pisoi_turbat Publicat Februarie 22, 2006 Raport Distribuie Publicat Februarie 22, 2006 OK, hai sa spun o reteta super simpla si rapida, nu mai vb de gustoasa: CIUPERCI in vas Yena Ingrediente si cantitati: - 500g ciuperci intregi, mai marisoare - 3 catei de usturoi - ulei de masline sau unt - sare, piper, marar (pentru aceste cantitati ies 2 portii mari de ciuperci) Mod de preparare: Se curata ciupercile de pielita, pisiorus si partea maro, repede ca sa nu apuce sa se invinetesca, se taie in 4 sau in 8 (dupa cum va plac, mai mari sau mai mici), se pun in vasul Yena (aflat la temperatura camerei). Se adauga 1/3 dintr-un pachet de unt (sau ulei de masline, care se toarna peste toate ciupercile), sare si piper dupa gust. Se pune capacul si se aseaza direct pe aragaz, la foc potrivit! Se lasa 20 min, fara sa ridicati capacul, nu aveti nici un motiv! Inchideti ochiul si presarati peste ciuperci mararul usturoiul taiate foarte fin, puneti capacul vasului peste acesta si lasati mancarea sa "se aseze" vreo 10 min! Delicios! Se serveste ca si garnitura la un pui cu lamaie si un vin alb, sec/ demisec! POfta buna si spuneti-mi ca v-a placut! fii bun, daruieste, intelege... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxana1974 Postat Februarie 22, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 22, 2006 pisoi (bre de ce esti turbat?) reteta pare superok, dar io am o singura pb: nu-mi vine sa pun vasul de yena direct pe okiul de la aragaz...mi-e frica sa nu se sparga...adica e el rezistent termic, dar chiar asa??? Io am o amika la care i-a crapat vasul de yena pe aragaz si de atunci, am o obsesie... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pisoi_turbat Postat Februarie 23, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 23, 2006 Stiu!!! Si socrela mea a patit la fel si ii este frica! Nu mai spun de sotz, care a auzit de la mama lui, socrela mea, ca se sparge vasul si de fiecare data ma atentioneaza!!!! UFF, ce sa zic? eu aveam un vas mai vechi si, nestiind ca nu se pune direct pe aragaz, am comis-o!! Si n-a avut nici pe draq! hihii de atunci, le spun tuturor chestia asta! Ce sa zic? de 6 ani de zile numai pe ochi il pun si nu s-a intamplat nimic! Si la fel am procedat si cu vasele Yena nou cumparate, direct in botezul focului! Cred, de asemenea, ca vasul trebuie sa fie la temperatura camerei cand il pui pe foc! Inca ceva, nu stiu daca are vreo importanta, dupa ce-l pun pe aragaz, dau drumul la foc! Incearca nu are ce sa se intample! Decat, cel mult, sa crape vasul! Si nu-i pacat de vas, cat de ciuperci! Pup si bafta! fii bun, daruieste, intelege... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adrianafedorca Postat Februarie 23, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 23, 2006 mey fetelor aveti mar egrij amie mi-a pleznit un vas de iena in fat am-am ....era sa lesin...bine ca nu a sarit pe fata...dar tot m-a taiat la picior.. nu rau dar...l-am scos de la cuptor si l-am pus pe blat care era un pic umed cared ca era vreo picatura de apa rece....si pur si simplu a bubuit...asa ca aveti grija...eu una nu l-as pune pe aragaz direct , mai bine la cuptor... Adriana si bb Cezarica 23 Aprilie 2005 Cezar,minunea mea Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catutza Postat Februarie 23, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 23, 2006 Se gaseste in magazine ceva special ce se pune pe ochiul aragazului,apoi vasul de yena.Am intrebat pentru ca am vazut un ibric de yena si mi sa spus ca daca folosesti chestia aia cu pateste nimic ibricul.(sper ca m-ati inteles) Catutza si Bianca-Maria (2.11.2005) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pisoi_turbat Postat Februarie 23, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 23, 2006 Si, mai aveti o posibilitate! o tabla de aluminiu. o puneti pe foc odata cu vasul si dati drumul la foc; astfel, se va incalzi odata cu vasul! Problema s-ar putea sa fie cea enuntata mai sus: ca vasul sa nu pateasca nimic pe ochi, ci cand o luati de pe foc si o puneti pe tocator! Eu o iau de pe foc si o pun pe un tocator invelit in prosop. Si nu are nimic! Va pup, astept si alte retele! fii bun, daruieste, intelege... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pisoi_turbat Postat Februarie 24, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 24, 2006 Alta reteta, super gustoasa, la fel de usoara: CIUPERCI CU SOS SPECIAL DE USTUROI Sosul: maioneza facuta in casa, dintr-un ou, la care se adauga lamaie doar cat sa o deschida la culoare, dar sa nu-i dea gust acrisor! Se adauga oregano, marar fin tocat, 1 catel mare de usturoi bine pisat, sare dupa gust. se aseaza intr-un bol. Ciupercile: 8 ciuperci potrivite se curata de coaja, pisioruse si partea maro. se taie in 4 sau 6. se pun intr-un bol separat. Se servesc crude, cu sos peste ele! Si.... SUNT DELICIOSE! PS. se mai poate folosi fasole pastai, fiarta n sare si scursa. fii bun, daruieste, intelege... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ooana Postat Februarie 24, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 24, 2006 id="navy">Ce ziceti de ciuperci cu cascaval la gratar? se curata ciupercile s epun pe gratar si se rade cascaval in locul lasat de piciorul...si daca puneti si putin cili sunt foarte gustoase!id="Comic Sans MS"> Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!! [flo]Oana & Marius Wedding Day Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ooana Postat Februarie 24, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 24, 2006 id="navy">Ce ziceti de ciuperci cu cascaval la gratar? se curata ciupercile s epun pe gratar si se rade cascaval in locul lasat de piciorul...si daca puneti si putin cili sunt foarte gustoase!id="Comic Sans MS"> Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!! [flo]Oana & Marius Wedding Day Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristiama Postat Februarie 24, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 24, 2006 De ce curati ciupercile in halul asta? Daca le speli doar bine si curati capatul cu pamant al piciorusului mie mi se pare suficient suficient. Eu am incercat sa le gatesc in toate felurile: de la mancarica, cam ca a ta, cu sos alb, cu sos roze, in clatite, in sos de friptura, in combinatie cu cartofi, crude in salata, crude cu sos blue cheese, dar cele mai bune mi se par la cuptor cu branza cu mucegai in fiecare palariuta. Au un gust absolut incredibil, combinatia dintre branza grasa si cu gust pregnant si ciuperca destul de fada, miamiiiii!!!! Si cand te gandesti ca tocmai am luat ieri ciupercute!!! cristiama Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.