Raza de soare Publicat Martie 1, 2006 Raport Distribuie Publicat Martie 1, 2006 De cativa ani, observ cu tristete ca 8 din 10 femei nu mai poarta agatat de hainuta faimosul martisor. Bun, nu era prea elegant, pe timpuri, sa vezi minim 5 martisoare prinse cu ace de siguranta, dar acum... rar am ocazia sa vad o femeie care indura privirile celorlalti si eventual glumele pustanilor, cum ca ar fi demodata, doar pt ca are curaj si ii place sa poarte martisorul asa cum il stim toti. Nu snur la incheietura mainii, nu "gogomarci" sau "marmazoi" , extraterestri in miniatura, nu struti sau mai stiu eu ce inventii, tinuti in mana sau prinsi de rucsac, geanta, etc. Eu una, primul martisor pe care il primesc, il si agat la piept si ma falesc cu el, mama-mama ! Si totusi... mergand cu metroul, simt priviri amuzate si parca le aud gandurile "Ia uite-o si p'asta, nu stie ca nu se mai poarta?". Ba eu port ! De pe 1 pana pe cel putin 9 martie... De ce nu se mai poarta martisorul ? Sigur, au aparut mii de "chestii" cu puf, cu lanturi, cu lumini si esti tentat sa spui ca nu mai exista, de ex, cosari. Ba exista. Mici, uitati intr-un colt, nebagati in seama, dar... exista. Asteapta doar sa fie cautati. Numai, ca din pacate, privirile ne sunt atrase de luminite, pene turqoise, inimioare ... Chiar sunt demodata ? Doar eu vreau sa vad martisoare prinse la piept ? Raza de soare, curand sotie de pui alintat Sunt un om, care cunoscand necazul, pretuieste fericirea, iertarea, iubirea... Foto Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aurelia1278 Postat Martie 1, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 1, 2006 Si mie imi plac martisoarele prinse in piept! Chiar acum am un cosar. Dar eu sunt mai de moda veche, poate. Si nici nu-mi pasa de parerea pustanilor. Dimineata am strans toate "fetele" din casa (copilutza, mamaie si bona) si ne-am pus martisoare. Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.id="red"> Bazar pentru Alex, un baietel diabetic de 1 an Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dyadya Postat Martie 1, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 1, 2006 Cum adica sa fie la moda matisorul? Traditia-i traditie si n-are nimic de-a face cu moda. E ca si cum am spune ca nu mai vopsim oua de Paste, ca nu mai e la moda sa-ti murdaresti oalele cu vopsea!! Martisorul se poarta in piept si vorba ta, Raza, nu pe mana, pe picior, pe rucsac, pe bluza de sub sacou asa, ca la o adica, sa tragi sacoul si sa nu se mai vada! Iar pustanii care se uita si-si dau coate sunt produsul unor parinti care n-au stiut sa le insufle ideea de traditie. Nu trebuie sa-ti faci un titlu de glorie din a purta un martisor, trebuie sa-l porti firesc astfel incat sa-i faci pe cei "atei" sa se rusineze de ignoranta lor. Uneori facem educatie si prin tacere. Eu sunt profesoara si ma voi duce la scoala cu martisor in piept si azi si maine si pana pe 8-9 incolo. Nu le voi tine copiilor prelegeri cu importanta purtarii martisorului, dar simplul fapt ca d-na profesoara vine cu martisor in piept este pt ei un exemplu. Spuneam mai sus de lipsa de educatie de la parinti in privinta traditiilor. In egala masura si noi, ca dascali, avem o obligatie aici. Daca eu primesc un martisor de la un elev si se vede pe toata fata mea ca nu ma intereseaza subiectul, copilul va merge acasa si-i va spune mamei: de ce m-ai trimis cu martisoare la scoala?! Uite profele nu poarta asa ceva. Pe de alta parte, daca ma duc in fiecare zi cu martisor si incerc, artistic, sa pun in piept un martisor primit de la un elev, si sa-l port in ziua in care am ora cu respectivul...well....perspectiva li se schimba. Sa vezi mandrie si incantare! Nici prin cap nu le mai trece ca e sau nu la moda, sunt pur si simplu incantati ca fac parte din "program"! Si uite asa ii faci sa le placa traditiile si sa le respecte, fara sa mai ia in calcul absolut deloc ideea de moda! Subtil dar eficient! M-am lungit ca o pomana!!! Diverse pentru nunta Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gdan62 Postat Martie 1, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 1, 2006 Ciudat, in jurul meu toate doamnele si domnisoarele au cate un martisor cel putin prins fie la rever, fie de mana, fie la ceas si sunt tare fericite cand mai primesc inca unul. Pustanii rad si comenteaza? Nu-i lasa sa te intristeze, va veni vremea cand se vor maturiza si ei. Timpul le rezolva pe toate. Bucura-te de Martisor din toata inima si nici n-ai sa-i mai vezi si nici n-ai sa le mai auzi comentariile pustanilor. [flo] Tatic la puterea a 3-a! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
