Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Corectie cicatrice.Rog sfaturi!

Recommended Posts

Bine v-am gasit![hia]

Poate sa-mi recomande careva un medic estetician priceput pentru a ma scapa de un trist complex, si anume o cicatrice cheloid pe zona mediana a burtii, rezultat al unei interventii chirurgicale?

Imi doresc in viitorul apropiat sa fac un bebe, insa mi s-a comunicat ferm ca aceasta cicatrice o sa devina grotesca dupa nastere, asa ca, pentru confortul meu psihic, am luat decizia s-o estetizez.Am gasit nume de referinta in domeniu, CV-uri impresionante, insa , natura sceptica"la pomul laudat sa nu te duci cu sacul", am gandit ca mai nimerit este sa ma consult cu..pacientii. Daca este careva printre voi care a facut o astfel de interventie de estetizare, rog mult, sfaturi, sugestii si cel mai important... rezultatul.

Merci mult![flo]

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:Initial creeata de delfinasul

Bine v-am gasit![hia]Poate sa-mi recomande careva un medic estetician priceput pentru a ma scapa de un trist complex, si anume o cicatrice cheloid pe zona mediana a burtii, rezultat al unei interventii chirurgicale?Imi doresc in viitorul apropiat sa fac un bebe, insa mi s-a comunicat ferm ca aceasta cicatrice o sa devina grotesca dupa nastere, asa ca, pentru confortul meu psihic, am luat decizia s-o estetizez.Am gasit nume de referinta in domeniu, CV-uri impresionante, insa , natura sceptica"la pomul laudat sa nu te duci cu sacul", am gandit ca mai nimerit este sa ma consult cu..pacientii. Daca este careva printre voi care a facut o astfel de interventie de estetizare, rog mult, sfaturi, sugestii si cel mai important... rezultatul.Merci mult![flo]

id="quote">id="quote">Daca esti predispusa la cicatrici cheloide, problema este complicata. Din cite stiu eu corectia (diminuarea) lor se face prin injectii cu cortizol (care sint cam periculoase, nu le recomand; predispun la cancer). Chirurgia, nu sint de meserie si s-ar putea sa ma insel, dar nu cred ca ar avea mare succes deoarece pielea ta e "programata" sa reactioneze la orice taietura prin superproductie de colagen care s-ar traduce finalmente prin cicatrici de acelasi fel...Si nu in cele din urma: daca ramii insarcinata si vei fi nevoita sa recurgi la cezariana?!?Chiar daca nu faci cezariana si ti-ai rezolvat cicatricea inainte de a fi gravida, tesutul cu pricina tot va fi grav afectat si va necesita retusuri...Asa ca daca esti hotarita sa faci bebe, eu zic asa: intii fa-l si apoi rezolvi treaba cu burta, ca sa nu te chinui de 2 ori.

Ideea este ca operatia respectiva este pe alocuri cheloida, acolo unde s-a facut incizia adanc( am impresia ca am fost un soi de cobai, caci cicatricea e "opera" unei maini nepricepute sau a mai multor maini, presupun ca au fost ceva studenti "la mijloc"). Eram o pustoaica de 14 ani, speriata, cu un diagnostic teribil, insa au trecut 12 ani de atunci si fiecare privire in oglinda produce un feed-back neplacut.Am facut acum doi ani ce spui tu, injectii cu cortizon in anumite arii, insa absolut nici un rezultat, apoi am apelat la laser, in Romania. Am facut doar o zona f. mica pt. ca in cazul unui esec, sa nu fiu f. afectata, insa, in tara inca sunt novice in domeniu , asa ca rezltatul este cel putin..ciudat.Intr-o anumita arie este super ok, insa intr-alta, au dat cu bata-n balta. Mi-au facut o gaurica, absolut inestetica. de aceea m-am gandit sa apelez anul acesta,in toamna, la chirurgie plastica, insa medicul ce doream sa abordez( cu titluri si ovatii) se pare ca a dat rateuri pe aceasi chestiune.Am citit chiar pe forumul acesta. Sunt debusolata!Sper sa gasesc pe careva care a avut o problema similara si a rezolvat-o multumitor.

