oanagabriela Publicat Octombrie 28, 2006 Raport Distribuie Publicat Octombrie 28, 2006 quote:Originally posted by Ana Stroe Dana, multumesc foarte mult; Ira...bey ce sadica esti , ziceam ca ne pui niste poze costumatia ta de Haloween, cind colo :))) mi s-a intunecat. DanaMario, stiu ce spui...dar io-s mai masochista in privinta jobului:))) pentru ca m-a pasionat intotdeauna meseria mea, batrinetea, cred . week-end placut fetelor...io ma rog sa nu moara Castro pina in ianuarie si visez la plaja si valuri.sa o ajutam pe Emmahttp://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1id="quote">id="quote">Ana,Agentia despre care iti vorbeam este Sunwing: http://www.sunwing.ca/FR/Default.aspPe situl lor nu am gasit nici o referinta la sejururi mai mici de 7 zile, dar da-le un telefon, au un birou si la Montreal. Sint sigura ca am citit despre asta nu demult. Oricum merita incercat.Oana, mama lui Antonia Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
khristin Publicat Octombrie 28, 2006 Raport Distribuie Publicat Octombrie 28, 2006 A propos de distractii pt. copilasi, ontarienelor voi unde va mai duceti copiii? Noi mergem in decembrie la Disney on Ice si abia asteptam . Dana (Podeanu), unde anume mergeti in Jamaica? Ne gandeam si noi catre aceeasi destinatie. Chiar am vorbit cu cineva de curand care a fost acolo si spunea ca dintre toate destinatiile exotice, in Jamaica simti ca esti tratat asa cum se cuvine[beach]. Mie chiar imi place ideea evadarii la soare din troienela canadiene la minus 30 grade pt. o saptamana . Mai nasol cand te-ntorci [*], deh[bang] Sint convinsa ca-ti va placea. Sa ne dai si noua feedback cand te intorci, please. Ira, sper ca zapezile alea din poze sint din anii trecuti Cristina noi si poze mai noi Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CarmenB Publicat Octombrie 28, 2006 Raport Distribuie Publicat Octombrie 28, 2006 Multumesc Nelia pentru scoala internationala, m-am uitat un pic pe situl lor, suna frumos, si din ce zic ei acolo nu dau nici testare pentru primaire, se ia in considerare numai dosarul (buletinul de note si mai ce oare ?, problema este daca o fi o scoala la fel de buna ca cealalta de langa Snowdon. Eu nu am auzit nimic despre ea dar e drept ca nici nu cunosc asa multe familii cu copii de primaire. Tu ce sti ? Mai spunea cineva despre scoala St-Germain de Outremount ca parerile ar fi impartite ? care ar fi opiniile negative ? ca sa duci copilul acolo nu trebuie sa stai in zona de care apartine scoala ? Carmen Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
khristin Postat Octombrie 29, 2006 Raport Distribuie Postat Octombrie 29, 2006 Donia, sa-ti raspund la intrebare, mie una imi place mult la scoala [il], pt. ca e primul meu an, am intotdeauna de lucru acasa [hippi]fie planning, fie corectat de teste interminabile, fie ma gandesc cum sa predau diverse activitati vizuale, auditive, kinestetice si cum sa le modific ca sa fac lectia cat mai atractiva. Deci mult mai complexa treaba se pare decat cum era in RO ca prof....deschideti cartea la pagina cutare si gata....si mai multa solicitare din punctul asta de vedere. Apoi elevii in sine alta poveste, depinde de ce ai noroc. Unii sint foarte silitori, altii sint desprinsi de pe alta lume [batcap]. Bineinteles conteaza enorm aportul parintilor. Sint parinti ce provin din toate paturile sociale, unii care saracii abia daca au terminat un liceu si vor sa-si ajute copiii dar nu au capacitatea intelectuala sa o faca, unii care nu vorbesc o boaba de engleza si nu poti practic