olguttza Postat Martie 1, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 1, 2006 Sincer, eu prefer un snuruletz alb-rosu la incheietura mainii (ca, pana la urma, asta era, de fapt, martzishorul), un ghiocel sau o bomboana in locul traditionalului martzishor. N-am purtat niciodata, nici cand eram copil - poate din cauza faptului ca eram io mai baietzoasa , poate din cauza faptului ca mama e profesoara si venea acasa cu sacoshe pline de martzishoare, cele mai multe de un prost gust teribil, nu stiu...Cert e ca nu-mi place nici sa port atargatzele, nici sa ofer. Oricum, la noi, traditiile sunt, in mod clar, pe cale de diparitie. Intram in UE, nu?! Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sorinsonia Postat Martie 1, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 1, 2006 Ba se poarta: din multimea de martisoare pe care le-am primit de la colegi, mi-am ales unul frumos, care se asorteaza cu bluza si il port la serviciu. Si am trimis baiatul la scoala cu martisoare pentru invatatoare si pentru toate colegele. Va urez o primavara frumoasa. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ooana Postat Martie 1, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 1, 2006 Si mie imi plac martisoarele...deja azi am primit 3 din care 2 cosari...unu ca gainuta rosie si celalalt cu hainuta verde...e o traditie care merita pastrate!id="Comic Sans MS">id="navy"> Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!! [flo]Oana & Marius Wedding Day Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
indu Postat Martie 1, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 1, 2006 O primavara frumoasa tuturor, in primul rand! Si pe mine ma cuprinde tristetea..cand vad ca din frumosul obicei de la inceput de primavara n-a mai ramas mare lucru.. :( Cand eram mai mica, la scoala.. stiu ca in 1 martie veneam de la scoala cu "decoratie" de martisoare (da' eram mici.. si ne mandream cu ele).. iar apoi cateva zile.. pana pe 8.. 9 martie, purtam un martisor pe care mi-l cuseau ai mei de uniforma.. :).Da' eram mandra! Eu cred ca "cineva" sau "ceva" (nu stiu cum sa definesc), chiar vrea sa ne indeparteze de traditiile noastre frumoase. De Sf. Valentin ala importat se face atata zarva de ma doare capul! Da' de martisor nu spune nimeni nimic. De Sf. Valentin, frate,... se-nsoara astia pe-o zi.. o gramada de reclama... o gramada de prostie si mozoleala...care pana la urma n-au nici o treaba cu bietul Sf. Valentin.. Dar de martisor n-auzi nimic. Chiar n-am iesit prin oras sau in Mall sa vad daca s-au inlocuit inimioarele de la 14 februarie cu un firicel firav de martisor macar. Sa salvam martisorul! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sunnyday Postat Martie 1, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 1, 2006 Ba se poarta. Venind azi la birou am vazut multe femei si fete cu martisor purtat pe palton sau hainuta. Imi dau sentimentul ca a venit primavara. Si era si soare, iar fetele cu martisoare aveau un zambet cald itit in coltul gurii, ca o taina buna cunoscuta doar de ele. Cred ca si eu am acelasi zambet bucuros ca a venit primavara, ca ma simt iubita si iubesc. Esenta e un snop de amanunte Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
katty Postat Martie 1, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 1, 2006 Eu il port! Stiu ca se poarta toata luna martie! Mie mi se pare ceva frumos sa porti un martisor mititel in piept! Catalina & Andrei (3ani si 6 luni) [cheers] "Imaginatia este mai importanta decat eruditia..." (Einstein) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.