Chestia cu cezariana ma inspaimanta, nu stiu daca poti sa ma intelegi, insa psihologic, nu mai este loc de inca o cicatrice sau de o supradimensionare a aceleia deja existente.Tu ai facut cezariana?

Unde este plasata cicatricea? S-ar putea sa fii nevoita sa faci cezariana din cauza acesteia!

Sa stii ca nu e deloc de speriat, la mine e ca o taietura de lama si nu se vede nici daca sunt in cei mai decoltati bichini.

Don't talk unless you can improve the silence!

Mami [vampa] & minunea mea [aerob] ( mai 2004) [pegeam]

quote:Originally posted by delfinasul

Chestia cu cezariana ma inspaimanta, nu stiu daca poti sa ma intelegi, insa psihologic, nu mai este loc de inca o cicatrice sau de o supradimensionare a aceleia deja existente.Tu ai facut cezariana?

id="quote">id="quote">

Eu nu am facut cezariana... ca nici macar nu am nascut. Nu cred ca am curajul sa fac copil dupa toate cele citite si auzite despre subiectul cu pricina [:D] Ma gindesc la alte variante. :)

Cred ca daca nu vrei sa inrautatesti situatia abdomenului trebuie sa te gindesti de 10 ori inainte sa ramii gravida.

In afara de cicatricea de pe burta, ai mai avut si alte taieturi, julituri? Cum s-au vindecat?

Am avut julituri, zgaibe si variatiuni pe tema,[cool] care s-au vindecat intr-un timp lung, insa total( ceea ce este imbucurator).Cea mai recenta "zgaiba" a fost produsa de laser( chiar pe p. sup. a cheloidului), dar intr-un an de zile din rosu-violet s-a depigmentat si a ajuns de cul. pielii.Adevarul este ca imi doresc sa am un copil( vreau sa vad o fiinta cu genele mele, mi se pare fascinant), insa mai multi factori ma impiedic, iar unul dintre ei l-am enuntat. Poate suna superficial si egoist sa ma impiedice o cicatrice, insa sunt rationala. Nu cred in dragoste orbeste si in happily ever after, iar daca relatia mea ar da de hopuri( inerente, de altfel), cred ca un abdomen inestetic ar fi un factor depresiv si un complex in fata unei posibile competitii mentale.Aspectul fizic la o femeie este deosebit de important si trebuie conservat tanar si nealterat cat mai mult timp,sub forma de atuu, carte de vizita.Un soi de siguranta! E nevoie de aceasta siguranta si dupa o nastere, fie ca relatia merge, fie ca nu.In ambele cazuri, un fizic ok ajuta.

PS cicatricea este pe zona mediana a burtii( deasupra buricului pana ..jos)

quote:Originally posted by delfinasul

Am avut julituri, zgaibe si variatiuni pe tema,[cool] care s-au vindecat intr-un timp lung, insa total( ceea ce este imbucurator).Cea mai recenta "zgaiba" a fost produsa de laser( chiar pe p. sup. a cheloidului), dar intr-un an de zile din rosu-violet s-a depigmentat si a ajuns de cul. pielii.Adevarul este ca imi doresc sa am un copil( vreau sa vad o fiinta cu genele mele, mi se pare fascinant), insa mai multi factori ma impiedic, iar unul dintre ei l-am enuntat. Poate suna superficial si egoist sa ma impiedice o cicatrice, insa sunt rationala. Nu cred in dragoste orbeste si in happily ever after, iar daca relatia mea ar da de hopuri( inerente, de altfel), cred ca un abdomen inestetic ar fi un factor depresiv si un complex in fata unei posibile competitii mentale.Aspectul fizic la o femeie este deosebit de important si trebuie conservat tanar si nealterat cat mai mult timp,sub forma de atuu, carte de vizita.Un soi de siguranta! E nevoie de aceasta siguranta si dupa o nastere, fie ca relatia merge, fie ca nu.In ambele cazuri, un fizic ok ajuta.PS cicatricea este pe zona mediana a burtii( deasupra buricului pana ..jos)

