Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Studenta insarcinata.....sesiune

a.cicel

Recommended Posts

Am o cunostinta care e insarcinata si trebuie sa nasca zilele astea. Nu va apuca sa dea nici un examen in aceasta sesiune, fiind la ID. Toate examenele se dau in localitatea unde locuieste, deci nu trebuie sa se deplaseze la sediul facultatii. In regulamentul universitatii se precizeaza ca drepturile studentilor sunt in conformitate cu legislatia in vigoare. Ea are posibilitatea sa dea examenele restante in toamna. Dar exista si posibilitatea sa nu le ia pe toate. In mod normal examenul si restanta nu se platesc, doar rerestantele. Are taxele platite la zi, si nu vrea sa renunte la facultate.

Acum si intrebarea, la care nu am gasit raspuns la facultate: exemanele pe care nu le-a dat din cauza ca in acea perioada a nascut ii sunt considerate restante? Care sunt drepturile studentelor gravide conform legislatiei in vogoare?

Dar daca se ingheata anul, pe motiv de crestere a copilului, teoretic nu r trebui sa fie probleme, ci studenta ar relua cursurile cu grupa care vine din urma. In cazul in care nu s-a infiintat acea grupa din lipsa de studenti, ce se poate face pentru ca examenele sa fie date totusi in localitatea unde este centrul tutorial? Exista prevederi in acest sens? Ca sa fiu mai concreta, eu sunt in anul II acum si in august o sa nasc. In acest an universitar nu s-a infiintat la noi specializarea la care sunt eu, asa ca nu am colegi cun un an mai mici. Daca inghet anul, nu voi avea cu cine sa dau examenele pt anul III. Universitatea este obligata in vreun fel sa imi asigure conditiile de examinare la centrul tutorial de care apartin?

Va multumesc, si sper ca m-am facut inteleasa.

[gravi]13+

Mai am 10 de zile pana la nuntaid="red">

POZE

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Fiecare facultate,de fapt universitate isi face regulamentul ei.Mai bine citeste contractul pe care l-ai semnat si vezi acolo ce zice.

Eu nu am mers in sesiunea asta din cauza unor probleme si am amanat-o pe toamna,toata sesiunea.In principiu si prietena ta poate face la fel.Ca sa treci anul trebuie sa iei 50% din examene,sa ai 30 de credite..din cele 60 pe tot anul.Banuiesc ca jumate din ele le poate lua.Deci daca ar lua toata sesiunea din vara,ar promova..iar pe asta din iarna sa o reprogrameze in toamna,sau in anul urmator.Bineinteles le va plati in anul urmator,deci e de preferat sa mearga si-n toamna la cateva,ca sa-i ramana cat mai putine in anul urmator..

Eu stiu ca fiecare facultate are regulamentul ei,ce ti-am spus eu pana acum e de la mine de la facultate si cel mai bine ar fi sa mearga si sa intrebe,sa vb cu directoarea/decanul..ma rog,cineva mai important,sa-i explice situatia si cred ca o sa se rezolve.

Multa bafta.Pupici.Si nastere usoara prietenei.

POZE

intr-adevar fiecare facultate cu regulile lor.eu am facut la zi,am fost insarcinata doar in ultimul an,am intrat in luna a noua pe "ultima suta de metri"(la licenta),dar au fost fete gravide in timpul facultatii,care au aminat examene,dar au recuperat pe parcurs in urmatoarele sesiuni,fara probleme.sint sigura ca si la voi au mai existat cazuri similare,asa ca intreaba la conducerea universitatii.numai bine! Carola

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...