Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Nu stiu ce boala are

Recommended Posts

Sambata i-au aparut cateva bubitze pe fatza. Am crezut ca e de la mancare desi nu i-am dat nimic nou sau alergen. Marti seara a facut febra 39 si pana dimineatza i-au aparut bubitze multe pe maini si pe picioare, cateva pe trunchi(rare de tot) iar cele de pe fatza de-abia se mai vedeau. Miercuri dimineatza febra 37.5, mergem la dr. care neaga diagnosticul de rubeola, rujeola intrucat a facut vaccin in noiembrie pentru ele, in gat nu are nimic, nu-i curg ochii, nu tuseste, nu-i curge nasul. Se opreste la varicela desi nu e convinsa nici ea de asta, singurul reper fiind vecinul nostru de 3 ani care a facut varicela cu toate ca noi nu ne-am vazut cu el de cand cu boala.

Acum stam in casa, bubitzele nici nu s-au inmultit, nici nu s-au marit, nici n-au dat inapoi,nu au facut flictene, seara are febra 38, dimineatza 37.5, ne dam cu mixtura mentolata, e maraita si nervoasa(probabil o deranjeaza bubitzele), mananca bine.

Varicela nu e, zic eu, pentru ca bubitzele ar trebui sa fie mai mari, mai rare si sa faca apa dar nu sunt asa. Ce ma nedumereste este faptul ca bubitzele astea le are si in talpa si in interiorul palmelor. Sa fie intoxicatie? Nu a vomitat, nu refuza mancarea. Eu as zice ca o boala a copilariei este din moment ce face febra dar nu depaseste 39. Numai ca boala asta din cate am citit eu nu se incadreaza in nici un tipar.

Va sunt cunoscute simptomele? Puteti sa ma ajutati cu cateva idei?

Cristina si bebe Alexia Maria Uimireaid="blue"> (02.10.2004)

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul răspuns

singurele bubite pe care le stiu sunt cele de la dermatita atopica. Eu stiu ca la copii mai mari apar in palma, totusi. Da o cautare dupa dermatita si vezi ce scrie si pe acolo.

Oricum de la dermatita nu se face febra.

Multa sanatate si duceti-va la doctor, sa ne spui si noua cum se mai simte micuta

6 ani - 14 februarie 2006

Salutare

Si noi am patit ceva asemanator.Nu-i facusem inca vaccinul.

Am fost cu el la pediatru si avea rosu in gat.Doua seri la rand

a facut febra 38-39.Cand i-a acszut febra i-au aparut pe burtica

niste bubute (asta seara) pana a doua zi erau si pe spate.

Nu a avut pe maini si nici pe picioare.Bineinteles ca era

sambata si nu gaseam pediatrul si nici un medic disponibil.

La spital nu ne venea sa ne ducem pentru ca era epidemia in toi

si pana la urma a venit un pediatru acasa si ne-a zis ca are

rubeola (avea ganalionii umflati).Pana luni cand l-a vazut

pediatra noastra nu mai avea nimic.Ea a zis ca poate a avut

rubeola.

La o zi onomastica am intalnit un alt medic pediatru care

mi-a zis ca daca ganglionii nu mai erau umflati dupa asa scurt

timp inseamna ca a avut ruzeola( cu z nu am gresit).Asa ca in

final nici eu nu stiu sigur ce a avut.

Bafta

Camelia si Dario

Fara sa am pretentia ca stiu [:I], inclin si eu catre varicela. Eu tin minte cand am facut eu, la 5 ani, primele bubute mi-au iesit in palma. Poate e o forma mai usoara...E greu cu ei, ca nu te inteleg sa nu se scarpine, is maraiti, micutii de ei ... de aceea m-am gandit sa-i fac si vaccinul contra acestei boli cat mai rapid.

Sanatate multa!

aime si puiul ei

Mey nu sunt dr si nu stiu denumiri medicale din pacate, Bia mea cand a facut bubuitze si apoi febra care a tinut trei zile, aici ei o numesc trei zile febra si nu presupune tratament decat antitermice, este o "sora mai mica a rubeolei" inofensiva, din pacate nu stiu denumirea in termeni medicali romanesti, dar poate ma complecteaza cineva.

Multa sanatate!

PS: Bia a facut la 9 luni.

anca si micutza Bianca(14/03/2005)

Nu are si nici nu a avut ganglionii umflati, nu are bubitze in cap. La varicela eu stiu ca apar bubitze rosii care fac flictene care apoi fac coaja, se usuca si cad. Si numai dupa ce au cazut poti iesi afara.

Daca ar fi dermatita ma gandesc ca nu ar fi facut febra.

Monucleoza infectioasa nu stiu ce e.

Cristina si bebe Alexia Maria Uimireaid="blue"> (02.10.2004)

eu cred ca e vorba despre Rubeola.si fiul meu a avut,erau ca niste intepaturi de ac,pe tot corpul,i-a aparut din senin,si eu am crezut ca e vorba despre infectie(i-am dat susan),aceste bubite erau foarte multe,si cum spui tu,ii erau si in palme,pe talpi si in special pe burtica.treceau ,iar dupa un timp iar apareau(dupa cateva ore).Febra a tinut 4 zile la noi,si am fost la spitalul de boli infectioase pentru confirmarea rubeolei(obligatoriu).

Poate n-ar strica sa il duci si tu cu bilet de trimitere de la medicul de familie.

Varicela este altfel,bubitele sunt mari si cu pustule.

Sigur e rubeola

cezara

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...