarie 14, 2006 Raport Distribuie Publicat Februarie 14, 2006 Azi dimineatza la cresa aud ca un copil are scarlatina. Copilul e la grupele de saptamanal. Care sunt sansele, posibilitatile, ca boala asta sa se raspandeasca? nu sunt acsa, nu am cartulia mama si copilul asa ca ter sa intreb pe cineva ca ma ia cu durerea de cap. E ultima chestie care imi trebuia acum. Stiu ca e una din cela mai grele boli ale copilariei, eu n-am avut nici o boala a copilariei si riscurile pt mine sunt majore. Grupele de saptamanl sunt la etaj, si cei de la zi sunt jos. Dra nu am incalzeste cu nimic ca lumea se plimba si sus si jos si intra in contact cu copii. Ce naiba sa fac? Fimea mai si tuseste nitzel, deci are imunitatea scazuta, si noi suntem raciti vai de capu nostru si nici nu prea putem sa ne luam liber. Ce fac?????? care e risc sa patzeasca ceva bubulina mea? Freia si [copil] Alexa "]Intram in legalitateid="blue">id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kittycat Postat Februarie 14, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 14, 2006 Riscuriel nu sunt atat de mari ca si pt o infectie virala (gen rujeola, varicela etc), scarlatina fiind generata de un streptococ, deci o bacterie, dar oricum exista. Ce te pot sfatui este sa iei legatura cu pediatrul fetizei sa il intrebi daca nu cumva ii poti administra profilactic penicilina (pastilutze, nu injectii, nu te speria); nu sunt de specialitate, asa ca nu iti pot spune cu certitudine daca se recomanda un tratament profilactic al scarlatinei. Pencilina este tratamentul de electie pt scarlatina si intr-adevar nu este o boala care e de dorit sa fie facuta, mai ales din cauza complicatiilor posibile. Cel mai bine te poate sfatui pediatrul. Sanatate multa. Andra,[mamica]de [pup]printesa [zana](15 noiembrie 2004)id="teal">id="Verdana"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DianaR Postat Februarie 14, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 14, 2006 Din cate mai imi amintesc eu de prin facultate, scarlatina e boala cu declarare obligatorie si la care medicul la care e arondat cresa (daca mai exista asa ceva) sau directia de sanatate publica face ancheta epidemiologica. Adica toti copii si personalul este testat pentru prezenta streptococului in gatut prin exudat faringian. Daca el exista nu-i musai sa dea scarlatina sau angina , reumatism sau alte minunatii dar poate fi transmis la altii asa ca trebuie eradicat. Cum? Prin tratament cu Penicilina pe gura, cum a spus Kittycat sau eritro la alergici. Deci, cel mai indicat ar fi sa vb cu educatoarea sau directoarea cresei sa ia masurile necesare si sa ceara obligatoriu exudat la toata lumea asta in caz ca autoritatile medicale nu se sesizeza (nu m-ar mira). Cam atat. Sanatate. Diana id="red"> , id="green">Vladutid="blue">[copil] (16.05.2004) id="green"> & samburelul (25+) pozulici Vladut: bebelus si copilas id="green"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
helbi Postat Februarie 14, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 14, 2006 Freia, Bianca mea a avut scarlatina in toamna. Nu te speria asa de tare, ca nu mai e ca pe timpuri, sa stea copilul in carantina in spital, dar e oarecum aiurea ca se poate face de mai multe ori (caz contret la fii-mea la gradi, o fetita a facut de 3 ori). Deci, la Bianca mea am sesizat miercuri ca e "moale". Am pus-o pe seama inotului, oboselii......in fine............am vazut eu ca nu e rau, dar parca nici f. bine, asa ca joi am mers cu ea la pediatru. I-a facut test de urina, s.a uitat in gitul ei si cind i-a ridicat maieul a venit si verdictul. scarlatina!!!! Am crezut ca nu aud bine. I-a dat antibiotic si acasa nu a stat decat vineri, deci o zi a lipsit de la gradi. De luni a reintrat, cu o confirmare scris de la pediatru, in colectivitate. Din momentul in care se administreaza antibioticul, scalatina nu mai e contagioasa. Pt linistea ta (desi imi amintesc ca perioada de incubare e de 3 sapt), mergi la pediatru si cere un exudat faringian. E singurul cred, care iti poate spune daca fata a fost sau nu contaminata. Fii-mnea a avut o forma extrem de usoara. Nu a facut febra, nua varsat, era tonica (ti-am zis ca numai intr-o dupa amiaza a fost apatica), iar pe corp avea mici bubite.......pt un necunoscator, parea a fi "piele de gaina" (stii, cind te ia cu frig si ti se zgribuleste pielea). Am mai vazut in gradi fetita de care ti-am povestit ca venea cu antibioticul dupa ea si-i dadeau educatoarele. Andreia Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Freia Postat Februarie 15, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 15, 2006 am fost aseara la pediatra si mi-a zis sa stau relaxata ca nu se ia asa usor, si oricum e o chestie car o poti face si de 3 ori (cum zicea si Helbi). Ce ma mira pe mine este ceea ce zice Diana. Pediatra nu mi-a zis nimci de exudat, io n-am stiu cum se paote afla asa ca n-am cerut . Cat despre notificare de la cresa ... ma cracanez de ras... am aflat intamplator de scarlatina cum am aflat intamplator si de cazuri de varicela si tot asa. Ar trebui sa pun mana pe telefon si sa sun la Protectia copilului, la care e arondata cresa si sa ii intreb care e procedura in cazuri din astea. Nesimtire pe linie! cand e vb de asa ceva. I-as spune chiar indolentza. Na ca am nervi acum. Freia si [copil] Alexa "]Intram in legalitateid="blue">id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.