Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Galuste delicioase


hristina

Recommended Posts

  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Chiar acum am facut galuste pt. supa. Eu fac din 2 oua, dar gris pun din oki. Bat albusul spuma, frec galbenusurile cu sare, apoi le amestec cu albusul si pun gris in ploaie, pana devine putin mai gros ca smantana. Toate astea le fac cu mixerul. Apoi inmoi in supa fierbinte o lingurita si incep sa pun galustile, focul trebuie sa fie mic. Dupa ce le-am pus pe toate torn apa rece peste ele(cam o cana) si las sa fiarba in continuare.

 

Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)

Poze cu Vladutz

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

La supa de pasare fac galuste din 2 oua si 30-32 lingurite de gris pe care le adaug pe rand in ouale batute bine (compozitia finala trebuie sa fie ca o smantana foarte groasa).Apoi cu o lingurita pun din aceasta compozitie in supa care sta la foc mic si le las sa fiarba cam 20-25 minute.Si gata supita de carne cu galuste![flo]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu la 1 ou pun 4 linguri de gris si un praf de sare. albusul il bat spuma tare cu sarea, apoi pun galbenusul amestecand usor si apoi grisul in ploaie. le pun cu lingura in supa, le stropesc cu apa rece si acopar oala cu capac, neaparat. Mi-au reusit intotdeauna.

Pupici.

 

printze

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fetele stiu mai bine, ia o reteta de mai sus.

Eu nu am calculat niciodata, am pus din ochi, deci nu stiu sa-ti spun.

 

Vreau doar sa-ti dau un foarte mic sfat, eu am descoperit din intimplare:

 

Fa compozitia pentru galuste si lasa sa treaca macar vreo 20 de minute pina sa le pui in supa. Grisul se mai umfla intre timp si "prinde" oul mai bine.

 

In plus, fa galustele intr-o alta oala decit aia in care fierbe supa, o oala separat in care ai scos zeama de supa si ai lasat-o cinci-zece minute, nu le scufunda in lichid clocotit pentru ca ramin tari in interior, scufundate brusc in clocoteala prind repede o "coaja"...

 

 

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Azi am incercat sa fac o supa cu galustele.A fost prima oara.Am pus 2 oua si gris,sa aiba o consistenta ca smantana.Bun.

Le-am pus separat la fiert,in alta oala cu apa si delikat.Dupa cateva secunde-1 min plutea tot grisul ala deasupra apei[ups].S-au desfacut intr-un hal de m-am speriat[bang].Am avut noroc ca nu le-am fiert in supa.Mi se imprastiau in toata supa.

Facusem doar jumate din compozitie.

Din cealalta jumatate,am mai pus niste gris,prima mi s-a parut moale.Nu prea s-au desfacut la fiert,dar in schimb....erau tari,imposibil de mancat,parca erau cauciuc sau mai bine zis caramele,guma de mestecat.[soc]

 

Nu stiu unde am gresit[help].Poate data viitoare voi avea mai mult succes.

 

"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by alayna

 

Nu stiu unde am gresit[help].Poate data viitoare voi avea mai mult succes.


id="quote">id="quote">

 

Lasa, nu fi dezamagita, acum ai vazut cam ce consistenta tb. sa aiba compozitia si data viitoare vor fi mai bune.

 

In prima varianta ai pus prea putin gris iar in a doua, cred, cam mult. Nu le mai fierbe separat, fa-o in oala cu supa ca sa ia din gustul supei.

 

Cu riscul de a ma repeta, mai spun o data cum prefer sa le fac ca sa fie bune: ou+gris(imi pare rau ca nu am cantitati, le fac ochiometric [:D] ) -> consistenta unei creme mai groase. Apoi las 10 minute sa traga grisul ou, sa se intareasca. Lasand grisul sa absoarba oul, galustele vor fi pufoase, nu tari, dar sa nu pui prea mult gris.

Le pun in oala cu varful linguritei: in acest fel sunt mici(asa imi plac) si fierb bine, chiar si la mijloc(nu raman crude).

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu le fac asa:

Frec galbenusurile cu sare si piper pana se fac ccc ca o maioneza. Separat bat albusurile spuma.

Apoi peste galbenusuri incep sa torn "in ploaie" gris, amestecand incontinuu. Cand incepe sa devina un soi de smantana tare, adaug albusurile si incep iar sa amestec cu gris. Ideea e sa "invarti" in acelasi sens(e ca la maioneza sau icre, se taie)...

Cand e aproape consistenta adaug un strop de ulei de masline si mai frec putin. Asa cum spunea si Darria trebuie sa lasi compozitia 10-15 min sa stea. Apoi cu o lingura sau lingurita umezita le dai incet drumul in supa. Focul sa fie mic in acel moment. Eu mai fierb 20 min dupa si gata. Ies pufoase si bune. Pacat ca mancam foarte rar, dar compenseaza catelu'.[:D]

Succes!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by Darria

Cu riscul de a ma repeta, mai spun o data cum prefer sa le fac ca sa fie bune: ou+gris(imi pare rau ca nu am cantitati, le fac ochiometric [:D] ) -> consistenta unei creme mai groase. Apoi las 10 minute sa traga grisul ou, sa se intareasca. Lasand grisul sa absoarba oul, galustele vor fi pufoase, nu tari, dar sa nu pui prea mult gris.


id="quote">id="quote">Ahaaaa,eu nu le-am mai lasat sa traga oul.In partea a doua am pus mult gris,puteam sa fac niste bile perfect rotunde.Si le-am pus la fiert repede.Pai daca mai lasam 10 min ,se faceau ciment[bang].De asta au iesit tari. N-am stiu ca grisul se va umfla.Nu prea am gatit cu gris.Acum am inteles.Data viitoare o fac mai moale si las grisul sa se umfle.[8D]Din greseli invata omul ! [:D]"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...