Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Colesterol crescut in sarcina?

Recommended Posts

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Arghirmonica, am probleme si eu cu colesterolul, am urmat tratament inainte sa raman insarcinata, am reuntat la el, cand am refacut analizele de sarcina era pe la 200, dar dr mi-a spus ca il reduc prin dieta (fara grasimi) si sa consum mere; cel mai bine vorbeste cu dr tau si iti spune daca este o problema;

anasia [gravi] 16+ [fetita]

Distribuie pe alte site-uri

E mare, nu e foarte mare. Oricum, nu are absolut nici o relevanta in sarcina, pt ca asa cum bine ai inteles valoarea creste; de asta nici nu are rost sa se faca o asemenea analiza la femeia gravida. Si oricum, colesterolul marit nu dauneaza cu nimic sarcinii, efectele sale sunt nocive pe termen lung, prin cresterea riscului de ateroscleroza cu tot ce implica ea. Daca vrei sa stii cum stai in realitate cu aceasta analiza o poti repeta dupa ce nasti, dupa cateva luni (2-3), de-abia atunci vei vedea daca intr-adevar e mare si cat e de mare si vei putea lua masuri in consecinta (in speta, la varsta asta, dieta).

Andra,[mamica]de [pup]printesa [zana](15 noiembrie 2004)id="teal">id="Verdana">

Eu am descoperit acum 9 ani ca am dislipidemie familiala, adica colesterolul nu a fost niciodata mic de 300, si maximum a fost 468.

Am urmat mai multe tratamente(sortis+tromboass, sau aspenter), pe care le-am intrerupt acum 5 ani cand am inceput investigatiile si tratamentele pentru [copil].

Acum il am 374, si nefiind vorba de regim (care oricum a fost de 9 ani incoace foarte strict) si cum si greutatea era normala -57kg

Am continuat sa iau aspenter, dupa ce am ramas [gravi] mai ales ca acum un an am descoperit ca am inceput sa am depuneri pe vase.

Legat de sarcina totul e bine, iau 1aspenter, 1zi da si una nu, si Dr. mi-a spus a am grija sa nu ma ingras prea mult, pentru ca aproape de sfarsitul sarcini inima va fi mai solicitata.

Incerc sa manac fara grasimi, doar carne de pasare, peste sau vita (slaba)-mai mult fierte, plus multe salate cu ulei de masline, si fructe.

Sunt in sapt 17-a si am luat doar 1,5kg, deci ma incadrez deocamdata in grafic, dar nu se stie pana la sfarsit.

Asa ca cu un regim alimentar mai adegvat nu cred ca trebuie sa ne facem griji.

[flo]

17+

[flo]

Ana

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...