Administrators desprecopii Publicat Februarie 15, 2006 Administrators Raport Distribuie Publicat Februarie 15, 2006 Atentie - in Olanda ziarele anunta ca Diane-35 nu este anticonceptional ci este doar o pastila hormonala (foarte grea!) contra acneei. Am vazut ca este folosita si in Romania - asa ca am vrut sa va avertizez. daca are timp o olandeza sa traduca articolul - el se afla aici http://www.nu.nl/news/674998/83/%27Tienduizenden_vrouwen_slikken_verkeerde_pil%27.html [dc] Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.id="Arial">id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
godzila Postat Februarie 15, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 15, 2006 Dumnezeule.........Si sunt si foarte scumpe! Au fost concepute ca si conceptionale sau doar ca tratament impotriva acneei? Veraid="brown"> &id="size3"> [copil]Iulia Maria id="red">(17 octombrie 2005)id="size1"> id="Comic Sans MS"> POZEid="blue"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cary Postat Februarie 15, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 15, 2006 Ar fi minunat daca s-ar traduce respectivul articol!!! Multumesc frumos. Omul propune si Dumnezeu dispune! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
simona dragusin Postat Februarie 15, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 15, 2006 Scuze,eu am scris despre Diane.Pe viitor nu o sa ma mai joc d-ea dr.in orice caz acest medicament e recomandat si acum in RO.deci e bine de stiut ce e cu el .eu am vrut sa ajut ,multumesc pt.atentionare [flo] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Februarie 15, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 15, 2006 da, lucrul asta ar fi trebuit sa fie cunoscut de ceva timp. acelasi lucru a provocat ceva discutii in Canada prin 2002-2003 (aveti aici ceva informatii in engleza http://www.cmaj.ca/cgi/content/full/173/11/1313 si http://www.cmaj.ca/cgi/content/full/168/4/455) Diane-35 a fost aprobat initial pentru tratamentul de linia a doua pentru acnee severa fara raspuns la tratamentul antibiotic. dar datorita etinilestradiol-ului continut (0,35mg, aceasi concentratie ca orice anticonceptional) s-a extins administrarea si ca anticonceptional. se recomanda intreruperea administrarii cam la 3-4 luni dupa ce acneea a disparut. ceva studii au aratat ca efectul advers al tromboflebitei (destul de rar in cazul anticonceptionalelor dar prezent sub 1% din cazuri) este mai des intalnit la femeile cu greutate peste medie si care foloesc Diane-35. canadienii reclamau de asemenea ca medicii prescriu mult prea usor Diane pentru efectul contraceptiv fara ca femeile respective sa fi avut vreun istoric de acnee severa. concluzia: nu este un anticonceptional de uz unic, ar trebui insotit de un altul, dar este un tratament extrem de eficace in cazul acneei severe de origine hormonala. Roxana Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
numeioana Postat Februarie 15, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 15, 2006 Si eu am vrut sa tratez o zcnee juvenila cu Diane, dar organismul meu nu le-a suportat. Asa ca am renuntat dupa cateva pastile... Ioana Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cristina_C Postat Februarie 15, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 15, 2006 In Romania am luat Diane vreo 4 ani cu mici pauze ca tratament pentru amenoree secundara, chisturi ovariene, ovare polichistice. Asta era prin 94, de-abia aparuse medicamentul la noi. Efect contraceptiv a avut, stiam de el, dar si acum tind sa cred ca nu era cel mai potrivit tratament pentru ce aveam eu - in cele din urma am mers la un medic endocrinolog si el mi-a rezolvat problemele. Mi-a facut dozari hormonale si mi-a iesit deficit de progesteron - dr. ginecolog nu ma trimisese niciodata la analize, imi daduse Diane dupa ureche!! Le-am intrerupt pentru ca imi provocau niste migrene ingrozitoare si, in plus, intrasem intr-un cerc vicios - cum nu mai luam un timp, ajungeam de unde-am plecat. La sfatul endocrinologului am luat cateva luni bune progesteron si dupa asta totul a intrat in normal- eram ca noua. Ideea era ca unii medici prescriu medicamente prea usor si cateodata aiurea. Cristina, mama lui Robert, 14 decembrie 2002 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cricor Postat Februarie 15, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 15, 2006 In Canada medicii de familie le prescriu ca si tratament impotriva acneei. Corina Ajutati-l pe George! www.cuzuc.netfirms.com Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lena Postat Februarie 15, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 15, 2006 Zeci de mii de femei au folosit o pastila in mod gresit Zeci de mii de femei au luat un anticonceptional care in fapt este destinat impotriva acneei in forma grava. Doctorii nu au permisiunea de a folosi Diane 35 ca tratament generic cu aceiasi hormoni ca si un anticonceptional.Doctorii insa il prescriu ca si anticonceptional. Asta scrie ziarul "Volkskrant" miercuri. 10% dintre femeile care au folosit aceasta pastila au putut folosi aceasta pastila ca destul de puternica pastila hormonala, scrie ziarul. Multe femei au inceput a folosi aceasta pilula impotriva acneei si au continuat sa o foloseasca. Efectul urmator a fost ca aceast pastila functioneaza si ca anticonceptional. Conform Colegiului de Evaluare a Medicamentelor Diane 35 nu este inregistrata ca anticonceptional. De aceea celora care li s-a prescris impotriva acneei li se poate rambursa valoarea medicamentului. Deci pentru acnee este valabil, dar ca si anticonceptional, nu. Colegiul avertizeaza femeile sa treaca la, foloseasca pilule inregistrate ca si anticonceptionale. Diane 35 este pe piata olandeza din 1988. De atunci patentul inregistrat a expirat acum 5 ani, moment in care au aparut alte pilule mai compatibile, scrie ziarul. Folosirea acestora a crescut anual in medie cu 3%, in timp ce folosirea acestuia ca si anticonceptional a scazut." cu scuzele de rigoare pentru folosirea unor termeni care nu sunt foarte bine asezati in romaneste... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cait Postat Februarie 15, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 15, 2006 Si mie mi-a fost prescris ca anticonceptional dar dupa 3 zila am renuntat ca ma simteam ingrozitor..din cate stiu eu in Romania se recomndata f mult ca anticonceptional. Cait Home is where heart is...my heart is far away from here.. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.