impreuna Publicat Februarie 21, 2006 Raport Distribuie Publicat Februarie 21, 2006 Am si eu o intrebare: daca acum sunt in CIC si imi deschid o firma, pe numele meu, pierd indemnizatia? Avand in vedere ca la inceput n-as putea sa imi insussc profitul, se considera ca totusi am venit? Cum le-as putea impaca pe amandoua? Mersi de orice fel de idei... Flaviaid="purple"> (sotie si mamica fericita) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kriss79 Postat Februarie 22, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 22, 2006 Poti sa iti deschizi firma fara probleme, numai sa nu fii si angajata a firmei cu contract de munca. Atata timp cat esti asociat nu influenteaza CIC-ul. Cristina S. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
impreuna Postat Februarie 22, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 22, 2006 Chiar daca firma nu va avea mai multi asociati? Adica va fi doar a mea, pe numele meu? Asa cred si eu, ca atata timp cat nu am contract de munca, nu mi se poate considera ca mi-ar aduce un venit (personal), cel putin in primul an. Flaviaid="purple"> (sotie si mamica fericita) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rozi Postat Februarie 22, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 22, 2006 Veniturile din dividende (indiferent cati asociati sunt) nu constituie venit profesional care sa dauneze CIC. Succes in afaceri! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ionela-roxana Postat Februarie 22, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 22, 2006 Chiar daca am mai scris un topic cu un subiect asemanator acum mai mult timp (la care nu am primit raspuns) scriu si aici........deoarece continutul se aseamana totusi. Eu am o firma de 2 ani de zile.Sunt angajata cu carte de munca la firma mea.....am o intrerupere de 0 luna si jumatate in contractul de munca astfel ca nu indeplinesc acele 12 luni inaintea iesirii in CIC. Acum...am mers la casa judeteana de pensii si mi sa spus ca din moment ce sunt asociata in aceasta firma...la sfarsitul anului 2005 realizam profit impozabil (asta daca firma are profit minim 23 milioane de lei).Aceasta suma va fii impozata si astfel acoperim si acea luna si jumatate lipsa. Acum....intrebarea mea este......din moment ce acele venituri sunt considerate impozabile (si se iau in considerare pt CIC).....nu acelasi lucru va fii valabil si in perioada in care ne vom afla in CIC?Adica daca aceste firme ale noastre vor raaliza profit.....nu la fel este considerat? Practic ce posibilitate am sa beneficiez de acea indemnizatie......sa scot firma pe pierdere....si astfel nu am venit impozabil in timpul CIC? sau inainte de a iesii in CIC sa-mi dau demisia de aici si sa ma angajez la o alta firma (eventual in acelasi timp sa renunt la titulatura de asociat) Am ametit deja intorcand legea pe toate partile..... Tot ce mi sa spus de la somaj este pe baza legilor.....cand am scris initial subiectul am dat toate lamuririle...caut subiectul si pun link... Va rog lamuriti-ma si pe mine ca deja sunt nebuna de cap...nu mai inteleg nimik. Roxi [gravi] 10+ si Rares 9. april.2002 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rozi Postat Februarie 22, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 22, 2006 Dragele mele, Veniturile persoanei juridice (firma) nu sunt automat si veniturile persoanei fizice (asociat/actionar). Daca firma are profit - plateste impozit pe profit. Al ei. Daca distribuie dividende - care se impoziteaza - acestea abia sunt ale persoanei fizice. Din punct de vedere al CIC - au relevanta doar veniturile PROFESIONALE impozabile. Intr-un subiect mai vechi dadeam si citate din legi si din Codul Fiscal care definesc aceste venituri. Cautati-le voi, va rog, ca nu mai am nici timp nici putere. Va pup! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.