Miki8 Publicat Februarie 24, 2006 Raport Distribuie Publicat Februarie 24, 2006 Am si eu nevoie de ajutorul vostru. Poate sa-mi spuna cineva cit este pensia alimentara pentru un copil? Eu stiam ceva de un procent din venitul net al parintelui care plateste dar nu stiu care e procentul. Va multumesc Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaela_s Postat Februarie 24, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 24, 2006 Conform art. 94 din C. fam. întreþinerea se datoreazã dupã cum urmeazã: 1/4 din venitul net pentru un copil, 1/3 pentru doi copii ºi 1/2 din venitul net pentru trei sau mai mulþi copii. nazdravaniiid="right">Mihaela si fetele meleid="red">Silvia la 2 aniid="red">id="right"> Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!id="green">calatorii/calatorii1/calatorii2/calatorii3 id="right"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
craciunitza Postat Februarie 24, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 24, 2006 Miki, Pensia alimentara se stabileste in functie de mai multi factori, nu doar in functie de venit. Depinde daca cel care plateste pensia lucreaza cu contract de munca sau este liber profesionist, depinde daca are copii din alta casatorie, daca are vreun handicap, etc. Copii mei primesc pensie alimentara calculata la venitul brut, nu net, si, mai mult decat atat, li s-a stabilit suma fixa, nu procent. Eu primesc 3 mil/copil. Nu certati copiii cand viseaza! Noi_doi Copiii Felix Otilia Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lona Postat Februarie 25, 2006 Raport Distribuie Postat Februarie 25, 2006 Întretinerea este datoratã potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui ce urmeazã a o plãti. Pensia se stabileste pânã la o pãtrime din câstigul sãu din muncã pentru un copil, o treime pentru doi copii si o jumãtate pentru trei sau mai multi copii. Asta inseamna ca nu se aplica, in mod automat, procentele enuntate, ci se judeca fiecare caz in parte. Conform Codului de procedura civila insa, totalitatea retinerilor din salariu nu poate depasi o jumatate din venit. Daca intretinatorul mai are datorii, procentele scad. De regula, in aceasta situatie se stabileste suma fixa, instanta fiind cea care apreciaza cuantumul, functie de situatia de fapt. Mai bine un dusman intelept dacat un prieten neghiob! (proverb indian) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.