Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Am un baietel cu hiperactivitate

Recommended Posts

Buna seara tuturor membrilor!E prima zi de cand m-am inregistrat,si sper sa gasesc multi prieteni pe acest forum.Pana acum,doar ma limitam sa citesc mesajele voastre,si am gasit multe informatii utile.Eu am un baietel minunat,foarte vesel si iubit.Din pacate la nastere,a primit o nota destul de mica,Apgar 6,din cauza unei suferinte fetale.Nimeni nu a putut anticipa ca baietelul meu avea dubla circulara de cordon ombilical....desi travaliul a fost scurt,doar 1 ora, copilasul cand s-a nascut era cianotic,nu a plans,nu a tipat.M-am speriat foarte tare,dar in acele momente m-am rugat la Dumnezeu sa nu mi-l ia asa repede...Intr-un final,dupa 10 minute,in urma manevrelor de resuscitare,l-am auzit plangand...era primul semn ca era in viata!Cam asa a inceput experienta mea de mama...din acel moment au inceput "aventurile" noastre.Neurologul care a facut parte din echipa medicilor care m-au asistat la nastere,mi-a lasat sa inteleg ca va avea ceva sechele neurologice,dar mai mult nu a putut sa specifice...Alex,baietelul meu iubit,s-a adaptat repede, in orele ce au urmat,la viata extrauterina si in 3 zile am fost acasa.Am observat ca avea tonus muscular scazut si era destul de somnoros...la interval de cateva zile pediatrul tot venea acasa si ii testa reflexele,starea de sanatate,etc,Deja la 2 luni am inceput sa vedem primele semne ingrijoratoare,copilasul nu isi tinea bine capul.Am facut prima vizita la neurolog,aici in Costanta,medicul ne-a recomandat inceperea unor investigatii pt.a vedea ce leziuni sunt pe creier,daca sunt,in urma suferintelor de la nastere.Eu am plecat cu Alexdin tara la varta de 5 luni,si i-am facut investigatiile la Madrid,rezonanta magnetica, EEG,testari neurologice la un centru de neurologie infantila.Rezultatele au fost normale,c ese remarca era o hipotonie de origine centrala generalizata.Baietelul meu se misca dar nu avea un tonus muscular prea bun.(avea 5 luni si nu statea in fund singur,nici nu se ridica in sezut)Ni sa recomandat gimnastica medicala,si stimulare senzoriala( jocuri diverse,activitati speciice varstei).Treptat a recuperat forta fizica,dar am inceput sa vedem ca este destul de agitat,se joaca cu multe jucarii deodata,nu se concentreaza decat foarte putin.Acum Alex are 4 ani,si are diagnosticul de hiperactivitate-cu deficit de atentie si concentrare.Ce sa va spun,povestea noastra este lunga si plina de momente in care credeam ca ma va invinge suferinta si tristetea,dar am gasit puterea sa merg mai departe.Daca treceti prin situatii asemenatoare,sau daca ma puteti ajuta cu sfaturi va rog sa imi raspundeti,sunt convinsa ca experienta prin care trec va putea sa ajute de aemenea pe cineva.Sunt o mamica tanara,dar de 4 ani sunt in contact permanent cu medici,si cerd ca am ajuns sa stiu destul de multe lucruri...Astept mesajele voastre...
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Oana draga, multa putere sa mergi mai departe si insanatosire lui Alex ! Sigurat ai sa primesti si alte raspunsuri de incurajare iar fetele mai vechi te vor indruma si te vor pune in legatura cu alte mamici aflate in situatia ta.Numai bine.

Melania [fetita](14.01.2005) si mama

[bum] www.photos.yahoo.com/cofratu

Sanatate si curaj!

Nu iti pot spune dintr-o experienta proprie, dar am o prietena a carei cumnata avec 2 baieti hiperactivi. Nu cred ca era acelasi caz ca la tine, adica ca ar fi fost in urma unei suferinte la nastere.

Oricum, spunea ca erau niste copii agitati, incapabili sa se concentreze in mod indelungat...

A citit intr-o revista naturista ca trebuie scosi din alimentatia lor fosfatii si ceilalti excitanti (cofeina, cola, ceai, cat mai putina ciocolata...).

Spune ca regimul a avut succes. Dintr-o data copii au devenit mult mai calmi.

Este insa destul de greu sa reusti sa scoti fosfatii din mancare pentru ca sunt ascunsi intr-o gramada de alimente. Trebuie citite toate ingredientele scrise mic si uneori poti sa nu iti dai seama pentru ca e scris doar ca e un E000 dar nu si care.

Sper sa te ajute cu ceva.

Sanziana & Marina (03/10/2004)

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/album?.dir=mail&.src=ph

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

multa sanatate si putere sa treceti peste si din partea noastra!sunt convinsa ca puiul tau se va face un baiat mare si frumos.

in cartea "intelege copilul" de Kuzma se vorbea despre copii hiperactivi-cum sa ii cresti mai bine si cum sa ii ajuti sa treaca peste faza asta.sigur probabil ca astfel de informatii gasesti si in alte carti de psihologia copilului-poate ca ai si citit o groaza-daca vrei eu am 2 in format electronic pe care ti le pot trimit.

va pupam.

http://photos.yahoo.com/selfguide1

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10726;128/st/20050422/n/Matei/dt/7/k/ac60/age.png

quote:Originally posted by pisicuta si matei

multa sanatate si putere sa treceti peste si din partea noastra!sunt convinsa ca puiul tau se va face un baiat mare si frumos.in cartea "intelege copilul" de Kuzma se vorbea despre copii hiperactivi-cum sa ii cresti mai bine si cum sa ii ajuti sa treaca peste faza asta.sigur probabil ca astfel de informatii gasesti si in alte carti de psihologia copilului-poate ca ai si citit o groaza-daca vrei eu am 2 in format electronic pe care ti le pot trimit.va pupam.http://photos.yahoo.com/selfguide1http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10726;128/st/20050422/n/Matei/dt/7/k/ac60/age.png

id="quote">id="quote">As vrea si eu cartile astea daca se poate.Multumesc frumos.Sanziana & Marina (03/10/2004)http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/album?.dir=mail&.src=phBe carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

oana, si eu am un baietel, are 17 luni...si el a fost mai "lenes" la capitolul ridicat/stat in fundulet, desi n-a avut ghinionul vostru la nastere...stii bine ca nu toti copiii stau, merg la aceeasi virsta, nu? fii tare, nu te lasa descurajata de medici, mergi mai departe cu curaj si inconjoara-l pe alex cu multa dragoste... ti-ai dat seama, cred, ca ai nevoie de fff multa rabdare...iti doresc multa putere, si sa te bucuri de puiul tau pina la adinci batrineti [:D][:D][:D] sanatate

pisicuta si matei, daca se poate, trimite-ne si noua cartile!!!!

la: lenkek@yahoo.com multumim mult pupici

mami de pui [bonjovi] (23 sept 2004)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...