Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

papici pt bebici si mamici


galinarodica

Recommended Posts

m-am gandit ca nu ar fi rau sa adunam retele de la noi cele care scriem pe aici

Merluciu (peste alb) cu sos de patrunjel

Ingrediente:

Pestele

500 g file de merluciu

25 g unt

150 ml lapte

150 ml supa de peste

o frunza de dafin

sare si piper

Sosul

25 g unt

4 lingurite rase de faina

4 linguri rase de smantana

1 galbenus

3 linguri de patrunjel

zeama si coaja de la jumatate de lamaie

Mod de preparare

1.Se pune pestele intr-o tigaie si se adauga untul, laptele, supa si frunza de dafin si se aduce la punctul de fierbere.

2.Se da focul la mic, se acopera tigaia si se lasa 10–15 minute pana este gata. Se incearca cu o furculita daca s-a fiert. Dupa ce s-a fiert se scoate pe o farfurie, se acopera si se tine la cald.

3.Sosul ramas se mai fierbe 5 minute la foc mic, dupa care se da la o parte si se scoate frunza de dafin.

4.Intr-o craticioara se pune untul si faina si se amesteca la foc mic pana se omogenizeaza, timp de 1 minut. Se ia de pe foc si se adauga treptat sosul in care a fiert pestele. Se pune din nou craticioara pe foc, se da in clocot si se mai lasa inca 5 minute amestecand mereu.

5.Se ia sosul de pe foc, se amesteca galbenusul cu smantana si se pune peste sos. Se pune pe foc sa se incalzeasca, si nu se da in clocot. Se ia de pe foc si se adauga coaja si zeama de lamaie. Sosul rezultat se toarna peste peste. Se poate servi cu cartofi fierti, piure, legume si salata.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul răspuns

TIRAMISU…

Am folosit

- o punga mare de 400gr piscoturi SAVOIARDI,produsi de Bonomi…insa cred ca Baloco sunt cei mai buni;

- niste cafea facuta la filtru fara zahar;

- o cutie de mascarpone de oricare,dar nu romaneasca…eu am luat Exquisa;

- 2 plicuri de frisca de la dr.Oetker;

- 4 oua;

- 6 linguri de zahar ;

- 2 plicuri de zahar vanilat;

- Cacao.

Am separate albusurile de galbenusuri.

Apoi am frecat galbenusurile cu zaharul(se poate pune zahar mai putin ca este frisca destul de dulce) pana s-a topit zaharul.Va recomand mixerul pentru a mai avea putere sa tineti lingurita in mana sa puteti manca.

Crema rezultata am amestecat-o cu mascarpone si am pus-o in frigider.

Am batut albusurile spuma si cand erau tapene am adaugat cele doua plicuri de frisca fara sa le dizolv in prealabil.Apoi am amestecat cele doua crème rezulate,cu lingurita incet pana s-au incorporate.

Am luat apoi piscoturile si le-am trecut prin cafeaua facuta in prealabil si racita ca san u se flescaie piscotii…Si uite asa un strat subtire de crema direct pe farfurie,apoi piscoturi inmuiate,crema,piscoturi,crema,piscoturi,crema si cacao cernuta prin strecuratoare…

Apoi puneti produsul rezultat in frigider…daca va lasa sufletul lasati-l pana a doua zi la frigider pentru a se inmuia piscoturile,daca nu puteti da iama-n el dupa cateva ore…

Pofta buna!

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tort de la Gusta

Blat de tort din 4 oua ,200gr faina,200 gr zahar,

esenta ,zahar vanilat si un praf de amoniac.

Se separa ouale, se bat spuma albusul cu zaharul se adauga restul si se baga la cuptor,in forma rotunda unsa cu unt si faina.

SE fac 2 creme una de vanilie si una normala care se coloreaza eventual cu colorant rosu.

Cremele sunt aproape asemanatoare 200ml lapte,zahar dupa gust, esenta si 2 linguri faina se pun pe foc pana se face ciulama.

 

Dupa ce tortul e gata se taie in 3 si se pun pere din compot(care sunt rosi) si cu crema rosie si se insiropeaza blatul,si apoi celalat blat cu persici tot din compot si crema galbena, se pune "capacul" si se orneaza cu frisca.

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

SPAGHETE CARBONARAid="red"> reteta mea proprie:

300gr sunca,250 gr ciuperci,300 gr cascaval,un ou,o cutie mica smantana,o linguritza faina,oregano,sare,ulei de masline
id="left">
se calesc ciupercile cu sunca 10 minute,se adauga spaghetele fierte gata,amestecand 2 min!se face un sos din smantana ,ou,faina,sare ,oregano care se adauga peste spaghetele cu sunca si ciuperci!se amesteca continuu 15 min!se rade cascavalul si se pune la sfarsit peste amestec!GATA!POFTA BUNA!
id="left">

 

RAALUCUTZAid="red">[gravi]26+id="red">cu[fetita]CELESTINAid="red"> http://community.webshots.com./user/raalucutza

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...