comunica cu ei, altii executives care sint atat de ocupati incat de-abia daca mai au timp sa-si verifice copiii. Foarte multi copii cu probleme integrati in aceeasi clasa cu ceilalti normali, e.g autism, ADD (attention deficit disorder), si apoi ESL (diverse stadii de la 1 la 4). Este teribil de complicat sa-ti modifici lectia in functie de toate cazurile asa cum se cere. Dar la sfarsitul zilei macar ramai cu sentimentul placut ca cel putin incerci sa schimbi ceva. Un fel de jongleur...cu astea fiind spuse astept cu nerabdare vacanta sa plec unde departe de lumea dezlantuita la soare Iti doresc sarcina si nastere usoara[gravi] Cristina noi si poze mai noi Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
columbiana Publicat Octombrie 29, 2006 Raport Distribuie Publicat Octombrie 29, 2006 Oanagabriela, mersi acum ma uit pe geam la ploaia asta nesuferita si visez[il] cascind ochii pe linkurile de la voi, mai ales ca e prima vacanta la plaja in afara Canadei pe care planuim, de cind suntem aici. sa o ajutam pe Emma http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nelia Postat Octombrie 29, 2006 Raport Distribuie Postat Octombrie 29, 2006 Oanaid="red">, spuneam ca acum nu avem bani. Bineinteles ca speram ca ajungem sa-i avem pina la secundar, dar avem doi copii... deci varianta scolilor publice bune ne preocupa mai mult decit cea cu scoli private. Ca daca vom avea bani si ne vom permite, le dam si gata... La scoala St. Clement am fost, de fapt sint doua scoli, cred ca e cea mai mare scoala din Montreal, are peste 900 de elevi. Mi-au placut scolile foarte mult si zona, dar zona inca nu e pentru buzunarul nostru. Si intr-adevar o problema este transportul, pentru ca am vrea ca Tudora sa ramina la gradinita Dawson, eu de acolo am plecat spre scoli si am facut foarte mult, schimbind vreo doua autobuze sau chiar trei... De St. Germaine stiam, dar in Outremont nu se muta sotu'! Glumesc... si aia e zona scumpa, inca nu am fost la scoala, dar e pe lista. CarmenBid="red">, nu stiam ca nu se da testare pentru primara! Atunci inseamna ca trebuie sa locuiesti in cartier!?! Eu cunosc scoala din doua surse, personal inca nu am ajuns acolo, desi mi-am propus sa o vizitez. Prima sursa este o prietena buna de-a mea, care are fetita acolo, a intrat la 5 ani in urma unui test, dupa cum am mai spus, bazat pe capacitatea de comunicare a copilului, acum este in clasa I. Prietena mea este foarte multumita de scoala, o costa destul de mult si ii este greu (ca isi creste singura fetita), dar a zis ca merita sa se chinuie pentru ca fetita se simte bine acolo si a facut progrese fantastice pe toate planurile. Mi-a mai spus ca munceste mult cu ea, clasa I i se pare fff grea, are o gramada de teme de facut, i-a luat destul de tare si ea este inca surprinsa, pentru ca stia ca aici lucrurile se misca mai usor in primele clase. Si a doua sursa este o colega de la unul dintre cursurile de la facultate. Ea lucreaza pentru Comisionul scolar, la scoala de muzica Le Plateau (alta scoala pe care o am in vedere, se intra numai din clasa a II-a, dar scoala unde este Agata acum se afla pe lista scolilor de unde isi recruteaza elevii Le Plateau pe baza dosarului scolar si in urma unui test de aptitudini muzicale dat cu profesorul de muzica al scolii unde e copilul. Daca acesta considera ca e apt sa mearga la scoala de muzica, atunci il recomanda pentru un test care se da la scoala de muzica... cam complicat, sper ca ai inteles). Eu stiam de Le Plateau si de Face de cind avea Agata 2 ani (am eu o pasarica, ca