CarmenB Publicat Octombrie 28, 2006 Raport Distribuie Publicat Octombrie 28, 2006 Nelia, la scoala alternativa Elan am fost si eu la prezentare anul trecut, ne-au dat si chestionarul pentru parinti de completat dar nu m-a convins deloc. Noi stam destul de aproape de scoala asta dar din ce ne-a povestit directorul si apoi am stat si la o discutie cu invatatoarele (2) nu prea m-a incantat. In primul rand pun accent foarte mare pe participarea parintilor la tot felul de activitati in scoala si trebuie sa ai timp sa faci lucrul asta, apoi m-a deranjat faza cu chestionarul ala, pe care chiar incepusem sa-l completez dar am renuntat ca era parca un examen al nostru, al parintilor si doar nu noi mergeam la scoala. Apoi o alta chestie care mie nu mi-a convenit este faptul cum sunt organizate clasele: maternelle este cu clasa 1 primaire, clasa a doua este cu clasa a treia si tot asa sunt grupate cate doua nivele intr-o clasa. Poate pentru aia mai mici este stimulativ sa fie cu un copil mai mare dar pentru aia mai mari ... Metodele de predare si chiar programa sunt diferite de cele de la scolile normale...ei ziceau ca rezultatul final, adica la sfarsitul ciclului primar s-ar ajunge la acelasi nivel. Alta idee ar fi ca ei nu stimuleaza competitivitatea intre copii, si nu au note sau calificative, le completeaza numai un caiet cu ... nu stiu ce. Pe ansamblu nu m-a convins sa-mi inscriu copilul acolo. Va las ca trage Cezar de mine sa facem un desen. PS Care este scoala din Rosemount care are si sectie internationala ? Carmen Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oanagabriela Postat Octombrie 28, 2006 Raport Distribuie Postat Octombrie 28, 2006 Ieri a fost ultima zii de scoala (au o saptamina de vacanta, dupa modelul francez) si au avut serbarea de Halloween. Sintem fericitii posesori ai unui dovleac impodobit ca un pom de Craciun. .. Copiii au petrecut o zii f.frumoasa, fara lectii...Au stat toata ziua costumati, s-au intilnit cu copii din clase mai mari care le-au dat bomboane dar si cu cei de la maternelle. Puteti vedea citeva poze de la serbare, de pe situl scolii. http://www.mariedefrance.qc.ca/siteweb/nouvelles.cfm?nid=8662A87F-EE4B-95E7-07082295A3752A0B Am gasit si o poza cu Antonia (fetita cu rochie mai lunga si cizme in picioare). http://www.mariedefrance.qc.ca/siteweb/nouvelles_photo.cfm?nouvelleUUID=8662A87F-EE4B-95E7-07082295A3752A0B&name=img_1555181.jpg Oana, mama lui Antonia Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DanaMario Postat Octombrie 28, 2006 Raport Distribuie Postat Octombrie 28, 2006 CataD si eu am tot cautat zona cu scoli bune. In final am optat pt zona Younge&Nort York Center (nord de Shepard) Sint foarte bune scolile incepind la clasa 1 pina la liceu nu va fi nevoie sa ma tot mut. Ana Stroe ce n-as da sa am si eu un job care sa ma plictisesc. Fetelor am si eu o intrebare sau adaptat usor piticii vostri cind i-ati mutat de la o gradinita la alta. Noi mergem acum la o gradinita montessori insa am gasit un loc acum la o alta gradinita care-mi place mult mai mult ca mediu e foarte frumos si are si camera web. Acuma el nu-i foarte atasat aici unde-i acum de educatoare sau copii (ca plinge in fiecare dimineata cind il las acolo) insa imi e teama sa nu am probleme si mai mari pina se adapteaza la noua gradinita. Voi ati simtit ca piticii vostri au acceptat usor schimbarea de la o grdinita la alta? Sau i-ati mutat dupa un an jumatate la alta gradinita Dana si Joshua http://community.webshots.com/user/dana_josh Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cricor Publicat Octombrie 28, 2006 Raport Distribuie Publicat Octombrie 28, 2006 Dana, reactia copilului la mutarea de la o gradinita la alta e un mare mister. Al meu, cand avea 2 ani l-am dus la o gradinita cautata indelung, aleasa si super aleasa. Mie imi placea la nebunie: clasa, educatoarele, copii (da, recunosc, m-am uitat si la asta), etc. Sapte luni cat a stat acolo a plans dimineata, spre disperarea mea, exasperarea educatoarei... A tot stat acasa, cu mama, cu o prietena, anul asta la 5 ani l-am pus dinnou in gradinita. O gradinita pe care am respins-o cand avea 2 ani ca nu mi-a placut, dar acum am ales-o pentru ca e in cadrul scolii unde merge (si mie mi-e groaza de bus-atul copilului pentru 2 ore juma de cartier). Am avut mari emotii si multe indoieli. Ei bine, ii place la gradinita, mult mai mult decat dincolo. E drept ca e alta varsta, dar imi dau seama ca ii plac educatoarele mai mult si ce face acolo. Nu poti sa zici ca vrei vacanta 2 saptamani, timp in care il duci dincolo si vezi cum se obisnuieste? cine stie, poate iti face o bucurie si-ti zice ca-i place mai mult. Mult succes oricum. