Iubika Publicat Februarie 18, 2006 Raport Distribuie Publicat Februarie 18, 2006 Stiti cumva vreo reteta rapida, simpla si buna cu gris? Eu nu am folosit grisul decat pentru gris cu lapte si galuste, dar am gasit pe net acteva retete de budinca de gris. Mi se pare destul de complicata totusi. Voi ce faceti din gris? [flo] Sid="blue">evdiklEid="blue">rim arasiNid="blue">da en Sid="blue">evdigim kim bilIid="blue">yor musuNid="blue">?id="Comic Sans MS">id="red"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Iubika Postat Februarie 18, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 18, 2006 Ok, vad ca nimeni nu are idei... deocamdata! Eu am reusit sa gasesc o reteta mai simpla pe net si am facut`o in seara asta, a iesit chiar buna. Poate incercati si voi! Budinca de gris cu mere Ingrediente 4-5 mere mari, 3 oua, ½ l lapte, o ceasca gris, 3 linguri zahar, un praf vanilie, sare, pesmet Mod de preparare Se fierbe grisul cu laptele pina se face ca o mamaliguta nu prea moale. Dupa ce s-a racorit putin, se amesteca cu merele curatate de coaja si date pe razatoarea mare, cu zaharul, vanilia, sarea. La urma se pun ouale batute amestecind usor. Se asaza compozitia intr-o forma de budinca unsa si presarata cu pesmet si se da la cuptor Se serveste pudrata cu zahar vanilat Eu am adaugat si coaja rasa de la o portocala, i`a dat un gust deosebit. Sid="blue">evdiklEid="blue">rim arasiNid="blue">da en Sid="blue">evdigim kim bilIid="blue">yor musuNid="blue">?id="Comic Sans MS">id="red"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crista-s Postat Februarie 19, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 19, 2006 Iubika uite aici : HALVA GRECEASCA DE GRIS ( reteta am tradus-o de pe un site italian dar e scrisa de un baiat grec )- nu e reteta de halva mecedoneasca aia clasica facuta cu tahini( pasta de susan) (ca masura se foloseste aceasi ceasca) 3 cesti de gris scortisoara praf 1 ceasca de unt (sau ulei de masline - reteta originala e cu ulei dar merge bine si cu unt) 4 cesti de zahar 6 cesti de apa migdale si stafide dupa gust La foc mediu preparam siropul din apa si zahar.Incalzim untul si prajim putin grisul ( tb sa devina maron fara insa sa il ardem - se amesteca mereu)- in acest moment se pot adauga migdale si stafide. Adaugam incetul cu incetul siropul si amestecam bine. Stingem focul si lasam cratita acoperiat pt 4-5 minute.Halvaua trebuie sa nu fie nici foarte uscata nici prea lichida .Trebuie sa nu uitam ca va continua sa se usuce ( se intareste ). Daca e prea tare ( prea uscata - pt ca fiecare gris e un pic divers )se mai poate adauga apa in amestec si apoi il punem in cescute sau intr-un castron. Deasupra se pulverizeaza scortisoara si e gata ! se poate pune in frigider si apoi se serveste rece . Sau se pot folosi fistic si nuci in loc de migdale si stafide ... Cristina Noi doi... si nu numaiid="blue"> "Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta." Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Carmen_Marieta Postat Februarie 20, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 20, 2006 Eu fac o rulada care este super delicioasa. Rulada cu miere si gris recomanda aceasta reteta Rulada cu miere si grisid="size3"> id="red"> Ingrediente 100 gr. miere, 160 gr. gris, 100 gr. zahar pudra, 5 oua, ¼ lingurita scortisoara macinata, un virf de cutit praf de copt, gem de caise Mod de preparare Se amesteca bine 4 galbenusuri, 1 ou intreg, mierea, zaharul si scortisoara, pina cind compozitia se ingroasa. Din cele 4 albusuri ramasa, se bate o spuma tare. Se amesteca grisul cu praful de copt si, alternativ, impreuna cu spuma de albus, se incorporeaza in compozitie. Se coace in cuptor, intr-o tava tapetata cu hirtie putin unsa. Dupa ce a capatat o culoare galbuie, se scoate din cuptor si se rastoarna din forma pe un servet curat, umed. Se indeparteaza cu grija hirtia si se ruleaza aluatul, impreuna cu servetul. Se lasa sa stea astfel cca 1 minut. Se desfasoara, se da la o parte servetul, se ruleaza din nou si se lasa sa stea pina se raceste complet. Abia dupa ce s-a racit, se umple cu gem de caise si se ruleaza Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
loneanbianca Postat Martie 1, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 1, 2006 Ce bine suna retetele....o sa incerc si eu! Poze "Traim intr-o era in care pizza ajunge la noi acasa mai repede decat politia." Jeff Marder. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Carmen_Marieta Postat Martie 11, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 11, 2006 uite o reteta descoperita si incercata de curand: gris cu nuca si lapte id="blue"> Ingrediente: 200 gr=gris un pahar de lapte 100 gr=nuca Se macina nucile,se pune laptele la incalzit dupa care se toarna grisul.Se amesteca pana se intareste iar dupa aceea se adauga nucile macinate. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.