CryssUK Publicat Februarie 19, 2006 Raport Distribuie Publicat Februarie 19, 2006 Tatal meu, bolnav de cancer, sta mai tot timpul in pat pt ca se simte rau si de curand a facut escare de decubit si in timpul noptii se sufoca, asa ca incerc sa aflu de unde pot cumpara o salea/colac sau perna speciala care sa minimizeze presiunea asupra spatelui+ un tub oxigen. Stie cineva???? Pe net am vazut saltele la 400E si concentrator oxigen la aprox 1800E, ceea ce e enorm pt mine in acest moment. Am intreb daca se gaseste oxigen in farmacii sau depozite, dar se pare ca nu exista asa ceva la dispozitia publicului. In spital nu il mai interneaza nimeni si nici nu i-au pus oxigen cand a mai fost internat. In Uk stiu ca O2 se distribuie gratuit bolnavilor de cancer,insa nu se poate cumpara din farmacii. In privinta saltelelor/pernelor anti escare, ma gandesc ca tb sa le gasesc altundeva decat pe net,unde is preturi usturatoare. Oare nu se gasesc in depozite sau magazine de profil? Orice inf imi este de mare folos si va multumesc! Cristina Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
miag Postat Februarie 20, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 20, 2006 quote:Initial creeata de CryssUKTatal meu, bolnav de cancer, sta mai tot timpul in pat pt ca se simte rau si de curand a facut escare de decubit si in timpul noptii se sufoca, asa ca incerc sa aflu de unde pot cumpara o salea/colac sau perna speciala care sa minimizeze presiunea asupra spatelui+ un tub oxigen.Stie cineva????Pe net am vazut saltele la 400E si concentrator oxigen la aprox 1800E, ceea ce e enorm pt mine in acest moment.Am intreb daca se gaseste oxigen in farmacii sau depozite, dar se pare ca nu exista asa ceva la dispozitia publicului.In spital nu il mai interneaza nimeni si nici nu i-au pus oxigen cand a mai fost internat.In Uk stiu ca O2 se distribuie gratuit bolnavilor de cancer,insa nu se poate cumpara din farmacii.In privinta saltelelor/pernelor anti escare, ma gandesc ca tb sa le gasesc altundeva decat pe net,unde is preturi usturatoare.Oare nu se gasesc in depozite sau magazine de profil?Orice inf imi este de mare folos si va multumesc!Cristinaid="quote">id="quote">Cristinaid="red">, imi pare foarte rau de necazul prin care treci. Te inteleg perfect, pentru ca si eu am trecut prin asta. Tatal meu a decedat pe 14 ianuarie 2006 de cancer pulmonar cu metastaze.Eu am reusit sa iau sub forma de imprumut , contra unei sume de bani modice(cam 1.000.000lei)+niste bani daca il mai incarcam, un tub de oxigen pe care l-am avut acasa. Inca tin legatura cu persoana de la care l-am luat. Voi incerca sa vorbesc maine de tub pentru tatal tau. Problema este ca tubul este foarte greu si ne trebuie o masina si 2-3 persoane sa-l urce in masina si sa-l ducem la tatal tau acasa. Iti dau un PM cu nr meu de telefon. Poate vorbim maine sa-mi spui unde trebuie dus tubul . Nu promit ca reusesc sa-l iau, dar promit ca incerc si sper sa reusesc. Din pacate pt tata a fost prea tarziu, in ziua in care l-am adus a decedat la cateva ore.Sa-ti dea Dumnezeu putere si roaga-te sa nu se chinuie tatal tau...Imi pare rau.Mia, mami de [bonjovi]ROLAND (18 Noiembrie 2004)id="purple">id="size2">Winners never quit, quiters never win!id="purple">id="size2"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oz Postat Februarie 21, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 21, 2006 ca sa eviti escarele de decubit trebuie sa-l intorci pe tatal tau de pe o parte pe alta la fiecare 2-3 ore, poti sa pui o perna la spate, in dreptul omoplatului ca sa se sprijine pe ea si sa o pui cand pe o parte cand pe alta. aici se gasesc niste saltele din burete care se pun peste salteaua normala si care arata ca un cofrag de oua, costa cam 75 aud pentru o persoana si par foarte eficiente in minimalizarea presiunii. o alta chestie care se foloseste aici sunt piei de oaie (cu blana) care se pun sub proeminentele osoase unde apar escarele, dar toate se folosesc obligatoriu cu shimbarea pozitiei la 2-3 ore. "a world in which everyone demands rights but do not accept responsibilities, will be an unequal and even dangerous and discordant world." Malcolm Fraser Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oz Postat Februarie 21, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 21, 2006 uite de saltele din astea spuneam: http://www.pararubber.co.nz/4A25675500048110/Resources/WebImages/$FILE/Vitapedic40.jpg la noi se gasesc la magazine gen Kmart sau Target. "a world in which everyone demands rights but do not accept responsibilities, will be an unequal and even dangerous and discordant world." Malcolm Fraser Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
