Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

cat timp mai tuseste dupa o viroza?

Recommended Posts

baietelul meu de 1 an si 9 luni a avut o viroza respiratorie ce a trecut in 2 saptamani. a slabit 1,5 kg, dar de 4 zile e bine, are din nou pofta de mancare si nu a mai tusit. azi insa s-a trezit dimineata tusind, peste zi i-a trecut, acum am incercat sa-l culc si la orizontala a reaparut tusea. tuseste de o jumatate de ora,cu expectoratie. oare incepe o noua boala(nu prea vad de unde sa o fi luat) sau sunt sechele dupa viroza(cand a tusit 2 saptamani)?

bineinteles ca toate problemele apar vinerea, cand doctorita nu raspunde la telefon.id="teal">id="Comic Sans MS">

Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.

Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

id="size1">id="teal">
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Perioada de convalescenta dupa o viroza respiratorie este cam de 2 saptamani,timp in care este mai sensibil si boala poate sa se intoarca oricand.Sau poate ca nu s-a vindecat complet dupa boala pe care a avut-o.Nu stiu exact ce sa-ti spun,imi pare rau,incerc doar sa-mi dau si eu cu parerea,daca asta ajuta la ceva.[:)] Poti incerca un sirop de patlagina si muguri de pin,Plantusin,este foarte bun si scapati repede de tuse.

[pup] la strengarul bolnavior.

Miha id="red"> [8**] si [comoara] Robert id="blue"> (18 id="purple">nov 2004)id="purple">

[foto]

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bunid="red">id="Comic Sans MS">

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!id="size3">id="green">

Fetelor, va multumesc pt. sugestii![flo]

Laureta, nu am auzit de Ketof, dar ma voi interesa.Pt. tuse i-am dat in timpul virozei Humex si Stodal.

Acum i-am dat Stodal si si-a revenit; bineinteles ca nici vorba sa mai adoarma. Oricum, dupa 2 saptamani de tuse imi vine sa-mi iau lumea in cap cand vad ca il apuca din nou.

Da, Miha, asa ma gandeam si eu, ca desi boala a tinut 2 sapt. inca o perioada mai e sensibil, sper ca asta sa fie.Despre Plantusin am citit pe DC, trebuie neaparat sa-l iau.id="teal">id="Comic Sans MS">

Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.

Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

id="size1">id="teal">

Teodora,dupa o viroza tusea poate persista chiar o luna,chiar daca copilul pare sa se simta bine.

In legatura cu siropurile de tuse(expectorante)pe aici unii pediatrii iti spun sa nu dai banii pe aceste siropuri pt ca s-a demonstrat(in unele cercetari,difuzate si la TV) ca nu au nici un efect,ba din contra pot chiar sa dauneze.Si fetitele mele tocmai lupta cu o viroza urata,cam de 10 zile,inca tusesc,(cea mare parca e mai bine),dar cea mica (8 luni)inca nu e OK,dar speram sa fie si ea in curand...Nu le-am dat deloc sirop expectorant(e prima data cand nu le dau)si nu observ nici o diferenta,adica reusesc sa expectoreze normal si fara ajutorul siropului.

Eu ii doresc multa sanatate baietelului tau.

"Cand o usa a fericirii se inchide,o alta se deschide;dar deseori ne uitam atat de mult la usa inchisa ca nu o mai vedem pe cea care s-a deschis pentru noi"Helen Keller

Kitz-kitz, asa e, siropul acela Humex pt. tuse cu expectoratie nu a avut nici un efect! Prietena mea a patit la fel cu Ambroxolul. De aceea ma voi orienta spre siropuri naturale.

Nu stiam ca tusea poate persista chiar asa mult, m-am mai linistit ca nu s-a imbolnavit din nou.

Multumesc pt. urari si le doresc si eu fetitelor tale sa se vindece cat mai repede!id="teal">id="Comic Sans MS">

id="size1">id="teal">

Teodora,ai grija,la Humex,este pentru tuse seaca.Noua ne-a prescris (pe langa injectiile pe care le ia de 7 zile)Fluimucil,i-am dat doar aseara inainte de culcare,si copilul mi-a tusit toata noaptea aproape sa vomite(deci a tusit foarte rau).

Cred ca pana la urma e cel mai bine sa nu ii dam nimic pt. tusea productiva,pentru ca sincer,dupa cate tratamente a luat fiul meu,cel mai bine s-a comportat cand nu primea nimic.

Sanatate maxima copilasilor.

cezara

Humexul are doua variante(si cred ca Ambroxolul la fel)-pt. tuse seaca si pt. tuse cu expectoratie. Fluimucil ni s-a propus si noua, dar am ales sa nu ii dau.

Insa baietelul meu a vomat de multe ori, in timpul accesului de tuse se declansa si voma.

Cezara, ii doresc sanatate piticului!id="teal">id="Comic Sans MS">

id="size1">id="teal">

Teodora,noi nu i-am mai dat nimic ieri impotriva tusei,drept urmare a avut o noapte fara nici macar o tuse,iar dimineata in masina cand l-am dus la tratament,a inceput sa tuseasca.

Eu efectiv nu mai stiu ce este bun pt.expectoratie,am incercat cu ambroxol,tussin,paxeladin,humex,acum si fluimucil,fara nici un efect

cezara

si noi suntem in aceeasi situatie...o tuse productiva care ne chinuie de aproape 5 saptamani... de cateva zile am terminat tratamentul cu antibiotic si inca mai tuseste noaptea..sfatul dr-lui este sa nu-i mai dau nimic altceva ca-i va trece in 1-2 saptamani...momentan nu-i dau nimic si nu sunt sigura ca e bine sa nu-i dau chiar nimic...nici nu mai stiu, ne-a obosit nenorocita asta de tuse.

multa sanatate puiutilor.

Iulia si puiutul Adrian id="blue">[copil]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...