Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

sezatoarea canadiana (53)

Recommended Posts

Neata' tuturor.

Am trimis actele la ambasada, acum nu ne ramane decat sa asteptam...va trimit si ultimul mail de la sor'mea, daca v-as putea pune si pozele ati avea o imagine completa.

Simonna, in principiu va fi sambata, 16. O sa refac eu lista cand o sa am timp, saptamana asta nu am we, sambata dimi am ore si dupa plec la Qc si ma intorc duminica.

Pupici tuturor.

Am ajuns de doua zile in Albany, care este capitala oficiala a statului New York. Cred ca locuitorii din aceasta localitate tin sa precizeze de fiecare data asta, caci evident in statul New York nu mai conteaza altceva decat New York City.

Banuiesc ca mi-am luat o doza buna de soare, relaxare si odihna in Florida, caci nu am reusit sa ma deprim deloc de cand am ajuns aici. Mai mult, zimbesc tot timpul, sper sa se mentina pina ma intorc. Locul a fost calcat de Dan Tapalaga anul trecut si toata lumea ma intreaba de el la Times Union, unde am fost repartizata, asa ca e mai usor sa trec peste toate formalitatile.

Orasul, insa, Doamne, orasul, ce sa zic... Cu greu poti sa crezi ca e capitala de stat, i-ai zice greu resedinta de judet in Romania, dar cum sor-mea bine le nimereste, prea mult tinem noi la forma, la aspect, si dam putina importanta continutului.

Despre continut vorbeste insa Wikipedia> cel mai mediocru oras din SUA, un oras care n-are nici macar un resturant chinezesc ca lumea, dupa cum se plingea recent Rudolph Giuliani. Se zice ca aici este locul ideal pentru firmele care vor sa-si testeze produsele, caci gasesc aici, fara stradanie, esantionul mediu reprezentativ.

cat despre geografie... un regizor de film ar decide ca este un loc bun de filmat despre insuportabila singuratate... peisaj tomnatic cu frunze ruginii si vaste campuri verzi, ca in filmele despre eroul necunoscut american, cladirea universitatii, rece si comunista, politehnica din bucuresti devine mult mai romantica prin comparatie, apoi casutele de lemn in culori friguroase, alb si albastru, gri inchis, gri deschis. Cumva arhitectura lor imi aminteste de biserica de la Policiori (de la tara mea): este o constructie mica din lemn vopsita in albastru, insa acolo ai mereu motive sa zambesti, indiferent de eveniment, tre sa dai peste o baba sarita care te intreaba de toate neamurile si care intra fara sa simti in toate detaliile din viata ta. Aici, in schimb, nici tipenie pe strada, nu tu masini, nici tu copii, nu tu babe nebune.

Centrul e acceptabil, au abutobuze, primul motiv de usurare dupa ce am ajuns aci; apoi am gasit si niste cafenele, biserici, "capitoliul", oameni imbracati decent, in traducerea romaneasca a cuvantului.

Paralel cu washington avenue, care este un fel de strada Unirii din Buzau, aia care traverseaza orasul de la nord la sud si-l imparte in "pe dreapta" si "pe stanga", se afla strada Clinton, asta ca sa va faceti o impresie despre ideologia orasului. Insa nu pot sa descarc pozele acuma, sa va arat ce frumusete. Pe bune m-a impresionat> saracie lucie, cu scanduri in loc de geamuri si vopseaua scorojita si cutii postale intr-o rina si frumusetea copacilor din nord, toate culorile alea superbe, ruginiu, auriu, smarald, de fapt dupa frunze mi-am dat seama ca sunt aproape de montreal, unde-i sora-mea. S/a intamplat luni dimineata, dupa ce am inaintat vitejeste printr-un covor de frunze si mi-am amintit brusc ca irina imi trimisese o poza cu ea trantita peste niste frunze de artar, am urcat in taxi (unul din-ala adevarat, ca la new york, cu paravan) si soferul, amabil, a zis ca ma duce in canada pe 1500 de dolari. E si asta o varianta, pe linga aia cu intratul ilegal prin rezervatia de indieni din nord. Deci sunt la vreo 2 ore de canada si la vreo 3 de montreal, tousi sper sa rezolv cu consulatul din new york.

cica e fix ca la vize la sua, insa fara rezervare de loc> te duci la 8 dimineata cu dosarul si cu suma exacta in mina (70 de dolari) si daca da Domnul o iei. Alta varianta n-am. Drumul din Albany la Montreal e si el 50 de dolari, 100 dus intors. Asta insemneaza 0 shopping pt mine de acu incolo.

oamenii nu zimbesc asa de mult in nord

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 304
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Ira, ce misto scrie sora ta, m-am amuzat citindu-i relatarea despre SUA vazuta prin ochii europeanului obisnuit cu zbucium, agitatie si culori europene :)) , se vede ca sunteti surori [:D].

Simonna, pai de ce nu m-ai intrebat mai inainte [;)] sa-ti fi spus ca din Laval ouest ajungi pe 13 intr-o clipita:)) pe Avenue de Bois, care n-are nici un semafor si e best calitate (daca vrei viteza) sau pe Chemin St-Antoine, cea mai misto strada din Lval-Ouest, cu ferme, case superbe in stil canadian, golf (unde m-am accidentat moi), sau chiar pe Boul.Dagenais care si el e fara stopuri si semafoare cum sunt la tot pasul pe St.Rose- ala e cel mai de evitat, unde ai nimerit tu. mai poti sa mergi pe ruta florilor- superb vara, cu florarii peste tot, degustari, chioscuri cu mere, miere de albina naturala, treci prin St.Dorothee vechi (pe Chemin de la Champagne);

intr-adevar- mie imi place foarte tare cartierul, desi nu e cel mai bine cotat din Laval ca zona, pentru petecele de zone tip la tzara ramase intre strazi cu case noi si moderne.

fetelor, eu tot cu vacanta mea ma agit, daca va intereseaza am mai gasit niste site-uri, cele mai ieftine oferte par sa fie pe www.flighcentre.ca; de la firma imi dau liber inainte de Craciun, asa ca sper ca din 19-20 dec sa ma bronzez in Dominicana;

zi buna,

Ana

sa o ajutam pe Emma

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1

Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...