Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

sezatoarea canadiana (53)

Recommended Posts

• Răspunsuri 304
  • Creat
  • Ultimul răspuns

si la noi a batut vantul[:D]

s-au dus naibii decorul meu de Halloween.Dovlecii si vrajitoarele zac pe strada in asteptare sa-i recuperez[soc]

am crezut ca zburam cu casa cu tot[:D]

Dana P.,nu merg toate linkurile.Frumos tare trebuie sa fie prin tarile alea calde.Poate ajungem si noi intr-o zi...Am inceput sa studiez "problema" si parca merita mai mult o sapt. pe an cu burta la soare la caldurica decat an de an la Romanica[alcool]

Vacanta placuta si sa ne aduci poze multeeee...

Ira,esti criminala![alcool]ma asteptam sa vad vreun schelete ceva nici decum tone de zapada[bang]

Oana,este atat de dragalasa Antonia[pup] tare frumos trebuie sa fie la scoala aia a ei.Si astazi regret ca nu am avut nici o sansa sa o duc si eu pe Maia la aceeasi scoala[bang]

Ce faci cu ea in vacanta?

Multumim pt. info.Esti tare draguta.[flo]

nelia,te-ai obisnuit fara Octav acasa? ce sadica sunt [:D]

o duminica placuta

"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

foto

povestea Maiei

povestea lui Robert

Distribuie pe alte site-uri

Salutare,

SI la noi a batut vantul nasol dar nu mi-a scos nika din pamint-felinarele si nici nu a stricat aranjamentele de halloween. Eu is inca beteaga si bolnava, va citec dar nu prea pot scrie.

Duminica faina si pupicei la toata lumea!

Denisa

Denisa [mamica]');si [copil]Emma Andreea (17 Ian.2006)

Emma Andreea

Zambeste, si maine e o zi!

OanaBid="red">, e o scoala publica, dar o costa activitatile, care sint mai multe si poate chiar mai scumpe decit in alte parti. Fetita ei sta de la 8 la 18 acolo si la service de garde i-a luat activitati diverse, pentru ca asa au toti copii, apoi au multe zile pedagogice, ea spune ca mai multe decit la alte scoli si fac tot felul de iesiri interesante, dar care costa un pic mai mult etc. Si sint mai multe scoli publice care costa un pic mai mult decit altele, incepind cu service de garde si terminind cu iesirile facute.

Si apoi chestia cu invatamintul e gratuit la scolile publice e relativa, ca eu ziceam ca Agata e la scoala si voi scapa de anumite cheltuieli pe care le aveam cu gradinita, dar nu e chiar asa. Si a mea nu sta decit de la 9 la 15 si la prinz doar de luni pina joi, vinerea o iau acasa sa manince. Doar pentru o ora si jumate de supraveghere in timpul prinzului, 4 zile pe saptamina si faptul ca miercurea nu are curs de la 12.45 la 15 ca in celelalte zile si eu am curs exact in aceeasi zi si nu pot sa o iau decit la 13.30, platesc pe luna 90 de dolari (pentru ca miercurea intirzii jumatate de ora, sint nevoita sa platesc toata ziua, care e 10$... ca altfel nu se poate). Agatei nu-i place deloc sa stea la service de garde, nici macar ora pe care o sta, tot timpul ma intreaba daca vin sa o iau la prinz. In schimb ii place la scoala, ii place invatatoarea, o adora chiar, am avut noroc la capitolul asta, lucru extrem de important la orice scoala ai fi, dar la cit e ea de sociabila nu si-a prea facut prieteni asa ca la gradinita si am vazut copiii, i-am „studiat“ si o inteleg, nu prea e compatibila cu nici unul dintre ei. Nu am inscris-o la iesiri in timpul zilelor pedagogice, ca nu s-a nimerit nici una pina acum in ziua cind am si eu curs. Costa 15-20 de dolari si nu-mi place unde ii duc, nimic interesant, prefer sa o duc eu, ca stiu mai bine unde. Daca i-as lua zi-lumina de service de garde, adica sa o duc la 7 si sa o iau la 18, as plati 7 dolari pe zi (cit o gradinita de stat), dar cu mincarea de acasa (ah, precizez, in banii aia nu intra mincarea, eu ii dau de acasa, oricum i-as fi dat, ca nu-mi place sa manince chiar orice), plus zilele pedagogice, plus vacantele... daca ai servici nu-ti permiti sa o mai tii acasa sau sa te ocupi tu sa o tii placut ocupata cind nu are scoala. Deci... unde e gratuitatea? De la 8.37 la 11.30 si de la 12.45 la 15, adica 4 ore pe zi la maternelle.

