Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ambasada nu ma ajuta sa pot calatori cu bebelusul!

Recommended Posts

Problema mea ar fi urmatoarea:

M-am casatorit in dec 2004 cu un cetatean australian iar acum locuim in Azerbaijan. Am plecat din tara cu pasaport pe numele de fata, n-am avut timp sa-l preskimb dupa casatorie.Intre timp am nascut aici un baietel si am vrea sa venim in vara in Ro. Am fost la ambasada si am intrebat care-i solutia cind ne decidem sa calatorim cu bebelusul!

Raspuns: Trebuie sa mergeti in tara sa va preskimbati pasaportul, sa scoateti certificat de nastere , si sa vi-l treaca pe pasaport, dar toate astea doar in Rominia se pot face! Deci eu sa plec singura!

Mie mi se pare inadmisibil , atita timp cit am prezentat certificat de casatorie, si carte de identitate(buletin) cu numele de dupa casatorie!

De ce Dumnezeului mai exista ambasade, daca nu ne ajuta in cazuri din astea!Cum as putea sa-mi las eu copilul de 4 luni si sa plec in tara doar sa rezolv o preskimbare de pasaport!

Cristina Baku & [copil]Simon(26.12.2005)

Poze

Povestea nasterii

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

De ce nu-i faci copilului pasaportul lui? Copilul are si o alta cetatenie (australiana?). Faceti-i pasaport australian. Noi am calatorit cu copilul cand avea 8 luni, noi cu pasapoarte romanesti, el cu pasaport canadian.

Copiilor romani nascuti in strainatate li se poate face certificat de nastere la ambasada Romaniei din tara unde s-au nascut, in primul an de viata. Cel putin asa e in Canada.

Corina

Ajutati-l pe George!

www.cuzuc.netfirms.com

Ar fi o solutie sa faci cuiva procura sa alerge prin RO sa te rezolve cu actele...nu stiu daca se mai poate pt pasaport. Oricum e complicat pt ca presupun ca ai pasaport de tip nou si in asta dureaza o gramada sa-ti treaca copilul...totusi fiind o situatie speciala poat ii poti face celui mik pasaport individual.

Oricum te sfatuiesc sa suni la Consulatul general al ROMANIEI l;a Strasbourg si sa intrebi ce solutii ai (cei de la ac consulat sunt muuult prea draguti si saritori!!!)

Consulatul General al României

Adresa: nr.25, rue TRUBNER; 67000 - STRASBOURG

Telefon: ( 0033 ) ( 3 ) 88 61 98 96

Fax: ( 0033 ) ( 3 ) 88 61 44 25

E-mail: strasbconsgen@fr.oleane.com

Gerant interimar: Dna Ecaterina Maria CONSTANTINESCU

MULT SUCCES!

----------------------

Multumesc ptr raspunsuri!

Da, cred ca mai degraba rezolv cu cetatenia australiana, dar sotul nu are ambasada aici si va trebui sa mearga in Turcia sau Dubai.Oricum e mai bine sa rezolve el sa nu las eu copilul singur!

Asa stiam si eu ca se poate obtine certificatul prin ambasada, ok, pe mine nu asta ma roade ci faptul ca daca miine- poimiine am o problema si tre sa plec urgent in tara eu nu pot sa-mi iau puiul cu mine.

Procura pot face cuiva dar problema e ca pasaportul nu se elibereaza decit titularului!

Habar n-am!

Am sa contactez consulatul general al Ro!

Multumiri ptr raspunsuri!

Poze

Povestea nasterii

Buluci si eu m-am casatorit in US si mi-am schimbat buletinul si pasaportul pe numele nou prin procura. Procurile speciale le-am facut la ambasada, tot ei au autentificat pozele necesare si am trimis toate actele mamei mele care mi-a schimbat pasaportul pe numele nou si mi l-a trimis inapoi prin fedex.

Copilului trebuia timp de un an, sa-i faci certificat de nastere romanesc daca vroiai sa fie recunoscut de autoritatile romane. Daca nu, avand cetatenie australiana, ii poti obtine pasaport australian, poate la ei sunt mai simple regulile si formalitatile.

"never say never"

Mergi pe varianta cu pasaportul australian, treaba e mult mai simpla, uite si un link sa gasiti mai multe info despre ambasade

http://www.dfat.gov.au/missions/

Birocratia cu certificatul de nastere pina la un an e cu cintec, desi legea ar trebui sa nu dea voie...pur si simplu te pun pe drumuri aiurea..[bang]

Succes!

PS Intr-un timp voiai sa veniti aici, nu mai vrei?

quote:Originally posted by anairda36

Copilului trebuia timp de un an, sa-i faci certificat de nastere romanesc daca vroiai sa fie recunoscut de autoritatile romane.

id="quote">id="quote">

si

quote:Originally posted by dodo

Birocratia cu certificatul de nastere pina la un an e cu cintec, desi legea ar trebui sa nu dea voie...pur si simplu te pun pe drumuri aiurea...

id="quote">id="quote">

Sunt pe langa subiect, stiu, dar :

Ce se intampla, totusi, daca un copil nascut in strainatate nu a fost declarat autoritatilor romane in termen de un an?

Daca vreau sa plec cu el in tara (in Romania), cum fac? Daca tatal copilului e strain, inteleg : il pun pe pasaportul lui. Dar daca tatal e tot roman si el?

Care-i calea de urmat, pentru a putea calatori cu copilul care... nu exista pentru autoritatile romane?

Multumesc

.................................................................................

[hop]Dragii de noi id="blue">

.................................................................................

« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »

Kyo

Dodo, in Australia vom veni, dar in viitorul "putin departat"!

Pina atunci vreau sa merg in Ro sa-mi vizitez parintii!

Am sa incerc sa angajez un avocat in tara, caci vreau ca bebe sa aiba dubla cetatenie!

Sunteti niste dragutze! Ma multumesc ptr ajutor![pup]

Poze

Povestea nasterii

Nu stiu cum e in Australia, dar eu in Franta am facut asa cand avea fiica-mea 3 luni:

Am nascut nefiind casatorita, nu stiu daca asta schimba cu ceva situatia, dar aveam acelasi nume pe pasaport.

M-am dus la ambasada romana si i-am facut certificat romanesc. Cum eram in noiembrie si eu vroiam sa plec cu ea de sarbatori acasa nu aveam timp sa mi-o trec pe pasaport ca dura 3 luni.

Asa ca mi-au facut un document de calatorie cu care sa pot iesi din Franta si intra in Romania o data, ca sa ii pot face pasaport in Romania. Ceea ce am si facut, precizand ca s-ar putea ca fetita sa fie obligata sa calatoreasca cu bunica, asa ca are nevoie de pasaport individual.

E drept ca asta era in 2004, ca de atunci au inasprit conditiile de scoatere a copiilor romani din tara. Ai grija sa nu vii cu el si sa te trezesti ca nu il mai poti scoate din tara ca nu sunteti amandoi parintii.

Poate ca e mai simplu sa vina cu pasaport australian.

Bafta si nu intra in panica. Toate se rezolva (doar ca uneori necesita cam multa alergatura).

Sanziana & Marina (03/10/2004)

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...