Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Budinca a la Buni

Recommended Posts

Buni este bunica mea, cea mai buna dun toata lumea.

Eu nu ma prea pricep la gatit dar asta este o reteta pe care o am de la Buni si este fantastica (dupa mine si sotul meu).O fac oricnd am timp.

Sa incep.....

Blatul:

- 3 oua

- 5 linguri cu gris

- 3 linguri rase cu zahar

Siropul:

- 1 litru lapte firebinte

- 3 linguri zahar

- zahar vanilat

Galbenusurile se freaca cu zaharul si cu grisul pina incepe sa se albeasca si sa se topeasca zaharul. Separat se bat albusurile dupa care se amesteca cu galbenusurile.

Se unge o cratita de dimensiuni normale (ca pt blat de tort), se toarna compozitia si se baga la cuptor.

Laptele fierbinte se amesteca cu zaharul si cu vanilia. Cind este gata blatul se toarna cu grija laptele si se mai baga la cuptor pt 5 minute.

Este nemaipomenit.

Merita incercat.[biz]

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Raluca...e super budinca. Soacra-mea o face eggzact la fel si am manca continuu:)))). Ma bucur ca ai dat reteta...o sa ma pun si eu pe facut in seara asta...ca-i usoara si pentru gospodina si pentru stomacelul mesenilor:). Multam fain:).

Dana si Ioana Amazoana (24.09.2003)

http://community.webshots

.com/user/floarea_soarelui

si eu ma bucur de reteta asta, e simpla si imi pare un desert f. bun pentru copii.[cool]id="teal">id="Comic Sans MS">

Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.

Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

id="size1">id="teal">

am facut budinca in seara asta, cu mici "retusuri"(am pus un ou in plus si, din greseala, mai mult zahar), a iesit f. buna si mi-am amintit ca acum cativa ani am facut o reteta asemanatoare, luata tot de pe DC, se numea "imitatie de savarina".

laptele a fost cam mult un litru, cred ca ajung si 750 ml.

piticului i-a placut f. mult, i-am completata cina cu budinca.

[cheers]id="teal">id="Comic Sans MS">

Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.

Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

id="size1">id="teal">

quote:Originally posted by Dorsilia

eu mai paralela fiind cu preparatul dulciurilor va rog inainte de a ma apuca de treaba sa-mi spuneti, ca mi se pare tare ciudat...cum o sa stea 1 l de lapte cu vanilie si zahar la cuptor peste blatul acela? nu se arde?

id="quote">id="quote">Lia, nu se arde, laptele e absorbit in budinca, care-si mareste usor volumul si va fi insiropata.id="teal">id="Comic Sans MS">
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.id="size1">id="teal">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...