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ira Publicat Octombrie 28, 2006 Raport Distribuie Publicat Octombrie 28, 2006 Oana, cat de frumoasa e Antonia, cu genele ei lungi ! Seamana cu tati 100%. 'Naseara tuturor, ma duc sa fac nani ca maine am o zi grea : scoala full time + o cearta cu brick-osii[:D], ma'c sa reliziliez contractul si sa-mi iau ceva rapid de la Ikea. [flo]floricici, irina Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ira Publicat Octombrie 28, 2006 Raport Distribuie Publicat Octombrie 28, 2006 Si o surprizaaa pentru voi [alcool]! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nelia Postat Octombrie 28, 2006 Raport Distribuie Postat Octombrie 28, 2006 CarmenBid="red">, multumesc pentru informatiile legate de Elan. Scoala care are sectie internationala este École Saint-Barthélemy, pavillon Sagard (uite aiciid="red">). Oanaid="red">, multumesc, suna frumos ce spui tu, dar noi nu avem inca banii astia, din pacate. Bebitzuid="red">, nu e colegiul NDG, ci scoala primara NDG. Daca vrei informatiile pe care le detin eu, poti sa intri aiciid="red"> sau aiciid="red">). De fapt, stai, ca nu stiu unde se afla scoala, poate ca e cea despre care vorbesti tu. Spun asta pentru ca eu am fost acolo unde sint clasele prescolare, adica in (Anexa NDGid="red">). In aceeasi cladire se afla si scoala alternativa, numai ca i-am gresit numele in mesajul anterior, este vorba despre l'Étoile Filante, nu Arc-en-Ciel, care e undeva pe rue Berri. CORNELIAid="green">id="Book Antiqua">, mami de AGATAid="red">id="Book Antiqua"> si TUDORAid="purple">id="Book Antiqua">id="size1">foto 1id="brown"> – foto 2id="limegreen"> – foto 3id="red"> – FILMULETEid="green">id="size2">id="Arial">id="size1">id="right"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oanagabriela Postat Octombrie 28, 2006 Raport Distribuie Postat Octombrie 28, 2006 Draga Nelia, Pina ajunge Agata la secundar, mai aveti citiva ani ...Pina atunci lucrurile se vor schimba si la voi, vei vedea. Din ce stiu eu, o scoala primara f.buna este Academie St.Clement din Mont-Royal. Am citit odata in ziar ca este una din cele mai bune scoli primare din Montreal. Am o prietena al carei baiat a fost la scoala asta si la secundar a mers la Brebeuf (ca majoritatea emigrantiilor, nu au avut banii necesari, decit mai tirziu). Acum se pregateste pentru medicina la McGill. Sint multe blocuri cu apartamente de inchirat (chiar daca la prima vedere sint doar vile). Chiria este mai mare ca in alte cartiere, dar cred ca merita, pentru ca mediul este mult mai "elevat" si cartierul este superb. Singurul mare dezavantaj este transportul in comun: ai doar trenul sau autobuze. O alta scoala primara este St.Germaine (in Outremont). Aceleasi comentarii ca si la St.Clement, doar ca aici ai metro-ul aproape. Cunosc mai multe familii care au copiii la St.Germaine, si parerile sint impartite. Dar ca in orice, conteaza experienta ta personala. Oana, mama lui Antonia Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
columbiana Publicat Octombrie 28, 2006 Raport Distribuie Publicat Octombrie 28, 2006 Dana, multumesc foarte mult; Ira...bey ce sadica esti , ziceam ca ne pui niste poze costumatia ta de Haloween, cind colo :))) mi s-a intunecat. DanaMario, stiu ce spui...dar io-s mai masochista in privinta jobului:))) pentru ca m-a pasionat intotdeauna meseria mea, batrinetea, cred . week-end placut fetelor...io ma rog sa nu moara Castro pina in ianuarie si visez la plaja si valuri. sa o ajutam pe Emma http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oanagabriela Publicat Octombrie 28, 2006 Raport Distribuie Publicat Octombrie 28, 2006 quote:Originally posted by IraSi o surprizaaa pentru voi [alcool]!id="quote">id="quote">Ira,Mutumim pentru aducerea aminte...Acusica vom retrai scene asemanatoare...[xx(]Pentru parinti in pana de idei, citeva spectacole pentru copiii la Montreal:http://www.zone3.ca/spectacles/shilvi.htmhttp://www.rythmefm.com/24.0.html?pid=1158762251Oana, mama lui Antonia Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.