teodora35 Publicat Februarie 19, 2006 Raport Distribuie Publicat Februarie 19, 2006 cum faceti drobul fara ficat?se poate cu pate de ficat? nu calca adevarul in picioare ,daca vrei sa ai trecere la oameni [foto] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Darria Postat Februarie 19, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 19, 2006 Stiu ca drobul se face din miel(ficat, rinichi, etc....) dar poti sa-l faci din orice(carne vita, ficat, etc...). E o reteta simpla: 1 kg carne de vita tocata(doar muschi, fara grasime) + 3 oua(baute spuma si amestecate) + marar sau patrunjel + 100 gr. orez + 2-3 catei de usturoi(pisati) + 25 gr. unt + 200 gr. ciuperci(fierte si tocate) + 2 morcovi + 1 ceapa + condimentele dorite. Tava o poti unge cu unt. In tava, in mijlocul compozitiei poti pune oua fierte tari sau carnaciori iar deasupra ou batut spuma + patunjel tocat(pt. aspect). Cu pate de ficat nu am incercat dar poti sa faci sa vezi daca iti plce. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Carmen_Marieta Postat Februarie 20, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 20, 2006 Drob de miel Ingrediente: Un prapur de miel; maruntaiele unui miel; ceapa verde 4-5 fire; marar - o legatura; patrunjel - o legatura; 3 galbenusuri de ou; un ou intreg; grasime1/2 lingura; piper si sare - dupa gust. Se pun la oparit maruntaiele; inima, ficatul(in loc de ficat poti sa pui pate de ficat de care vrei tu), plaminul si rinichii. Dupa ce au clocotit de citeva ori, se pun la un tocator de lemn, se lasa sa se raceasca, apoi se taie cu cutitul in bucati mici si acestea la rindul lor se toaca prin masina sau cat mai marunt cu cutitul. Tocatura se pune intr-un castron, se adauga ceapa verde, frunzele de marar si patrunjel taiate marunt, galbenusurile de ou, oul intreg, sare si piper dupa gust, si se amesteca totul bine. Pe o planseta se intinde prapurul de miel, iar in mijlocul lui se pune toata compozitia; i se da o forma si apoi se inveleste in prapur. Se incalzeste bine o tavita, se pune grasimea si cind se infierbinta, se asaza drobul. Tavita se introduce in cuptor; pe parcursul frigerii, drobul se stropeste din cind in cind cu grasimea din tava pina ce serumeneste bine. Se serveste cald, cu salata verde si cu garnitura de piure de cartofi sau de cartofi prajiti. Se poate servi si rece, ca gustare. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.