muzica il dezvolta multilateral si bine pe copil, chiar daca e afon!) Ei, aceasta colega mi-a spus ca aceasta scoala este una din cele mai bine cotate scoli primare din Montreal. Ea a lucrat ca intervenant in mai multe scoli, printre care si Saint-Barthélemy. Si a recomandat-o pentru programul bun pe care il are, pentru metodele pedagogice folosite si pentru proiectele pe care le face cu copiii, dar si pentru ca zona in care se afla este unda din cele mai sigure din Montreal. Nu am cum sa verific parerea ei, pentru ca nu cunosc pe nimeni care locuieste in acel cartier si nici nu l-am vazut vreodata. CORNELIAid="green">id="Book Antiqua">, mami de AGATAid="red">id="Book Antiqua"> si TUDORAid="purple">id="Book Antiqua">id="size1">foto 1id="brown"> – foto 2id="limegreen"> – foto 3id="red"> – FILMULETEid="green">id="size2">id="Arial">id="size1">id="right"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CarmenB Publicat Octombrie 29, 2006 Raport Distribuie Publicat Octombrie 29, 2006 Nelia, se da testare numai pentru maternellela St. Barthelemy, cel putin asa am citit pe situl lor, dar poate ca sunt informatii vechi (acolo scris admission 2005-2006). Despre zona nici eu nu ma pot pronunta ca nu am fost pe acolo. "Prietena mea este foarte multumita de scoala, o costa destul de mult si ii este greu " de ce zici ca o costa mult ? nu e o scoala publica ? Scoala "Le plateau" este la doi pasi de noi dar stiam si eu ca se intra numai de la clasa a doua. Si baiatul meu s-ar incadra intre scolile de unde isi recruteaza ei elevii dar nu sunt asa sigura ca lui i-ar place sa faca asa multa muzica, si asta in detrimentul celorlalte materii (asta o afirma chiar scoala respectiva)...o sa mai vedem daca nu ne mutam intre timp. Unde este scoala St. Clement ? De scoala St.Leon din Westmount ce stiti ? Dar scoala Iona ? Carmen Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CarmenB Publicat Octombrie 29, 2006 Raport Distribuie Publicat Octombrie 29, 2006 Am gasit St. Clement apartine de Ville Mont-Royal. Carmen Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oanagabriela Publicat Octombrie 29, 2006 Raport Distribuie Publicat Octombrie 29, 2006 CarmenB Despre St-Germaine, ceea ce am auzit eu (deci nu pot garanta veridicitatea informatiilor): scoala este cam veche si atitudinea profesorilor putin "anti-emigranti", adica nu sint f.toleranti cu copiii care nu vorbesc f.bine franceza (nu fac efortul de a ii ajuta daca au dificultati). Dar astea sint comentariile unor parinti, fiecare are propia experienta. Altfel este cotata ca o scoala primara f.buna. Academie St-Clement este in Mont-Royal, un alt cartier scump, dar intre o scoala privata si o chirie un pic mai mare, citeodata a doua alternativa este mai favorabila. Noi am inaugurat sezonul de patinaj in seara asta, am fost la CEPSUM si am patinat o ora si jumatate. Lui Antonia i-a placut f.mult si abia am reusit sa o aduc acasa. Sintem la al 4-lea an de patinaj...Deocamdata patinajul este singurul sport care il practicam iarna. Pentru ski vom mai astepta un an (prea mica si firava...). Cu o zii ploioasa ca zi nu prea era mare lucru de facut oricum. Miine mergem la "Flautul fermecat" (facut special pentru copii). O duminca placuta. Oana, mama lui Antonia Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CarmenB Publicat Octombrie 29, 2006 Raport Distribuie Publicat Octombrie 29, 2006 Multumesc OanaGabriela, ceea ce-mi spui tu confirma ce auzisem si eu despre St-Germaine... Carmen Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.