St.Léon de Westmount - este prima noastra scoala pe lista de scoli dorite. Cica e o scoala buna, poate nu excelenta, dar e clar ca mai buna decit orice alta scoala de pe linga noi, am discutat cu parinti de toate natiile de prin Westmount Park si par incintati de scoala. Noi am fi mai mult decit multumiti daca am intra acolo, pentru ca e intr-o zona superba, cu o curte mare si ingradita, e intre gradinita Dawson, parc Westmount si casa noastra, am merge numai pe jos pe timp frumos, nu ne-am mai muta etc. Dar noi nu locuim in Westmount, ci la 5 minute de limita, asa ca nu pot decit sa o inscriu in ianuarie pe lista de asteptare, sa fiu prima la coada si,x daca ramin locuri, poate avem noroc sa intram si noi. E de departe ceam mai buna scoala publica franceza din zona noastra. Nu am putut sa o inscriem anul trecut pentru ca Agata nu vorbea franceza, ci engleza. Am vizitat scoala si imi place, e foarte colorata si curata.

Iona - am auzit ca e scoala foarte buna. Doua dintre fetitele prietene ale Agatei de la gradinita Dawson sint acolo, si fratii mai mari la fel si parintii spun ca sint multumiti. Si baietelul pritenilor nostri cei mai buni si nasii Tudorei e acum acolo, la maternelle, inca nu pot spune daca e buna sau nu, lui Tudor ii place. Ei s-au mutat acolo special pentru o scoala mai buna, singura impresie negativa pe care a avut-o pina acum sint amestecatura de copii, adica prea sint chiar din toate natiile si unii dintre ei nu prea... „spalati“. In jurul scolii sint si case superbe, dar si multe, multe blocuri unde stau imigranti de peste tot.

CORNELIAid="green">id="Book Antiqua">, mami de AGATAid="red">id="Book Antiqua"> si TUDORAid="purple">id="Book Antiqua">id="size1">

id="right">

nelia,

cam asa este la toate scolile; eu platesc;

4,50$ pe zi pentru un prinz cald

7$ pentru serviciu de garda (cred ca voi primi chitante pentru deduceri la impozite)

bani pentru activitatile speciale, in functie de activitate;

vreo 55$ am platit la inceput de an pentru rechizite, + ce am cumparat: caiete pentru engleza, desen...

scoli bune si mai putin bune...in alte conditii m-ar fi interesat si pe mine; deocamdata sunt foarte fericita ca Tudor e in scoala normala, si cine-stie, in functie de cum va evolua vom vedea; deocamdata are fondul de studii REEE cu maximum ce puteam cotiza;

am avut o experienta nefericita anul trecut cind a fost la o scoala cotata bine in Laval (ne-am chinuit si cu transportul), dar ce folos, c-a avut o nenorocita de invatatoare aproape de pensie, cu nervii slabiti, taranca quebecoasa si fara rabdare cu copii, si in loc sa progreseze copilul a regresat mult sin cauza ei.

anul asta am cerut Comisiei Scolare sa-l mutam la scoala din cartier, o scoala mai mica, in schimb are o invatatoare tinara, inimoasa, competenta, si copilul merge super;

a inceput sa citeasca (aduce in fiecare saptamina o carte de la bibleoteca pe care o citeste aproape toata singur- acum are seria cu Benjamin), la matematica ne descurcam bine, a inceput sa faca adunarile pina la 10 numai pe hirtie fara suport, dictarile le-a avut toate fara greseala;

duminica placuta,

Ana

Ana

sa o ajutam pe Emma

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1

Ana Stroeid="red">, la ce scoala e copilul tau? Ma bucur pentru micut si pentru progresele facute, imi aduc aminte anul trecut prin ce a trecut, m-a impresionat povestea si stiu ca am avut emotii din cauza asta pentru Agata. Cred ca e ea norocoasa, dar de la doi ani pina acum a avut in fiecare an cite o educatoare si acum invatatoare de care Agata s-a lipit foarte tare si eu la fel. Toate tinere, haioase, frumoase, calde si rabdatoare. Conteaza foarte mult pentru copilul mic, pentru ca intr-un fel sau altul ne inlocuieste pe timpul cit sint departe de noi, eu cred ca e mai important chiar decit scoala in sine. Nu stiu cum va fi la anul, chiar daca raminem aici, invatatorii se schimba anual, asa ca nu pot sa spun ca macar raminem pentru invatatoare.