id="quote">id="quote">Sa nu te superi pe mine, dar din cate povestesti, cicatricea de la cezariana e parfum fata de cea pe care doresti sa o operezi.P.S La operatia de cezariana o parte din cicatrice se poate rezeca. Adik au fost cazuri in care o cezariana inestetic facuta a fost remediata la a doua interventie de acest gen!Don't talk unless you can improve the silence!Mami [vampa] & minunea mea [aerob] ( mai 2004) [pegeam]

[hia]

Sunt...roxana si am o cicatrice cheloida, minunata, pe piept, mai bine zis in "decolteu" si te rog sa te obisnuiesti cu cicatricea ta, deoarece din experienta iti spun ca e mai bine s-o lasi in pace. Pe scurt: cand eram tanara, am "descoperit" un chist minuscul in zona cu pricina si m-a mancat in [indecent] sa-l scot, chirurgical of course. Habar nu aveam ca sunt predispusa la asa ceva, iar dupa operatie, pe langa ca am facut alergie la betadina, am ramas cu o cicatrice cheloida de 5 ori mai mare si mai urata si violeta si dureroasa decat ce aveam io inainte. Desteapta foc, dupa o vreme m-am dus sa mi-o dreg cu ... laser..mare greseala...5 minute dupa operatia cu laser "locul" arata mai bine, dupa care in timp s-a reintors la ceea ce fusese inainte, mare, mov si dureroasa. Alti medici la care am fost mi-au recomandat s-o las in pace...treptat, in ani, a inceput sa nu ma mai doara asa, practic ma intepa rau de tot noaptea, imi pulsa, era oribil. Acum mi-a trecut, sau rar mai am mancarimi si intepaturi si incepe sa revina la culoarea pielii. Medicul meu actual mi-a recomandat calduros sa nu-i fac nimic, nici sa o ating macar si sa nu ma mai gandesc la ea, ceea ce si fac dealtfel. In plus fiind fan bluze decoltate, o ignor cu nesimtire!

Serbanica talharica

ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual [^]...id="red">id="size1">

quote:Originally posted by roxana1974

[hia]Sunt...roxana si am o cicatrice cheloida, minunata, pe piept, mai bine zis in "decolteu" si te rog sa te obisnuiesti cu cicatricea ta, deoarece din experienta iti spun ca e mai bine s-o lasi in pace. Pe scurt: cand eram tanara, am "descoperit" un chist minuscul in zona cu pricina si m-a mancat in [indecent] sa-l scot, chirurgical of course. Habar nu aveam ca sunt predispusa la asa ceva, iar dupa operatie, pe langa ca am facut alergie la betadina, am ramas cu o cicatrice cheloida de 5 ori mai mare si mai urata si violeta si dureroasa decat ce aveam io inainte. Desteapta foc, dupa o vreme m-am dus sa mi-o dreg cu ... laser..mare greseala...5 minute dupa operatia cu laser "locul" arata mai bine, dupa care in timp s-a reintors la ceea ce fusese inainte, mare, mov si dureroasa. Alti medici la care am fost mi-au recomandat s-o las in pace...treptat, in ani, a inceput sa nu ma mai doara asa, practic ma intepa rau de tot noaptea, imi pulsa, era oribil. Acum mi-a trecut, sau rar mai am mancarimi si intepaturi si incepe sa revina la culoarea pielii. Medicul meu actual mi-a recomandat calduros sa nu-i fac nimic, nici sa o ating macar si sa nu ma mai gandesc la ea, ceea ce si fac dealtfel. In plus fiind fan bluze decoltate, o ignor cu nesimtire!Serbanica talharica

ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual [^]...id="red">id="size1">
id="quote">id="quote">Cam asta incercam si eu sa spun, numai ca eu stiu din carti...Tu ai venit cu experienta la tzanc si mi-ai confirmat banuielile.[flo]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...