principessa Postat Februarie 21, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 21, 2006 Colac antiescare se gaseste la magazinele de tehnica medicala. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CryssUK Postat Februarie 21, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 21, 2006 Va multumesc tuturor pt faturi! Intai vreau sa precizez ca tata nu e imobilizat la pat, adica merge singur pana in baie, bucatarie, dar asta numai cateva minute, in rest doarme din cauza efectului tranchilizant al morfinei. El face acum un trat alternativ , in care imi pun cateva sperante ,1 sau 2 intr-o mie ...dar exista. piritual m-am pregatit pt ce-i mai rau, insa eu sunt o luptatoare si tb sa fac tot ce pot pt el si pt linistea mea sufleteasca. Eu nu sunt in tara si nici nu pot veni curand ,iar cine mama nu vrea sa coopereze sa ne mai zbatem ...ci il spala , il hraneste , ii da medicatia si se roaga la D-zeu. De aceea eu tb sa intervin prin alte persoane sa faca ceea ce familia mea nu poate.Pana acum am avut rude carora le-am trimis bani sa rez ce trebuia. Mia,o sa iti scriu un Pm in seara asta! Oz mi-ai dat o idee cu pieile de oaie ... O sa incerc sa vad ce pot gasi ca altfel se agraveaza escarele. In ce magazine de tehinica medicala se gas saltele? Exista astfel de magaz in Bucuresti, Iasi? Multumesc tuturor! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
principessa Postat Februarie 21, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 21, 2006 In Iasi sau in Bucuresti nu stiu, poate cineva care easte de acolo iti poate spune, dar cu siguranta gasesti acolo. Daca nu poate de acolo stiu sa te indrume unde ai putea gasi daca ei nu au. De la o farmacie iarasi poate vei mai obtine informatii in egatura cu unde ai putea gasi sau unde e un magazin de tehnica medicala in orasul in care te intereseaza. Multa sanatate! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
amuleta Postat Februarie 22, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 22, 2006 Cind a avut bunica soldul fracturat, am incercat si eu sa gasesc o saltea dar n-am putut si atunci am cumparat foaie de burete la metru (este in sul, se foloseste in constructii) si l-am pus sub cearsaf. Pentru escare, daca n-au scurgere, merge sa aplici un pansament care se lipeste, se cheama duoderm, n-am gasit in Romania dar este in Anglia. Am uns-o cu vaselina si crema de galbenele. I-am facut niste coltare "wedge" din burete mai tare, pe care i le puneam pe-o parte ca sa stea intr-o rina. La calcaie-i puneam niste perne sub glezne, ca sa tina calcaiele ridicate deasupra patului. Daca escara are scurgere (e uda) atunci se pune "wet to dry dressing" adica pui primul strat pe rana pansament muiat in ser fiziologic si deasupra pui unul uscat. Sint o gramada de produse si creme pentru escare da-s tare scumpe si nu le gasesti in Romania. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
GabrielaG Postat Februarie 22, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 22, 2006 Criss, am vorbit acum cu cineva si se va interesa la depozit de farmacii in iasi sa vada daca exista sau nu. Trimite-mi main eun mail pe la 11...ca sa revin cu telefon si sa stiu exact daca se gaseste in iasi. Sanatate multa, Gabriela si baietii Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
GabrielaG Postat Februarie 23, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 23, 2006 Draga Cristina, In Iasi pe la depozitele farmaceutice sau de tehnica medicala n-au auzit de asa ceva. Doar creme anti escare. Daca doresti asa ceva ma interesez cat costa si te ajut. Poate in Bucuresti gasesti, e mai mare probabilitatea. Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult. Pupici si multa putere, Gabriela si baietii Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.