Am mai aflat de o scoala buna cica, Jean-Jacques-Olierid="red">, am fost acolo intr-o duminica si m-am dus in parculetul de alaturi si am discutat cu parintii (cam asa fac cu toate scolile de pe lista) si erau extrem de nemultumiti, mai ales din cauza directorului sau directoarei, nu mai stiu exact, dar era un isteric/a. Si aveau mai multe nemultumiri, legate de orice.

Si mai e Louis-Hippolyte-Lafontaineid="red">, nu am fost acolo, nu stiu nimic despre ea si nici despre cartier, dar imi place site-ul![:D]

Si am mai auzit de o scoala cu un program interesant, tot ce se invata se face prin arta, mie mi se pare foarte importanta arta, de orice natura ar fi, in dezvoltarea copilului, de aceea insist pe aceste scoli, dar si pentru ca eu cred ca Agata ar fi usor adaptabila la astfel de scoli, poate chiar mai mult decit in unele normale. Dar nu mai stiu exact cum se numeste, cred ca École Lanaudièreid="red">, dar au site-ul in constructie.

Hai, ca m-am intins... Daca cineva mai vrea informatii despre scolile primare, sa spuna care si daca a fost sau este pe lista noastra, cu placere. La fel cum, lista pe care o avem noi e inca deschisa pentru sugestii si informatii.

CORNELIAid="green">id="Book Antiqua">, mami de AGATAid="red">id="Book Antiqua"> si TUDORAid="purple">id="Book Antiqua">id="size1">

id="right">

Bunadimineatasoareeee[:D]!

La noi ziua abia acum incepe.

Ce frumoasa e viata cand te trezesti in pupici de copil si miros de café vanille française[:D]!

Mamicute harnicute, eu stiam ca si scolile private se deduc din impozite, poate ne detaliaza cineva care este in tema.

Singurul avantaj pe care-l vad eu de la scolile private este anturajul, desi nici asta nu e sigur, drogurile, de ex., avand mai mari sanse de supravietuire in medii prospere dpdv financiar. Deviatii de comportament sunt prezente in masura egala atat in scolile publice cat si in cale private. Eu studiind la universitate tocmai enseignement au primaire am avut parte si de o expunere intrinseca a situatiei....programa nu este mai buna la scolile private, in plus, cei mai buni studenti, majoritatea de fapt, vor sa predea in scoli publice datorita avantajelor sociale, salariului si sigurantei job-ului..... la Marie de France, de ex., nici un student bun nu ar fi vrut sa ajunga, dat fiind faptul ca acolo profii is platiti cu salariu plecand de la 10$ la ora, go figure, incredibil dar adevarat. La scolile private predau si persoane care nu au permisul d'enseignement. Adica nu au acel modul pedagogic enorm de important pt. un profesor in adevaratul sens al cuvantului.

Noi nu stim ce sa facem cu Sofia. De fapt, solutie perfecta nu exista. O sa incercam la scoala internationala, initial, si in functie de rezultate, o sa luam deciziile.

La Marie de France in general profesorii sint din Franta (li se cere permisul de predare francez). Nu ca ar fii totdeauna mai buni ca cei din Quebec...Ca peste tot, cred ca vezi de toate felurile...Cele 2 profesoare pe care Antonia le-a avut la pre-maternelle si maternelle au fost f.bune, niste adevarate doamne si care s-au ocupat de ea f.mult. Si cea de acum este f.blinda dar totusi ferma.

Cind a inceput la pre-maternelle, Antonia nu vorbea decit putin franceza, deci a avut nevoie de mult ajutor din partea profesoarei. Noi sintem f.multumiti cu evolutia ei.

Criteriul nostru principal pentru care am dus-o la Marie de France a fost limba: avem si noi o idee fixa, sa invete franceza frumoasa, nu quebecoaza. Acest lucru nu il puteam obitne decit aici sau la Stanislas. Pe urma am dorit o scoala unde se pune mult accent pe cultura generala: vor invata geografie, istorie, literatura, muzica, 2 limbi straine (engleza si la alegere italiana, spaniola sau germana). In plus daca vom dori intr-o zii sa ne intoarcem in Europa (cine stie unde ne vor duce pasii in citiva ani), se va putea integra mult mai usor. Recunosc ca probabil criteriile noastre sint putin mai diferite decit majoritatea parintilor...Nu am cautat neaparat performanta si nici rezultate la invatatura iesite din comun. Acestea se pot obtine cu multa munca mai peste tot. Si nu in ultimul rind anturajul, dar si aici poti avea surprize...

Oana, mama lui Antonia

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...