Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Caine pentru acasa

mmi

Recommended Posts

Buna ziua!

Am nevoie de sfaturi.

Ieri am gasit un caine, frumos si jucaus, maidanez, dar care cred ca a fost a cuiva, stie sa dea laba cind ii spui si este foarte cuminte.

L-am dus in apartament, a dormit ca un purcelus, mi-a ros papucii de casa si bocancii de linga usa paste noapte.

Asta noapte m-am dus la el sa vad ce face, rodea o hirtie si ii chioraiau matele foarte tare. Am crezut ca-i este foame, i-am dat ceva de mincare, dar el se juca cu mincarea.

Are 6-7 luni, alura de caine lup si este deja mare, bine dezvoltat.

Ce sa fac mai departe?

Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Scumpa mea este foarte greu de dat sfaturi in situatia aceasta, trebuie sa faci cum iti spune sufletelul tau...

Eu am gasit in 1995 un catel, de rasa ce-ai drept, pe care l-am adoptat imediat, avea atunci in jur de un an. A fost cel mai cuminte si mai frumos catel din lume si crede-ma ca nu ne-a fost usor ca pe atunci nu aveam casa si stateam cu chirie in Buc. si unde ne mutam trebuia sa ne accepte cu catelul care nu a fost asa mic...brac german.

In 2000 aveam casa noastra dar din pacate el nu a mai trait decit 2 ani. A murit stupid lovindu-se singur, in fuga, cu burtik de o bara de la un leagan, in parc. Am facut tot posibilul sa-l salvam, operatie si tot tacimul dat nu am putut la 3 zila dupa lovitura a murit.

Am suferit enorm am slabit 10 kg intr-o luna si mi-am jurat ca in viata mea nu voi mai avea nici un animalut pt ca eu nu pot sa mai trec prin asa ceva...

Tu singura poti decide ce se va intimpla cu catelul si asta cit mai repede ca dak apuci sa te atasezi nu mai vad ce sanse mai ai sa scapi de el

Succes !

dolcebaby

Mihaela, mai departe trebuie sa-l duci la un cabinet veterinar, verifica sa fie perfect sanatos, fa-i vaccinurile obligatorii, urmeaza indicatiile pentru deparazitare interna si externa.

Impune-i cainelui citeva reguli de convietuire: unde are acces in apartament si unde nu, cu ce are voie sa se joace... Pentru ca am un caine, iti spun din experienta mea ca ei invata stimulati mai degraba de recompense (hrana), decit de frica.

Invata sa-l hranesti de doua ori pe zi, invata-l cu hrana uscata (medicul veterinar iti va spune ce si cit), e mai comod prntru tine si mai sanatos pentru el.

Invata-l sa-si faca nevoie afara (trebuie scos de doua ori pe zi, dimineata si seara).

Si tine cont, daca poti si vrei, de urmatoarele reguli, care pe mine m-au impresionat:

Cele 10 rugaminti ale unui caine pentru stapinul sau

1.Eu traiesc intre 10 - 15 ani. Fiecare despartire de tine este pentru mine o suferinta. Gandeste-te la asta inainte sa ma iei.

2.Da-mi timp sa inteleg ce vrei de la mine.

3.Da-mi incredere, traiesc din ea.

4.Nu te supara prea mult pe mine si nu ma inchide, ca pedeapsa. Tu ai munca ta, prietenii, familia si distractiile. Eu te am numai pe tine.

5.Vorbeste cu mine din cand in cand.

6.Invata sa ma tratezi asa cum trebuie. Nu am sa uit niciodata.

7.Inainte sa ma bati, gandeste-te ca mandibula si maxilarul meu ar putea sa distruga foarte usor oasele mainilor tale si totusi nu le folosesc.

8.Inainte sa ma faci "inutil", "prost" sau "incapatanat" cand imi ceri sa fac ceva, gandeste-te ca poate mancarea mi-a facut rau,ca am stat prea mult la soare sau ca inima mea e obosita.

9.Ocupa-te de mine cand o sa fiu batran...si tu o sa fii odata.

10. Vreau sa fii langa mine cand o sa vina acea perioada dificila. Nu spune niciodata "nu pot sa suport" sau "sa se intample cand nu o sa fiu eu prezent". Totul o sa fie mai usor pentru mine daca tu o sa fii prezent.

A avea un caine este o mare bucurie, dar si o responsabilitate. Ai facut o fapta buna, adoptindu-l si vei vedea ca Dumnezeu te va rasplati pentru asta. Mult succes de acum inainte!

"Nu exista dragoste.Exista doar dovezi de dragoste" Jean Cocteau

Daca te hotarasti sa-l "adopti" mergi cu el la un cabinet veterinar pentru vaccinari, deparazitari etc.

Noi avem de aproape un an un caine, de care ne-am atasat extraordinar. Dupa parerea mea e cel mai minunat pet (si am ceva "experienta" - copilul meu a avut : pesti, papagali, porcusor de Guineea...)

Diana

Mihaela, eu zic sa te gandesti si la stapanul/ stapana care a pierdut catelul. poate cineva sufera si il cauta.[q]

personal ti-as sugera sa pui ca prima alternativa gasirea stapanilor. si daca acest lucru nu se va intampla, ce vei face in continuare: adoptarea catelului sau gasirea unui nou camin.

vad ca nu e in ton cu ce scriu ceilalti forumisti, insa pe langa regulile de convietuire sugerate [ nu ma pricep ca nu am catel], da anunturi in reviste de specialitate, pe la adaposturile pt animale pierdute/ fara stapan. Cred ca posesorii de animale din Romania ar putea sa iti dea mai multe sugestii: cam pe unde si-ar cauta ei animalutul in caz ca s-ar rataci.

multa bafta si sa iei cea mai inteleapta decizie. [pup]

cinta

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;47/st/20060809/dt/7/k/080b/preg.png

Multumesc de raspunsuri.

Cand l-am luat de pe strada l-am luat cu gandul ca il voi duce la mama, la tara, dar problema mare abia dupa ce l-am dus acasa a aparut. Copilul meu nici nu vrea sa auda ca ducem catelul.

Are un nume: "Vasilica", pus de Mihaita. (Este o ea.)

Trebuie sa-i fac baie inainte de a-l duce la veterinar?

[alcool]

Cred ca o sa ma "bata" sotul meu!

Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)

Eu ma un catalus de 7 ani, si il iubim tare mult. Nici nu stiu cum au trecut anii de cand este la noi.

Este un rasfatat, nu putea fii altfel cu 3 mamici si un tatic [^]Gandeste-te bine daca vrei sa il opresti, este exact ca un copil. Necesita multa ingrijire. Gandeste-te ca este neajutorat iar viata lui depinde in totalitate de tine.

Necesita multa ingrijire, trebuie sa ii faci baita, sa ii usuci blanita, sa ii prepari papica, sa-i schimbi apa de 2-3 ori pe zi, trebuie dus la plimbare, la veterinar pentru vaccinuri.

In plus, in perioada concediilor, trebuie sa ai unde sa il lasi, caci este destul de dificil sa il iei cu tine, mai ales in cazul in care doresti sa iti petreci concediul in alta tara.

Totusi e frumos sa ai un caletus alaturi. Noua ne-a adus multa bucurie, si suntem fericiti ca-l avem langa noi. [dual]

Rabdarea este inceputul intelepciunii...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...